אבקש בירור תשובה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבקש בירור תשובה -
    נסיה
    23/01/2008

אבקש לברר
    בדיקת דם למיאסטניה גרביס 0.4
    יש הערה בצד המצויינת במספר 1
    הקיט לקביעת נוגדנים לRC מזהה נוגדנים לקולטנים משני foetal type 2. adult type neurol. 44.657-664, 1998
    אבקש לברר האם הבדיקה מראה סימנים למיאסטניה גרביס.
    ברקע יש לי מחלת בכצ'ט
    אודה על תשובתכם בהקדם
    הרבה בריאות
    נסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבקש בירור תשובה -

הוספת תגובה

• תשובה לבדיקת דם -

ערן משה
    23/01/2008

מה שאת צריכה לראות זה את גבולות הנורמה, אם 0.4 בגדר הנורמה (שלדעתי היא 0- 0.5) אז אין נוגדנים, אך הנוגדנים שבדקת הם רק לאצטיל כולין וכידוע במיאסטניה יש 10 אחוז מהחולים אם נוגדנים ל- MusK ללא נוגדנים לאצטיל כולין ויש 10 אחוז מהחולים הנקראים סרונגטיב שהם ללא נוגדנים (כלומר עדיין לא נמצאו הנוגדנים שהקיימים אצלם וגורמים למחלה), כלומר אם הבדיקה שלילית זה לא אומר שאין לך ב- 100% מיאסטניה, צר לי לומר לך, אבל אם התשובה הייתה חיובית זה היה אומר שיש לך ב- 100% מיאסטניה.
    מקווה שעזרתי.
    הרבה בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לנוגדנים -

משה פיק
    23/01/2008

שלום נסיה.
    כפי שידוע לי, כיום נקודת היחס לגבי חיובי או שלילי היא 0 (אפס) לאומת מה שהיה נהוג לפני מספר שנים שנקודת היחס הייתה 1. הדברים הללו משתנים לפי עריכת הבדיקות במעבדה הספציפית.
    אם זה עדיין תקף תוצאת בדיקת הדם היא חיובית, ז"א האבחנה חיובית למיאסטניה.
    אולם מי שיתן לך תשובה מוחלטת הוא הנוירולוג שלך.
    יכול להיות שהיות והמספר קרוב ל- 0 הוא יאמר לך שהתוצאה היא גבולית ואינו בטוח שיש לך מיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו