מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת CT ללא חומר ניגודי -יעל פ23/01/2008
אני אמורה לעבור ביקורת אחרי כריתת טימומה (עם ממאירות)
בכנס האחרון דובר רבות על הסיכונים בהזרקת חומר ניגודי
האם יש טעם לעבור את הבדיקה ללא חומר? כלומר האם הבדיקה מספיק מהימנה
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד לבדיקת CT -
משה פיק23/01/2008שלום יעל,
אני לא הייתי לוקח סיכון בנטילת יוד שעלול לגרום להחמרת המחלה.
האם CT ללא יוד היא בדיקה מהימנה ?
CT עם יוד היא גם לא הבדיקה הכי מהימנה.
עדיף בדיקת MRI על CT, אולם לא תמיד מוכנים לתת אישור לכך (מחיר).
כבר שמעתי על חולים שסיפרו שעברו בדיקות CT ו MRI לפני הניתוח לאתר את הגרורות וכאשר פתחו את בית החזה גילו גרורות שלא נראו בבדיקות המוקדמות, כך ש100% אין כאן.
בהצלחה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסי. טיי ללא יוד -
ערן משה24/01/2008ליעל בדיקת סי. טי ללא חומר ניגוד ספציפית לגילוי טימומה לא יעילה ואל תסכימי לבצעה כי היא שקולה לכ- 600 צילומי חזה מבחינת הקרינה. תדרשי בתוקף M.R.I.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סיטי ללא חומר ניגודי -
יעל פ24/01/2008תודה על האינפורמציה החשובה
האם בMRI אין סיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI -
ערן משה25/01/2008אין בדיקה רפואית שאין בה סיכונים, אך הסיכונים מועטים, גם כאן מזריקים חומר ניגוד בשם גונדוליניום, ויש אנשים המפתחים אלרגיות, חוץ מזה שהבדיקה לא כ"כ נעימה בגלל הרעש הרב שהמכשיר עושה למעט זאת, הגלי קול לא מזיקים לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI -
יעל פ25/01/2008עברתי בדיקה כזאת אחרי אירוע מוחי
החומר הניגודי גרם לי אותה תחושה כמו היוד.התפשטות חום בכל אברי הגוף. זה היה מפחיד ולא נעים
אני חושבת שאעשה הפעם CT ללא חומר ניגודי
תודה על העצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל פ. -
ערן משה25/01/2008חבל לא יעיל, סתם קרינה מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח טימומה, אל תעשי MRI -
רונה27/01/2008יעל שלום,
גם אני לאחר ניתוח טימומה, את עצם בית החזה מאחים עם סיכות, או חוטי נירוסטה.
מאחר ובדיקת MRI הינה תהודה מגנטית, לא ניתן לבצע את הבדיקה אחרת כל הסיכות יצאו.
אני עוברת בדיקות CT - ללא חומר ניגוד, אם רוצים יותר דיוק ניתן לעבור
בדיקת PET CT .
את המידע קיבלתי מהרופאים בבית החולים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI -
ערן משה27/01/2008צודקת לחלוטין. אם הניתוח נעשה דרך בית החזה ונקשר ע"י חוטי נירוסטה, אך אם נעשה דרך הצד או מעל עצם בית החזה אין שם חוטים ואין סכנה כזו, אך הרעיון של PET CT מעולה, כך גם לא יהיו בעיות עם הקופה ותורים ארוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI תשובה לרונה -
יעל פ05/02/2008עברתי כבר MRI אחרי ניתוח תימומה .נאמר לי שהחוטים הם מנירוסטה ולכן אין בעיה
PET CT היא בדיקה עם חומר רדיואקטיבי ואני לא בטוחה שהוא מותר לחולי מיאסטניה
חזרנו לעמדת המוצא. עכשיו אני ממש מבולבלת
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר רדיו אקטיבי / יוד -
משה פיק07/02/2008יעל פ.
לא כל החומרים הם אותו דבר.
ישנו יוד וישנו חומר רדיואקטיבי.
היוד בשימוש בדיקת CT הוא אסור לחולי מיאסטניה.
חומר רדיו אקטיבי בשימוש MRI או בדיקות מיפוי לב Gated Spect אינו מפריע למיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי לוקחת סיכון, עדיף PET CT -
רונה07/02/2008יעל שלום,
מאחר ובדרך כלל, יש גם סיכות בגוף ולא רק חוטי נירוסטה (אלא אם כן השתמשו בחוטים נמסים
על מנת לתפור חלקים פנימיים שהיו נגועים),
לא הייתי לוקחת סיכון - הייתי מבקשת אישור לבדיקת PET CT.
החומר האסור הוא יוד.
ב-PET CT - החומר הינו רדיואקטיבי - אבל הוא לא יוד.
כך בכל אופן המליצו הרופאים בבית החולים.
יום נעים
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI, המלצת הרופא -
אמא מוטרדת11/02/2008ממש הגיע לי בזמן הדיון הנוכחי: CT / MRI למעקב אחר בלוטת התימוס.
מעבר לבעייתיות שבחומר הניגוד ב-CT, הקרינה בה גבוהה מאוד, לפיכך הפניתי שאלה לפרופ' אברמסקי שאצלו אני מטופלת, והוא נתן הפניה ל-MRI והוסיף שאין בעייתיות למיאסטנים עם חומר הניגוד שיינתן לי בבדיקה זו.
לגבי תכיפות המעקב, הוא אמר שיש לבצע את הבדיקה אחת לכמה שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד והשפעתו -
אלמוני24/01/2008שלום,
בעבר כבר ביצעתי סיטי חזה עם יוד - ללא אלרגיות וכעת נתבקשתי לבצע שוב בדיקה זו.
רציתי לשאול האם מוכח שיוד גורם להחמרה או לחילופין נמצא באיזו שהיא רשימת חומרים מסוכנים ( האם כך גם במקרה שכבר נחשפתי לחומר בעבר ולא נתגלתה כל תגובה אלרגנית?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד ל CT ברשימה אסורה -
משה פיק25/01/2008שלום אלמוני,
קיימות מספר רשימות שמיועדות לחולי מיאסטניה בהם נמצאים תרופות, חומרי הרדמה וחומרים נוספים שעלולים לגרום להחמרת המחלה.
באם ניתן להמנע מהם, רצוי. אם הרופא ממליץ בכ"ז להשתמש באחד מהם, יש לשים לב לתופעות שעלולות להגרם עקב השימוש בתרופה/חומר.
ההחמרה אינה חייבת להתקיים אולם היא עלולה.
לדעתי, גם אם בפעם קודמת לא הייתה לך תופעה של השפעה רעה על המחלה, זה עדיין לא אומר שבפעם השניה היא לא תקרה. יש סכנה בחומרים/תרופות המפורסמות ברשימות וכדאי להזהר.
בכל מיקרה, לפני החלטה יש להוועץ בנוירולוג ולעשות מה שהוא ממליץ.
השורה ברשימה האסורה מופיעה בצורה הבאה:
• (Iodinated contrast agents (a form of X-ray dye
ממליץ להזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיות -
ערן משה25/01/2008אלמוני שלום
יש אנשים שמפתחים אלרגיה לאחר נטילת תרופה או שימוש בחומר מסוים גם בפעם השלישית או החמישית, אבל, היוד כחומר ניגוד בבדיקות רנטגן יכול לגרום לאלרגיה אך אין זו הבעיה ,הבעיה היא שהוא יוכל לגרום להחמרת המחלה בגלל שיש לו איזושהי פעילות מסוימת במרווח של עצב שריר ששם מקור הבעיה במיאסטניה ולכן גם שמקרה הזה יכולה להיות השפעה ויכולה לא להיות, יש אנשים שזה משפיע עליהם ויש שלא, כמו תרופות מסוימות, אבל למה לקחת סיכון וחוץ מזה למה לחטוף כ"כ הרבה קרינה כמו שמקבלים בסי. טי ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)