במקרה הגעתי לפורום הזה ואני סקרנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במקרה הגעתי לפורום הזה ואני סקרנית
    סיגי
    24/10/2011

מיאסטניה גרביס זו בעצם מחלה שדומה לפיברומיאלגיה בתסמיניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• במקרה הגעתי לפורום הזה ואני סקרנית - תגובה

ערן משה
    24/10/2011

בחלק מהם כמו חולשה, עייפות אך במיאסטניה להדיל מפיברו החולשה מתעצמת במשך היום ,קרי בערב היא מורגשת יותר ולרוב הרבה יותר, אין בד"כ תחושה של עייפות וחולשה כשמשכימים בבוקר אלא אם לאותו חולה ישנן בעיות נשימה ובגללן הוא אינו ישן טוב.
    כמו כן הכאבים במיאסטניה נובעים בעקבות החולשת שרירים כשבפיברו הכאבים הם חלק מהתמינים הראשוניים.
    הטיפול בפיברו הוא בד"כ תרופות כגון סרוקסט או אלטרול במינונים נמוכים כשתרופות אלו יכולות לגרום להחמרה במצבו של חולה מיאסטניה.
    יש תסמינים נוספים שאינם קיימים בפיברומיאלגיה.
    פיברומיאלגיה היא אינה מחלה אוטואימונית ואילו מיאסטניה אצל רוב החולים כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה / פיברומיאלגיה - תגובה

משה פיק
    24/10/2011

בתמונה כללית, הסימפטומים שמאפינים מיאסטניה מצביעים על חולשת שרירים כאשר הסימפטומים שמאפינים פיבומיאלגיה מצביעים על כאבי שרירים.

מנסיוני עם חולי מיאסטניה נתקלתי בלא מעט חולים מאובחנים בשני המחלות בעת ובעונה אחת ואז כאשר מופיעים כאבים יש להבדיל אם הם מעצם מחלת הפיברומיאלגיה או משימוש מופרז בפעילות שרירים שאז מופיעים כאבים שמקורם הוא מיאסטניה.

לדעתי, אם יש לך סימפטונים של חולשת שרירים שאינם שייכים להגדרת הפיברומיאלגיה (הרופא שמטפל בך בפיברו מציין לפנייך שלסימפטומים אלה אין קשר עם המחלה) כדאי שתפני לנוירולוג עם נסיון בטיפול בחולי מיאסטניה שיתן דעתו בנושא.

אם את מכירה סימפטומים כנ"ל צייני לפנינו אותם ונוכל להגיב אם יש להם קשר למיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו