מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיתוף ושאלותסנדו11/11/2011
שלום
כבר כמעש שמונה חודשים שאני עם ראיה כפולה במיוחד לאחר כמה שעות מול מחשב , בימי חופשה מהעבודה המצב הרבה יותר סביר. אני רוצה לציין שאין לי בעיות בליעה, דיבור, נשימה ועוד ברים אחרים שמאפיינים מיאסניה
בדיקת דם AChR היא 0
בדיקת SF-EMG מצביעה על בעיה , בעצה עם הנוירולוג אושפזתי לבדיקת טנסילון בבית חולים. הבדיקה לא בוצעה לעומת זאת בוצע בדיקות תפקודי ריאה וצילום חזה שהיו תקינים.
ביום האחרון נתנו לי לבדיקה מסטינון שהתברר כפירידוסטיגמין 30 מ"ג והפלא ופלא למשך כ4 שעות הראיה היתה מפוקסת כמו שמזמן לא היתה.
שוחררתי עם מרשם לחודש של עד ארבעה ביום ושאבדוק את המינון לבד
שאלות
אני קורא פה על עוד בדיקה נוגדני מאסק האם חשוב לבצע
האם יש תופעות לוואי לפירידוסטיגמין, הכדור הבודד לא עשה לי כלום
האם יש משמעות אם אני לוקח את הכדור רק כשאני מרגיש צורך או חובה 4 ביום
תודה
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף ושאלות - תגובה
ערן משה11/11/2011שלום סנדו
תופעות לוואי של פירודוסטיגמין או מסטינון הם פעילות מעיים מוגברת - שלשולים, גזים, כמו כן דמעות מרובות ודופק נמוך שבד" כ מופיעים במינון יתר.
חולים " מנוסים"" נוטלים מסטינון לפי הרגשתם, אין בכל כל בעיה, חולים מתחילים עדים שבהתחלה יקחו את המינון המומלץ עד שגם הם וגם הנוירולוג המטפל ירגישו שזה עובד ואז ניתן לקחת לפי התחושה או הצורך, יש חולים כמוני שלוקחים כל 3 שעות.
אכן כדאי לבצע בדיקה לנוגדני מאסק אך גם אם היא שלילית זה לא שולל מיאסטניה, אך יש משמעות לאופי הטיפול וצורת התגובה לטיפול.
יש חולי מיאסטניה ללא נוגדנים מה שנקרא סרו נגאטיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סנדו12/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאובחן במיאסטניה ?
משה פיק12/11/2011שלום סנדו,
אם בסיום הבדיקות תאובחן כחולה מיאסטניה, צור איתי קשר ואשלח לך חומר אינפורמטיבי חשוב שעלייך לדעת כחולה מיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)