שיתוף ושאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוף ושאלות
    סנדו
    11/11/2011

שלום
    כבר כמעש שמונה חודשים שאני עם ראיה כפולה במיוחד לאחר כמה שעות מול מחשב , בימי חופשה מהעבודה המצב הרבה יותר סביר. אני רוצה לציין שאין לי בעיות בליעה, דיבור, נשימה ועוד ברים אחרים שמאפיינים מיאסניה
    בדיקת דם AChR היא 0
    בדיקת SF-EMG מצביעה על בעיה , בעצה עם הנוירולוג אושפזתי לבדיקת טנסילון בבית חולים. הבדיקה לא בוצעה לעומת זאת בוצע בדיקות תפקודי ריאה וצילום חזה שהיו תקינים.
    ביום האחרון נתנו לי לבדיקה מסטינון שהתברר כפירידוסטיגמין 30 מ"ג והפלא ופלא למשך כ4 שעות הראיה היתה מפוקסת כמו שמזמן לא היתה.
    שוחררתי עם מרשם לחודש של עד ארבעה ביום ושאבדוק את המינון לבד
    שאלות
    אני קורא פה על עוד בדיקה נוגדני מאסק האם חשוב לבצע
    האם יש תופעות לוואי לפירידוסטיגמין, הכדור הבודד לא עשה לי כלום
    האם יש משמעות אם אני לוקח את הכדור רק כשאני מרגיש צורך או חובה 4 ביום

תודה
    סנדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף ושאלות

הוספת תגובה

• שיתוף ושאלות - תגובה

ערן משה
    11/11/2011

שלום סנדו
    תופעות לוואי של פירודוסטיגמין או מסטינון הם פעילות מעיים מוגברת - שלשולים, גזים, כמו כן דמעות מרובות ודופק נמוך שבד" כ מופיעים במינון יתר.
    חולים " מנוסים"" נוטלים מסטינון לפי הרגשתם, אין בכל כל בעיה, חולים מתחילים עדים שבהתחלה יקחו את המינון המומלץ עד שגם הם וגם הנוירולוג המטפל ירגישו שזה עובד ואז ניתן לקחת לפי התחושה או הצורך, יש חולים כמוני שלוקחים כל 3 שעות.
    אכן כדאי לבצע בדיקה לנוגדני מאסק אך גם אם היא שלילית זה לא שולל מיאסטניה, אך יש משמעות לאופי הטיפול וצורת התגובה לטיפול.
    יש חולי מיאסטניה ללא נוגדנים מה שנקרא סרו נגאטיב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סנדו
    12/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאובחן במיאסטניה ?

משה פיק
    12/11/2011

שלום סנדו,

אם בסיום הבדיקות תאובחן כחולה מיאסטניה, צור איתי קשר ואשלח לך חומר אינפורמטיבי חשוב שעלייך לדעת כחולה מיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו