מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 66 סובלת מחולשת שרירים מתגברתענת13/12/2011
שלום לכולם
אולי כאן אוכל למצוא עזרה, אני כבר ממש מיואשת
אמא שלי ,בת 66, סובלת מחולשת שרירים ממש רצינית כבר כמה שנים, וזה הולך ומתגבר - קשה לה להרים יד, לבצע תנועות, היא ממש עייפה. הלכנו לאורטופד, הלכו לניורולוג-כלום, אמורים לה שזה הגיל וזהו.היא מתעוררת בלילה מכאבים, בבוקר היא ככ עייפה וכואב לה שהיא קמה חצי שעה מהמיטה. להרים רגל, להרים יד-קשה, לפתוח מכסה, להתכסות בשמיכה -כמעט ולא יכולה, עם מאמץ רב.
לאף אחד לא איכפת, לא מפנים אותה לבדיקות ולא לכלום, אני לא יודעת מה לעשות. לא יכול להיות שזה רק הגיל, היא סה"כ אדם בריא טפו טפו.
ומצבה הולך ומחמיר.
מה לעשות?למי פונים? אנחנו מאיזור חיפה
נא עזרתכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 66 סובלת מחולשת שרירים מתגברת - תגובה
משה פיק13/12/2011שלום ענת,
אני חייב לקבל ממך יותר פרטים על אימך כדי להחליט אם יש חשש שהיא חולת מיסטניה. לשם כך אני מבקש שתצרי איתי קשר בדוא"ל, ספרי לי יותר על הביקורים אצל הרופאים, בעיקר הנוירולוג ואם זה יראה לי קשור למיאסטניה אשלח לך חומר אינפורמטיבי בדוא"ל חוזר ואפנה אותך לנוירולוג מתאים (איפה אמך גרה בדיוק?) באיזורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 66 סובלת מחולשת שרירים מתגברת - תגובה
ערן משה13/12/2011ענת שלום
חולשה ועייפות יכולים להיות תסמינים של הפרעות, מחלות ותסמונות מרובות.
כאבים יכולים להיות אף הם חלק מאותם תסמונות לדוגמא- פיברומיאלגיה (אותהדרך אגב מאבחן ומטפל ראומטולוג) וגם במיאסטניה גראביס הם יכולים להופיע.
אמך עדיין צעירה ויש לה עוד הרבה להנות ולא לסבול (באף גיל לא מגיע לסבול, אבל רופאים נוטים להתעלם מעט מהקשישים שבינינו כי הם כבר "עברו מספיק בכל חיהם") בכל מקרה ככל האדם מגיע לה התיחסות מלאה לתלונותיה, בדיקות כנדרש הכוללות ספירת דם וכימיה מלאה, כוללת CRP ןסמנים ראומטים, ויטמין B12, תפקודי בלוטת התריס, מעקב ל"ד, אולי בהמשך בדיקה קרדיולוגית ובמקביל בדיקה נוירולוגית מעמיקה. כעיקרון בגיל הזה יש תערובת של מחלות ותרופות שנוטלים הגורמים לתופעות שגורמות לבלבול באבחנה.
היא צריכה רופא משפחה טוב ואם הוא מתעלם ממנה שתחליף אותו, מותר ולא צריך להתבייש בכך, אם הנוירולוג שהיא היתה אצלו התעלם ממנה ללכת לאחר.
וכמובן תעזרי במשה כמו שהוא הציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)