שבת שלום לכולם!!! -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבת שלום לכולם!!! -
    מלי
    09/02/2008

שמי מלי
    אני חולת מיאסטניה כבר 10 שנים
    אני גרושה ויש לי 2 ילדים בגילאי 6 ו-8 ואני מספרת לכם את זה כי אני קוראת כאן כל מיני הודעות שמוכרות לי מאוד מקרוב ולצערי עושות לי רע
    לכן אני אספר לכם קצת על המחלה שלי התרופות וההתמודדות שאולי ואני מקווה שתוכלו להתמודד טוב יותר עם המחלה.
    אני חולה בMG+LUPUS +SCLERODERMA ולפני כשבוע גם "הוסיפו" לרשימה פסוריאסיס
    מזה כ10 שנים אני מקבלת סטרואידים במינונים לא קטנים מ30 מ"ג
    עד שאבחנו אותי לקח כמעט שנתיים ועברתי הרבה מדורי גהנום שמשה פיק בטוח זוכר כי הוא היה לצידי במשך כל הדרך הקשה הזאת תמך ,נתן עצות והפנה אותי לאנשים שיכלו לעזור לי.
    המחלות שלי מנוגדות זו לזו כי הטיפולים שנותנים ללופוס לא טובים למיאסטניה ומחמירים אותה
    היום אני מקבלת טיפולים רק למיאסניה כדיי שהיא לא תחמיר.
    המחלה אצלי פגעה בכל השרירים הרצוניים בגוף
    עברתי את כל הטיפולים שהיום ניתנים לחולי מיאסטניה חלק עזרו לי וחלק לא
    כל אחד תלוי מה הגוף שלו מקבל טוב כדיי שהתרופה תעזור
    הייתי פעמיים במצב של מיאסטניה קריסיס שזה התקף של המיאסטניה בכל שרירי הגוף שאפילו המסטינון בקושי מגיב והייתי מאושפזת במשך שנה ו-8 חודשים בביה"ח
    עברתי 10 סדרות של פלזמה פרזיס שלא הגבתי להן
    עברתי אימונוגלובולינים שלקח להם להשפיע עליי רק לאחר מספר טיפולים
    אני מקבלת טיפול תרופתי שכולל גם סטרואידים גם ציקלופוספמיד וגם אימוראן וכמובן הכי חשוב מסטינון
    העצות שלי הן אלו
    1. לקבל את המחלה לדעת שאתה חולה אבל לחיות לצד המחלה ולא בתוך המחלה כי זה רק מגביר אותה.
    2. לא לפחד ממנה אבל לא להיות אדיש ולא לקחת תרופות בלי להתייעץ קודם עם מי שיודע (לפעמים גם רופאים לא יודעים איזה תרופות אסור לנו לקחת )
    3. לנסות לחיות רגיל עד כמה שאפשר.
    לי יש 2 ילדים ויש לי לפעמים יום טוב ויומיים רעים או אפילו יותר אבל אני לא מתייאשת אני אומרת שכל יום בפני עצמו
    ויש דברים שאני רוצה לעשות ולא יכולה וזה מרגיז אותי כמו שראיתי שכתבו כאן אבל לא מתייאשים צריכים להבין שיש הגבלות ועושים מה שיכולים.
    ועוד דבר קטן שבשבילי הוא גדול יש משפט שאימצתי לי כשהייתי מאוד חולה והיום המשפט הזה נמצא בכניסה לבית שלי על האוטו וכל מי שמכיר אותי יודע את המשפט הזה והוא...
    יש בי אהבה והיא תנצח- שזה אומר שיש לי אהבה לחיים ואף מחלה לא תנצח אותי
    תאמצו את זה באמת
    שיהיה לכולם שבת שלום
    מלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום לכולם!!! -

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה, מלי -

משה פיק
    09/02/2008

שלום מלי,
    טוב לראותך בפורום ואני מרוצה מהגישה שלך לאחר שראיתי אותך במצבים כה קשים ולאורך זמן.
    את יכולה לתת מנסיונך הרב (לצערי) עצות שיכולות לעזור להרבה חולים וביחוד תמיכה במצבים שבהם החולים צריכים אותה כמה שיותר.
    רק אל תספרי להם על התרגיל שעשית עם הפרדניזון בעבר באסף הרופא. את זוכרת ?

יש לי אלייך רק שאלת הבהרה אחת : האם את מאובחנת במיאסטניה עם נוגדני אציטילכולין (AChR) או עם נוגדני Anti-MuSK ?

בכל מקרה.... ברוכה הבאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלי שלום רב -

נתן
    09/02/2008

איני מכיר אותך,אבל ממה שכתבת את מסתמנת כאישה חזקה,פייטרית ואופטימית.
    אני יכול לתאר לעצמי איזה סבל את עברת ועוברת,ומאחל לך רק בריאות משתפרת,הצלחה
    בטיפולים,ושתהיי חזקה עבורך ועבור ילדיך.
    יש לך גישה בריאה,ואני מקווה שכולם ילמדו ממך.
    שבוע טוב וקל,
    נתן ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נתן -

מלי
    09/02/2008

תודה
    אני שמחה להיות פטריות ואני מקווה שכולם יהיו ככה בלי לעבור את מה שאני עברתי
    שבוע טוב
    מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי משה -

מלי
    09/02/2008

היי משה
    אשמח לתת תשובות לשאלות וכמובן לתמוך במי שצריך
    ולשאלתך לגבי הנוגדנים לאצטיל כולין יש לי גבולי עליון ולמאסק יש לי חיובי ביום שלישי יש דיון בהדסה לגבי הנוגדנים שלי כי הם לא מבינים למה שנייהם חיוביים
    כרגיל אצלי הכל "נדיר"
    אבל יהיה בסדר זה לא משנה לי הרבה את כל הטיפולים אני עדיין מקבלת.
    שיהיה לך ולכולם שבוע טוב ורגוע
    מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Sero-Pos ו- Musk-Pos, לא קיים -

משה פיק
    10/02/2008

שלום מלי,
    את יודעת שאני בקשר עם אלפי חולי מיאסטניה ברחבי העולם בזמן אמת ועדיין לא שמעתי על חולה שיש לו נוגדנים כנגד קולטני האצטילכולין (Sero-Pos) שיש לו גם נוגדנים Anti- MuSK.

הקביעה שאין לחולי מיאסטניה Sero-Pos גם נוגדני MuSK נקבעה באוקספורד אנגליה, לאחר שפרופ. וינסנט וצוותה בשיתוף פעולה עם חוקר גרמני גילו את נוגדני ה Anti-MuSK ואז הם בדקו חולים שהם Sero-Neg וחולים שהם Sero-Pos. ובמחקר זה הם הגיעו לתוצאות שהראו שלחולים Sero-Pos אין נוגדני Anti-MuSK ואצל חולי Sero-Neg נמצאו כ- 50% עם נוגדני ה MuSK.

האמת היא שעלול להיות שישנם חולים (נדיר) שיהיו בדמם שני סוגי הנוגדנים.... אולם חולים שעברו בדיקת דם ונמצאו Sero-Pos מקבלים אבחנה מוחלטת של מיאסטניה ולכן אין כל צורך הגיוני שיעברו לאחר מכן גם בדיקה ל MuSK.

מלי, איך זה שבצעת בדיקת MuSK כאשר את Sero-Pos ??
    מי הרופא שהציע לך לעבור את הבדיקה.... ומדוע ??

בדיקת MuSK היא יקרה לביצוע ולכן לא כל אחד מקבל את האישור לבצעה אלא אם הוא מוכן לשלם מכספו האישי. מה שכן..... כל חולה שחשוד במיאסטניה וקיבל תשובה שלילית לבדיקת הדם ל AChR חיב (לדעתי) לעבור בדיקה ל MuSK כדי לקבל אבחנה ברורה למיאסטניה ...אם יש לו.

מעניין מאוד מה תהיה תשובתם של הרופאים מהדסה, אולי את, מלי תהיי הראשונה שתשנה את התאוריה הנפוצה היום .... אני אחכה בכליון עינים לשמוע את החלטתם.

שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי משה -

מלי
    10/02/2008

לגבי שאלתך לשני סוגי הנוגדנים אם אתה זוכר לפני 6 וחצי שנים שילדתי את הבת שלי והתקשרו אליי שרוצים להגיע לקחת ממני דם למחקר ואני התקשרתי אלייך לשאול אותך בעניין ואז אמרת לי שהם עושים בדיקה לנוגדנים חדשים.
    מה שאני זוכרת זה שהגיע אליי חוקר הבייתה לקח דם ואז גם לקחו את השיליה שלי למחקר ולאחר שנה וחצי בערך חזרו אליי ואמרו לי שיש לי נוגדני מאסק בהדסה לקחו לי שוב בדיקות דם ל 2 הנוגדנים כי לא הבינו אייך יכול להיות שהנוגדנים לאצטיל כולין הן בגבול הנורמה העליון והמאסק חיובי ולכן ביום שלישי אני הולכת שוב על מנת לשמוע מה קורה .
    וכמו כן רק עכשיו הרופאים יודעים אם אתה זוכר שהתלוננתי על כל מיני תופעות שקורות לי בזמן שימוש במסטינון ותמיד אמרו לי שזה לא קשור למיאסטניה היום יודעים שלמי שיש נוגדני מאסק יש לו יותר תופעות משונות עם המסטינון ורצוי לקחת אותו במינונים קטנים.
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה ל- MuSK או Lupus -

משה פיק
    10/02/2008

שלום מלי.
    עכשיו ...אני....יותר....סקרן....לדעת....מה.....יקבעו.....המומחים מהדסה ?

הנוגדנים שאת מדברת עליהם שבדקו אצל חולי מיאסטניה לפני כ- 7 שנים לא היו הנוגדנים ל- Anti - MuSK היות ורק באפריל 2002 פרופ. וינסנט (Oxford UK) יצאה עם ההודעה הרישמית לגבי גילוי נוגדני ה MuSK ובכך שהם נמצאו אצל כ- 60% מחולי ה Sero-Neg שמחלתם היא מיאסטניה כללית (Generalized MG), לא נמצאו אצל חולי מיאסטניה בעינים בלבד (Ocular MG) ולא נמצאו אצל חולי מיאסטניה שמאובחנים עם נוגדני AChR שהם Sero-Pos.
    מאותו תאריך ובמשך מספר שנים לא היה ניתן לבדוק חולה אם בדמו ישנם נוגדני MuSK אלא אם הדם נשלח לאנגליה ושם הוא היה נבדק . רק בשנים האחרונות הבדיקה התאפשרה להתבצע גם במעבדות ביה"ח הדסה.

בדיקת הנוגדנים שאת הזכרת מלפני שנים שביקשו מתנדבים מחולי המיאסטניה לבצע היתה בדיקה לנוגדני לופוס (ANA) והבקשה באה מביה"ח קפלן - רחובות (דר. אברבנל + רופא נוסף מהמחלקה הנוירולוגית שביצע את לקיחת הדם מהחולים) וזאת במטרה לבדוק לכמה מחולי המיאסטניה קיימים הנוגדנים הללו והאם הם גם חולי לופוס לא מודעים. והכו נמצאו חולים עם נוגדני לופוס (אני ביניהם) שאינם חולי לופוס ובנוסף גילו (לפחות אחד) שהם חולי לופוס שלא היו מודעים לכך.
    אני ביוזמתי "שלחתי" (ביקשתי) את הרופא מקפלן למספר חולים שחשדתי שיש להם את המחלה, כשלאחת מהן הייתה הגדרה של "פריחת הפרפר" מאחד מהאישפוזים שלה בביה"ח ולא התיחסו לכך.

מלי, האם יכול להיות שמהדם שלקחו לך באותו הזמן בדקו נוגדני NuSK יותר מאוחר ????
    או שזכור לך שיותר מאוחר נתת בדיקות דם לשם כך ???

מלי, המיקרים שלך תמיד היו שונים מהרגיל והנוירולוגים יוכלו יום אחד לכתוב עלייך ספר, אולם רק לאחר שהם יכתבו את הספר על החולים הרגילים והסטנדרטים.

תעדכני אותנו במה שקורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי משה, נוגדנים למאסק -

מלי
    11/02/2008

כן את הרופא מקפלן אני זוכרת אבל כבר אז הייתי מאובחנת בלופוס כבר כמעט 4 שנים
    אני מדברת על אחרי זה וכן, לקחו את הבדיקה לאנגליה זה מה שאני יודעת ובתיק שלי בביה"ח כתוב שאני חיובית למאסק וגם לנוגדנים לאצטיל כולין יש גבול נורמה עליון
    תאמין לי שאני מאוד סקרנית לדעת מה יהיה להם להגיד לי עכשיו
    לא שהם יכולים לשנות משהו אבל אולי הם יחדשו לי ולא אני להם
    יום נעים
    מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים למאסק -

ערן משה
    11/02/2008

לדעתי נוגדנים בגבול העליון של הנורמה זה עדיין נחשב נורמה ולכן אין לך נוגדנים לאצטיל כולין, כל זה בד"כ . גם אצלי הבדיקה הייתה בגבול העליון של הנורמה ואמרו שאין לי נוגדנים כולל פרופ' אברמסקי, לכן לא כ"כ ברור לי העניין הזה שאמרו שיש לך נוגדנים לאצטיל כולין כשהם בגבול העליון של הנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מלי -

שירלי
    10/02/2008

הי מלי, את נראית לי בחורה לעניין עם גישה בריאה לחיים, אף על פי שיש לך "חבילה" כבדה, מורכבת ומעניינת. גם אני חושבת תמיד על עצמי כעל מקרה נדיר - חולת מייאסטניה שילדה תאומים - על זה אף אחד עוד לא שמע... (ואולי כן?). בכל אופן, אכן - כל יום בפני עצמו ולקחת הכל כמה שיותר ב- easy. הרי לחץ לא מוסיף לנו, המייאסטנים...
    חיזקי ואמצי!!!
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואווו איזה אוצר יפה קיבלת במתנה -

מלי
    11/02/2008

לשירלי אני מאחלת לך רק אושר ונחת עם הילדים
    קבלת אוצר וזה יתן לך את הכוח לנצח את הכל
    תאמיני בעצמך שאת יכולה והם יתנו לך כוח והכל יהיה בסדר את תראי
    וחבילה יש לכולנו ואנחנו צריכים ללמוד לחיות איתה
    ואני מאמינה שאת תצליחי
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלי -

שירלי
    11/02/2008

התאומים שלי כבר בני 13 וחצי, גבוהים יתר ממני... וחוץ מהם, יש עוד בחור קטן בן 8 וחצי...
    אכן הם נותנים אושר וסיפוק (וגם תעסוקה רבה). משפחה וחברים - אלה הם הדברים שתמיד יחזקו אותנו, יחד עם כח רצון .
    לילה טוב,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו