עדיין בנושא ניידות -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיין בנושא ניידות -
    גל
    09/02/2008

אני עדיין בנושא וועדת ניידות, האם משהו מכם יודע לאיזה סעיף מהרשימה הקיימת מקבילים את המיאסטניה בעת אישור זכאות לניידות? תודה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדיין בנושא ניידות -

הוספת תגובה

• ניידות -

מלי
    09/02/2008

היי
    בוועדת ניידות לא קיימים הסעיפים של מיאסטניה גרביס את צריכה ללכת לרופא שלך שימלא לך את מה שהוא חושב לגבי הליקויים שלך מבחינת ניידות
    אני למשל בכסא גלגלים אז יש לי 100% ניידות
    מתחת ל80% לא מקבלים קצבה או רכב
    הנוירולוג שלך צריך למלא מה שהוא חושב ואז את המסמכים צריך להגיש לוועדה
    שבוע טוב
    מלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות למלי -

ערן משה
    10/02/2008

מלי שלום
    לי יש 60% ניידות ואני מקבל הן קצבה והן הקלה במיסוי לקניית רכב, לדעתי מקבלים זאת מעל 50%, אבל בטוח שלא מ- 80% ומעלה.

הקצבה תלויה בגודל הרכב, מה שכן יש שינויים גם בקצבה וגם באביזרי עזר ברכב לפי אחוזי הנכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות -

מלי
    10/02/2008

היי ערן
    ברור שגודל הקצבה הולך לפי אחוזים אבל לגבי קניית רכב אני יודעת שזה מעל 80% ואז יש לך השתתפות של רק 10% מערך הרכב.
    אבל מה שאני עוד יודעת שאם יש לך פגיעה ממיאסטניה בשרירי הרגליים אז יש קושי מסויים בהפעלת ברקס וגז ואז האחוזים עולים כי צריך אביזרים מותאמים כמו ברק וגז חשמלי בידיים ולא ברגליים וזה דברים שמאוד חשוב לציין כי אם אתה נוהג ומתעייף אז אתה צריך שינוי של אביזרים
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות למלי -

ערן משה
    10/02/2008

היי מלי
    שוב אני חוזר יש לי 60% ניידות וקיבלתי השתתפות ב- 60% מערך המיסים של הרכב וכך זה אצל כולם. ההנחה היא לא מערך הרכב כולו אלא רק מערך המיסים (מס קניה), קרי, אם רכב עולה 120000 ש"ח והמיסים עליו הם 40000, אז 60% הם בערך 240000 וזו ההנחה שמקבלים בקניית הרכב, אם יש לך 80% אז ההנחה היא 48000.
    לגבי האביזרים הנוספים את צודקת, עד עכשיו לא הייתה לי כ"כ בעיה והיא מופיעה עכשיו לעיתים קרובות יותר בעיקר בפקקים, ואני שוקל ברצינות להוסיף גז וברקס ידניים. בנוסף יש לי תפוח על ההגה להקל בסיבובו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ערן -

מלי
    11/02/2008

לזה אני התכוונתי לאביזרים של הרכב
    אבל בשביל לקבל אביזרים ידניים אתה צריך לעשות החמרת מצב כדיי שיעלו לך את האחוזים של הניידות
    לי זה לא משנה הערך של הרכב וכמה יורידו אלא שיהיו לי האביזרים המתאימים שאוכל לנהוג בלי להתעייף ובלי לסכן חיים שלי או של אחרים
    זה הכל עניין של מה אתה צריך כדיי לנהוג בצורה נוחה ולא מעייפת לשרירים
    לפי דעתי אם אתה מרגיש שקשה לך ואתה מתעייף מהר בנהיגה תלך לרופא שלך (נוירולוג) שימלא לך את הטופס של הליקויים ויציין שיש לך מיאסטניה ושרירי הרגליים חלשים ומתעייפים בזמן הנהיגה ועם הטופס הזה תעשה החמרת מצב ויוכלו לסדר לך אביזרים מתאימים יותר כי לפי האחוז שנתנו לך אתה לא זקוק לאביזרים מיוחדים.
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות ועזרה בפתרונות -

מלי
    12/02/2008

היי ערן
    אם אתה רוצה אני יכולה להפנות אותך למישהו שמתמחה בעניין הניידות והוא עוזר לך ומנחה אותך מול ביטוח לאומי ומול הוועדות ומלווה אותך עד שמסתיים התהליך ואתה מקבל את מה שאתה צריך לפי הצרכים שלך
    אם תרצה תפנה אליי ואני אתן לך
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מלי -

ערן משה
    13/02/2008

מלי שלום
    תודה על העצה, עד עכשיו הסתדרתי וקיבלתי את מה שהייתי צריך, אני עובד עם ביטוח לאומי (כנותן שירות שלהם), כך שאני נמצא בתוך העניינים, בכל זאת טוב לדעת, דרך אגב לדעתי גל שאלה בנושא זה באם יש מי שיכול לעזור, אולי כדאי להציע לה. אני אישית לא חושב שצריך מישהו מבחוץ. תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלי, שלום -

גל
    13/02/2008

הי מלי בוקר טוב, קודם כל תודה על התמיכה, קראתי שאת מכירה מישהו שיודע להאבק מול ביטוח לאומי, אני אשקול את העניין אם להעזר בו או לא אם את יכולה לשלוח לי למייל את כל פרטיו ועד כמה הוא הכרחי לדעתך במאבק בוועדת ניידות . [email protected] תודה רבה והמשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו