מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למלי ושירלי -גל11/02/2008
למלי ושירלי שלום רב, קראתי את "ההיסטוריה" שלכן אולי יש לכן הצעה איך מעודדים נער חולה מיאסטניה, כרגע בן 16 וחולה מגיל 10? תמיד הוא מגיע לשאלה "למה אני, ולמה אני לא כמו כל ילד אחר ?" וכו'...מעבר לתמיכה פסיכולוגית אשמח לטיפ כלשהו. תודה והרבה בריאות לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל ולבנה -
שירלי11/02/2008חילתי במייאסטניה לפני למעלה מ-20 שנה, כאשר הייתי חיילת בצבא. באופן משונה, כאשר אובחנתי, היתה בי מעין "שמחת ניצחון" : הנה סוף סוף יש לי "תיוג" , יודעים מה יש לי, לא סתם התלוננתי וקיטרתי. לאחר מכן, הגיעה התחושה הרעה - למה זה מגיע לי, איך אני אחיה כך ועוד. הגעתי לדרגה גבוהה של דיכאון, שלובתה גם מהמינון הגבוה של הקורטיזון, שיכול להשפיע גם מבחינה נפשית.
לאט לאט, מגיעה תחושה של השלמה. כמובן שהיום, כאישה בעלת משפחה, הרבה יותר קל לי להתמודד, כי הניסיון הוא התרופה הטובה ביותר.
את יכולה לומר לבנך, שרק כח רצון ועשיה יוציאו אותו מהתחושות הקשות. להמשיך ללכת לביה"ס, לתנועת נוער, להפגש עם חברים, לראות סרטים, לקרוא. ככל שעושים יותר, יש פחות זמן לרחם על עצמך ולשקוע. אני מוצאת את עצמי אומרת לפעמים: "אין לי זמן למחלה". זה לדעתי הסוד, ותמיד אפשר למצוא מה לעשות ובמה להתעניין. מקווה שלבנך יש חברים שלא עוזבים אותו, כי זה חשוב מאד. אם יש בעיה עם זה, כדאי אפילו לרמוז לחבריו על כך. בגיל ההתבגרות לחבר'ה יש משמעות חשובה יותר מהורים, אין מה לעשות...
מקווה שעזרתי.
בהצלחה,
משירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות, גל היא אשה -
משה פיק12/02/2008לשירלי וכולם,
מספר חברים מתיחסים לגל בטעות כאל גבר.
גל היא האם של הילד החולה (16) , לתשומת ליבכם.
שירלי, הרשתי לעצמי לתקן את הטעות הדקדוקית בתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי -
משה פיק12/02/2008שלום שירלי,
האם אובחנת בגיל 18, בצבא בבדיקת דם עם נוגדנים חיובי ?
האם קיבלת נכות מהצבא עקב כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
גל12/02/2008תודה משה על התיקון-תבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה ולגל -
שירלי12/02/2008קודם כל, סליחה על הטעות ובהצלחה לגל ולבנה.
אגב, עיסוק עם בע"ח, אפילו אם הם כאלה פחות סימפטיים עבורנו, הוא דבר שהוכח כתומך נפשית בילדים עם צרות שונות. לכו עם זה, טוב אתם עושים.
שנית - אובחנתי בצבא, בהיותי חיילת, לאחר תקופה של כמה חודשים בה לא הבינו מה יש לי (הלכו על כיוון של אנמיה). האיבחון הסופי כלל תשובה חיובית של נוגדנים בדם, וכן בדיקת e.m.g שאומתה בעזרת טונסילון (מדמה מסטינון).
כמו כן הכרתי, לאחר מאבק של שנים, כנכת צה"ל. לאחר זמן מה, ויתרתי על זכויותי, מאחר שהוכרתי גם כנכה בביטוח לאומי ושם קיבלתי קצבה חודשית הרבה יותר גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גל -
מלי12/02/2008היי גל
קצת קשה לתת עצות כי זה הדבר הכי קל לעשות
אבל האמת שאת השאלה למה אני חושבת שכולנו שואלים את עצמנו
אבל אני הגעתי למסקנה שלשאול למה זה לא יעזור לי אז אני כבר לא שואלת את השאלה הזאת
הוא גם כרגע נמצא בגיל ההתבגרות אולי הוא רואה חברים שעושים דברים ולו קשה לעשות אותם
לפי דעתי אתם צריכים לתת לו כוח ולהראות לו שהמיאסטניה היא מחלה שאפשר לחיות איתה ולבצע דברים ( כמובן רק מה שהוא מסוגל ולא לעייף אותו)
לחזק אותו על כל מה שהוא עושה כדיי שירגיש שהוא יכול
האמת שאני חושבת על זה עכשיו אז נראה לי שהוא כנראה לא מתמודד עם העובדה שיש לו את המחלה יותר נכון קשה לו להתמודד עם העובדה שיש לו אותה
אני שוב אומרת קל לי לתת עצות כי אני עברתי את זה אבל אני גם יותר בוגרת ומבינה והוא בסך הכל ילד שרוצה לחיות בצורה רגילה
אני חושבת שצריך למצוא לו משהו שמעסיק אותו משהו שיעשה אותו מאושר וככה לא יהיה לו זמן לחשוב על המחלה יותר מידי
כמו חוג או למשל להציע לו בילוי עם חברים
ואתם בני המשפחה תתמכו בו שיצא עם חברים ( אבל אתם תמיד תשימו לב שהוא לא מתאמץ יותר מידי )
כי לפעמים יכול לקרות מצב שהילד עובר ממצב של לחיות עם המחלה למצב של לא איכפת לי ואז זה גם לא בסדר
פשוט כל עוד הוא ילד ואתם אחראים אז להישאר עם היד על הדופק כדיי לראות שהוא בסדר
מקווה שיכולתי קצת לעזור
ואם תרצי לשאול עוד משהו אני פה ומכל הלב
יום נעים מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמלי -
גל12/02/2008תודה על התגובה, וכן הוא נער מאוד עסוק בעיקר עם החיות שלו שבטוח לא תאהבי לשמוע מהן (נחשים עקרבים, טרנטולות, ועוד פרוקי רגליים) אל תדאגי לא ארסיים ברמה של להרוג, הוא מתעסק עם הנושא באופן מקצועי ביותר, כמובן שאנחנו נותנים את מירב התמיכה, אבל הוא זה שנפגע שהוא לא יכול לצאת לטיול שנתי למשל וכו...תודה אנחנו נמשיך להשתדל בשבילו. אם אפשר לשאול אז מה גילך? סתם להשכלה כללית כדי לדעת מה חתך הגילאים של החולים. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גל תשובה לשאלתך -
מלי12/02/2008אני בת 31 וחולה מגיל 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל שלום! -
תהלה12/02/2008שלום! אני חולת מיאסטניה מזה כ8 שנים והייתי בת 17 כשחליתי. האמת היא שאצלי האמונה באלוקים מאוד עוזרת לי בהתמודדות ואני מאמינה שאם חליתי דווקא במיאסטניה יש לכך סיבה. אני מאמינה שאם חליתי בזה יש לי את הכוחות והיכולות להתמודד עם זה (יש תקופות שההתמודדות יעילה יותר ויש תקופות שיותר קשה אך בגדול אני מאמינה שיש לי את היכולת). כמו שכתבת עזרה מקצועית בתחום הנפשי בהחלט יכולה לעזור אם כי בגיל ההתבגרות ההחלטה ללכת לטיפול נפשי זה לא דבר קל.
אני מצטרפת להצעות של החברות הקודמות שדיברו על התמיכה של החברים. אני יודעת שזה משהו שמאוד עזר לי ועדיין מאוד עוזר לי. הצעה נוספת היא להפגיש בין הבן שלך לנער או לנערה בגילו שמתמודדים עם אותם דברים. אמנם איני מסכימה עם האימרה ש"צרת רבים היא חצי נחמה" אך זה בהחלט עוזר כשיש מישהו שמבין אותך ויכול להזדהות איתך. אני בטוחה שמשה יוכל לנסות לעזור לכם להכיר נער או נערה בגיל של בנך. אני יודעת שלי זה מאוד תרם לדבר עם בחורה בגילי שמתמודדת עם אותם קשיים.
והכי חשוב - להישאר אופטימיים!!!!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתהילה מגל -
גל12/02/2008תודה תהילה על ההצעות, אגב אנחנו אנשים דתיים, והוא דווקא הולך לכיוון הלא הכי טוב מבחינת אמונה...אבל נקווה שהוא יתחזק בעתיד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל -
תהלה13/02/2008אני מאחלת לכם שה' יתן לכם (ולכולנו) הרבה כוחות הגוף והנפש כדי להתמודד עם כל הנסיונות שעומדים בפנינו!
שיהיה רק טוב לכולם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)