הפרעת בשדה ראייה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת בשדה ראייה -
    אריה גפן
    15/02/2008

לחברי הפורום
    בשנת 2004 קבלתי PTOSIS בעין אחת וכן ראייה כפולה. התופעות נעלמו באותה שנה ללא תרופות.
    בשנת 2006 ה-PTOSIS חזרה בשתי העיניים בצורה קלה יותר.
    לפני כעשרה ימים, הופיעה אצלי הפרעת ראייה מסוג טשטוש בשליש תחתון של שדה הראייה וכן ראייה כפולה .
    נבדקתי על ידי רופא העיניים שלי ולאחר בדיקה הודיע לי שאין ממצאים שיצדיקו את הטשטוש בראייה והוא סובר שזה עניין של MG גדול.
    הרופא הנירואימונולוג שלי קבע לאחר בדיקה שזה לא עניין של MG והפנה אותי לנוירולוג.
    במידה ומישהוא חווה תופעות דומות, כפי שקרה לי בעשרת הימים האחרונים, או שמע על תופעה כזו אצל מישהוא אחר אודה אם יודיע לי על כך או יפנה אותי לאדם זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת בשדה ראייה -

הוספת תגובה

• טשטוש ראייה -

ערן משה
    15/02/2008

אריה שלום
    לצערי גם אני חווה את התופעה יומיום ורופא העינים שלך כנראה הוא הצודק הגדול, גם לי נאמר בהתחלה שזה לא קשור, זה כן! פשוט זה חלק מהכפל ראייה, מה שאתה יכול לבקש מרופא העינים שלך (ע"מ "להוכיח") זה בדיקה של שריר העינים, אני ביצעתי כזו לא מזמן ושם רואים את החולשה של איזה שרירים וכמה, פשוט מאד ואם יש חולשה זו כנראה מיאסטניה.
    מצטער אם קלקלתי לך את התקוות.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש בראיה -

מלי
    17/02/2008

היי
    גם לי יש את התופעה הזאת מידי פעם
    או שזה חלק מהמחלה או שלפי דעתי קצת קשור גם למסטינון
    שבוע טוב מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלי שאלה -

ערן משה
    17/02/2008

שלום מלי
    האם את סובלת גם מקשיי נשימה ואם כן האם את נעזרת במכשירי עזר כלשהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ערן -

מלי
    17/02/2008

קשיי נשימה יש לי כשאני לא לוקחת את המסטינון בזמן מידי פעם
    אבל בעיקר שאני במצב של מיאסטניה קריסיס
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרי -

מלי
    22/02/2008

קודם תקווה
    זה תקופה וזה עובר ואת תחזרי בחזרה להיות כמו שהיית קודם רק קצת סבלנות ולנוח
    ולא לחשוב בצורה שאת חושבת עכשיו כי את רק גורמת לעצמך תסכול ומגבירה את המחלה
    תקבלי את העובדה שככה המחלה יש לה עליות וירידות תקופות טובות ותקופות רעות
    וגם אם את מוגבלת אז מה אם עוזרים לך תהני מזה נכון קשה לקבל את העובדה שאת תלויה באחרים אבל אין מה לעשות
    אני לא מציעה לך לצאת ולבלות עכשיו אלא לנוח לתת לגוף לנוח ולהתאושש אני כשהייתי במצב קשה והייתי תלויה הייתי שוכבת על המיטה והילדים שלי היו משחקים איתי שאני לא ארגיש לבד
    יש הרבה מה לעשות ודווקא עכשיו במצב כזה יחד עם הילדים הם נותנים את הכוח להמשיך הלאה
    המון בריאות
    תקווה
    ומצב רוח טוב
    מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלי -

פרי
    22/02/2008

היי מלי ראיתי את העודעה שלך תקווה אני לא חושבת שכבר יש לי דכאנות יש לי גם עם אני לא ירצה אני יודעת אני כבר לא יכולה לחזור לחיים שהיו לי וזה מאוד מתסכל אותי אני מוגבלת בהרבה דברים המון תודה ורפאוה שלמה פרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש בראיה -

שירלי
    18/02/2008

גם אני סובלת לפעמים מטשטוש בראיה.
    מאחר ואני לוקחת כבר למעלה מ-20 שנה פרדניזון (קורטיזון) , ידוע לי שאחת מתופעות הלוואי היא קטרקט. לי יש התחלה של קטרקט, שעדין לא הגיע, לדבר הרופאים, לשדה הראיה, אולם סבורתני שיש קשר בין הדברים. כלומר - הטשטוש בראיה נגרם גם מהקורטיזון, וגם לעתים מפטוזיס.
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרלי, שאלה לגבי קורטיזון -

מלי
    19/02/2008

קראתי שאת כותבת שאת לוקחת קורטיזון כבר 20 שנה
    גם אני לוקחת כבר 11 שנה וסובלת מהרבה תופעות לוואי שלו
    רציתי לדעת באיזה מינונים את לוקחת וכמה זמן ולגבי התופעות לוואי שיש כמו אוסטאופרוזיס .סכרת.גלי חום .זיהומים
    תודה ויום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלי -

שירלי
    19/02/2008

הי מלי,
    בתחילת הדרך, כאשר המחלה אובחנה קבלתי מינון של 100 מ"ג (!!!) לתקופה של כ- 5 חודשים. אחר כך החלה ירידה מאד איטית במינון, עד שהתייצבתי על כמות של כ- 15 מ"ג ליום. לאחר מכן, בעקבות הריונות ולידות, היו שינויים.
    במשך שנים ארוכות אני לוקחת מינון של 10 מ"ג ליום, לא הצלחתי לרדת מעבר לכך - ישר הופיעה לי ראייה כפולה.
    באשר לתופעות הלוואי - אני סובלת מרבות הן - אוסטאופרוזיס קל (לא מטפלת בכלום כי אני משתדלת להיות פעילה גופנית - לצעוד ולשחות וכן אוכלת הרבה מוצרי חלב). קטרקט - כרגע לא פוגע בשדה הראייה, למרות שאני לא רואה טוב בלילה ויש טשטוש ראייה לפעמים.
    במינונים הגבוהים סבלתי גם מתופעות של moon face - נורא ואיום לגבי בחורה בת 20. זה נעלם אח"כ עם הירדה במינון. וגם - חוסר יכול להרדם - קבלתי אז כדורי שינה.
    היום : -דופק מהיר, לחץ דם גבוה - מקבלת דיזוטיאזיד + אמלו.
    חוץ מזה - השנה חליתי בוירוס שיעולים חמור + סינוסיטיס, ופשוט אני לא מצליחה להתאושש. יש לי כאבי צלעות וגב חזקים כתוצאה משיעולים, וייתכן וסדקתי צלע מהשיעולים- דר שאין לעשות עמו כלום.... פשוט לחכות. החלמה מאד ארוכה - כנראה משום שהמערכת החיסונית שלי חלשה מאד. עוד עבודה של הקורטיזון, כפי הנראה.
    בקיצור , חגיגה...
    שיהיה גם לך יום נעים ובריאות טובה !
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 20 שנה קורטיזון (לשירלי) -

משה פיק
    20/02/2008

שלום שירלי,
    איני יודע אצל מי את מטופלת, אולם בחורה צעירה לוקחת 20 שנה קורטיזון ובמינון שאינו נמוך נראה לי קצת לא הגיוני. אני יודע, גם את בטח יודעת וכל הנוירולוגים יודעים שקורטיזון היא תרופה טובה ולעיתים מצילה חיים, אולם כאשר חולה מתאזן ואינו בסכנת חיים יש לעשות הכל כדי לרדת מהתרופה הזו שבקביל לכך שהיא מצילה חיים היא בעלת תופעות הלוואי הקשות מכולם.
    כאשר את לוקחת קורטיזון ברמה גבוהה יותר מאשר הגוף מייצר (קורטיזול) אצל כל אדם, גם אם הוא בריא. בלוטת יותרת הכליה מפסיקה לייצר את הקורטיזול הטבעי והיא "שוכחת" איך לייצר אותו כאשר מנסים להפטר מהפרדניזון ואת "שבויה" עם התרופה לכל החיים.
    דרך אחת למנוע את התופעה הזו ולהקטין את תופעות הלוואי היא לקחת את הפרדניזון "יום-כן, יום-לא" ז"א 20 ביום אחד ו 0 למחרת או 15 ביום אחד ו 5 למחרת וכו'. האם הרופא שלך הציע לך שיטה זו ?
    כמובן שהדבר הטוב ביותר הוא לנסות לעבור לתרופה/טיפול אחר (סלספט או IVIG לדוגמא)וכאשר הטיפול השני עוזר לרדת מהפרדניזון.
    שמעתי אפילו על חוק במדינות מסוימות שאסור לתת קורטיזון מעל חצי שנה רצוף.

שירלי, האם התעניינת פעם ב "דעה נוספת" של מומחה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרלי, קורטיזון -

מלי
    21/02/2008

אני לוקחת קורטיזון כבר 11 שנים
    בהתחלה 20 מ"ג למשך שנתיים ואחר כך 30 מ"ג למשך 3 שנים לאחר מכן הייתה לי החמרה קבלתי 80 מ"ג למשך שנה ועכשיו אני 5 שנים "תקועה" עם 30 מ"ג ליום עם כל הטיפולים הקיימים של IVIG.ציקלופוספמיד .מסטינון ושאר התרופות לתופעות לוואי
    אני צריכה לקחת תרופות לאוסטאופרוזיס ואני לא לוקחת מפחד שאולי זה ישפיע עך המחלה אבל לצערי האוסטאופרוזיס כבר במצב מתקדם מאוד לכן אני רציתי לשאול אם את לוקחת משהו כמו קלטרייט(קלציום +אלפאDׂ) ואם זה משפיע עלייך על המחלה וכמו כן רצו לתת לי תרופה שנקראת אקטונל 35 שלוקחים פעם בשבוע שזה כמו הפוסילן שמחזיר את הסידן לעצמות אבל מרוב הפחד מעוד תרופות ושזה ישפיע על המיאסטניה אני לא לוקחת וגורמת לאוסטאופרוזיס להחמיר
    אשמח לדעת אם את אכן מטפלת בתופעות האלה
    כמו כן נדודי שינה אצלי זה כבר נורמלי אני ישנה רק 3שעות בלילה ואם אני ישנה יותר אני מרגישה לא טוב אני חושבת שזאת תופעה שמוכרת לכל מי שלוקח סטרואידים תקופות ארוכות כאלה.
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלי -

ערן משה
    21/02/2008

סליחה שאני מתערב אבל את צריכה לבדוק אם התרופות אסורות לחולי מיאסטניה, זה אמור להיות כתוב בדף המצורף או באינטרנט, חייבים לקחת אותן אחרת העניין תלוי בשבירת עצמות ובעיקבותם ניתוחים ושיקומים ארוכים שהם בעיתיים לאנשים רגילים אז בעיקר לחולים עם בעיות שרירים כי הם מבוססים על פיזיותרפיה מאסיבית ואת כנראה לא יכולה לבצע אותה.
    בנוגע לקורטיזון, אני נוטל מזה כשנה , כרגע 30מ"ג, הפסקתי בהורדה כי זה מחמיר את מצבי, אבל התחלתי שוב אימורן ואני אמור להתחיל פלזמה פרזיס ע"מ לרדת מקורטיזון כי יש לי גלאוקומה, יל"ד ובצקות כולל פני ירח, פרופ' אברמסקי איתו התייעצתי סובר כי חייבים לרדת מהסטרואידים אבל לא המחיר החמרת המחלה, נכון יש אנשים שזו התרופה שכביכול מחזיקה אותם ואין מה לעשות, אלא לטפל בתופעות לוואי, אבל אני הייתי עושה הכל ע"מ לרדת מהם.
    חייבת לטפל באוסטיאופורוזיס מבלי לפחד מכלום, זה יעלה לך ביוקר.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ערן -

מלי
    21/02/2008

אני יודעת שאני מזיקה לעצמי אבל זה מהפחד להחמיר את המיאסטניה .
    התחלתי להוריד מינון לפני כמה ימים והתחילו להופיע לי סימנים של המיאסטניה אבל לעלות חזרה אני בטוח לא העלה שוב
    אני פשוט אחזק את הגוף עם עוד טיפול של IVIG ובקרוב אולי תרופה חדשה שתעזור יותר כדיי שאולי סוף סוף אוכל לרדת במינון הקורטיזון
    תשמור על עצמך
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלי -

נתן
    22/02/2008

גם אני נוטל פרדניזון בכמויות משתנות במשך כ-13 שנים.המטרה של כל נוירולוג שטיפל בי היא תמיד להוריד את המינון לרמה מינימלית של עד 5 מ"ג ליום,או בכלל לא.התחלתי בזמנו ב-100 מ"ג ליום!!,והצלחתי לרדת עד להפסקה מוחלטת של הפרדניזון תוך השארות עם אימורן בלבד.לדברי הנוירולוג שלי עדיף האימורן.אלא מאז היו לי שני התקפי מיאסטניה חריפים,ששוב הכריחו את העלאת הפרדניזון לכדי 40 מ"ג ליום וכן ביצוע פלזמהפרזיס מספר פעמים.עם השיפור החלה שוב ירידה הדרגתית והגעתי כיום למצב של 10 מ"ג פעם ביומיים.מה שניתן להסיק מכך שעדיף להשתמש בפרדניזון כתרופה לימים קשים יותר ולהמעיט בשימוש כמה שניתן.עם זאת אין להמנע מלחזור אליה כדי להתגבר ולא להקלע למשבר מיאסטני מסוכן.
    לצערי המחיר ששילמתי עבור הפרדניזון הוא כבד-שני ניתוחי קטרקט בשתי העינים (שהצליח פלאים), אוסטופרוזיס בחומרה בינונית, בו אני מטופל בפוסלן אחת לשבוע, פטרת בגוף, ועוד צרות
    נוספות.
    בריאות טובה וחזקה,
    נתן ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נתן, שאלה -

מלי
    25/02/2008

היי נתן
    רציתי לדעת אם אתה לוקח סידן כי לי הציעו קלטרייט שזה סידן + אלפא D3 ואני מפחדת לקחת כדיי שלא ישפיע על המיאסטניה
    כי אם אני אדע שיש חולי מיאסטניה שלוקחים אז אני אדע שזה אפשרי ולא מזיק ואתחיל לקחת
    יום נעים מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלי (סידן) -

נתן
    26/02/2008

שלום מלי
    כן,אני נוטל סידן בקביעות,כדור אחד ליום של סידן + ויטמין D.
    הרופא אפילו אמר לי שאני יכול לקחת 2 ביום.
    אין לי כל תופעות לוואי מזה,ובבדיקות הדם רמת הסידן נורמלית בדרך כלל,לפעמים טיפה מתחת לנורמה.
    אגב, הרוקח אמר לי שעדיף לקחת סידן סיטראט מאשר סידן קרבונט המסופק ע"י קופת החולים, היות והוא זול יותר. סידן סיטראט נספג טוב יותר, אך הוא באמת יקר יותר וצריכים לקנותו באופן פרטי
    אני שייך לכללית, אולי בקופות חולים אחרות כן מספקים אותו..
    אבל כמובן שעליך להתייעץ עם הרופא בגלל ההשפעה הבינתרופתית ואם זה אכן טוב לך.
    זהו למעשה תוסף מזון ולא בדיוק תרופה ,וגם נמכר ללא מירשם.
    היי בריאה וחזקה
    נתן ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות וטשטוש בראיה -

רונה
    20/02/2008

גם אני סובלת מ- PTOSIS.

זה היה הסימן הראשון כאשר המיאסטניה התפרצה בפעם הראשונה, בשנית, וגם בשלישית וכו'.
    מתבטא ב: ראיה מטושטשת, ראיה כפולה ונפילה של העפעפיים
    כשעייפים - העיניים פשוט נעצמות.

כרגע מטופלת בקוריטוזון, אימורן ומסטינון.

כשניסיתי לרדת במינונים של הקורטיזון - חזרה הראיה הכפולה ובהמשך העיניים נעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו