מיקום המאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקום המאמץ
    יוסי
    27/06/2012

בהנחה שאני סובל ממחלה זו(עדיין בברור)המתבטאת אצלי בחולשת רגליים מתקדמת
    אם אני עושה פעילות שרירים מאומצת בשרירי הידיים והחזה לזה אני מסוגל האם
    כמות הנוגדנים תגבר והם יפעלו דווקא על עצבי שרירי הרגליים כך שאחרי כן יהיה לי עוד יותר קשה ללכת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיקום המאמץ

הוספת תגובה

• מיקום המאמץ - תגובה

ערן משה
    27/06/2012

אין קשר בין מאמץ לכמות הנוגדנים בגוף. בדיקת רמת הנוגדנים בודקת את טיטר הנוגדנים הקיימים בדם, עצם המאמץ לא גורם להיווצרות נוגדנים הכמות תישאר בעינה. יש חולים שבבדיקות הדם לכל סוגי הנוגדנים הקיימים היום הן שליליות ועדין נחשבים כחולי מיאסטניה כי הספור שלהם והתבטאות התסמינים שלהם מתאים למחלה כך שהתשובה היא לא אינדיקציה מלאה לקיום המחלה.
    חולשת שרירי רגליים מתקדמת צריכה להיות במאמץ מתקדם, אבל כך גם חןלשת כל השרירים הרצוניים בגוף. נכון שישנם חולים שהחולשה יותר חזקה בשרירים מסוימים אך אם הם יעשו מאמץ רב גם שאר שרירי הגוף ייחלשו, דוגמא: אתה הולך לחדר כושר, מהרכב עד שאתה מגיע אתה מרגיש כאילו הלכת קילומטרים, מתיישב ונח קמעה ואז הולך למכשיר בו אתה יושב ועובד רק על הידיים, אצל רוב חולי המיאסטניה לאחר פעילות קצרה מהרגלך לפני ימים ימימה תרגיש שהידיים נחלשות זה מתחיל בדרך כלל מהשרירים הקרובים לראש כתפיים ואח"כ זרועות.
    לרוב, אני מדגיש לרוב, שרירי הנשימה הם לא הראשונים להיפגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו