מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת SFEMG - חולשה בזמן הבדיקהמשה פיק12/07/2012
לאחר שבדיקת אציל כולין נתנה תוצאה 0.6 וחודשיים קודם לכן 0.1 .אני מזמן
לבדיקת SFEMG אצל שדה בוולפסון. רציתי לשאול האם התוצאות תלויות גם
במידת החולשה שאני מרגיש בזמן הבדיקה ? בבוקר הרגליים שלי יותר חזקות והן
הולכות ונחלשות במשך היום בצורה דרסטית כשנוספת להן ספסטיות חזקה.כך שכמעט
איני יכול ללכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת SFEMG - תגובה
משה פיק12/07/2012שלום יוסי,
אם שאלתך מכוונת לתוצאת בדיקת הדם לנוגדנים AChR , התשובה היא . . . לא !
בבדיקה זו בודקים אם מערכת החיסון מייצרת נוגדנים כנגד קולטני האצטילכולין, נוגדנים שהם "המחלה עצמה" ואינם אצל אדם בריא ממיאסטניה היות וברגע שהם קיימים אצלו . . . . האדם חולה במחלה.
בשלב זה אני מציע לך לבצע בדיקת דם נוספת לנוגדנים נוספים שעלולים להיות בדמך והם נוגדנים כנגד החלבון MuSK. אם יתגלו בדמך נוגדנים אלה זו אבחנה למיאסטניה.
יוסי, אם אינך מאובחן עדיין ואתה מעוניין באינפורמציה כללית על כל מה שעליך לעשות בשלב זה. שלח לי מייל ואשלח לך חומר איפורמטיבי להדפסה.
אם אתה בשלבי אבחנה, המחלה נמצאת בדמך ואינך מקבל כול טיפול, יש סבירות גבוהה שהמחלה תחמיר, טפל בנושא ללא דיחוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתוב שבין 0 ל 1 זה תקין?
יוסי12/07/2012אבל שאלתי היתה לגבי בדיקת sfemg שיעשה לי שדה האם יתקבלו
תוצאות שונות בהתאם לתחושת הכח שלי ברגליים בזמן הבדיקה וזה כאמור
מצב משתנה. כמו כן מה אפשר לומר על הפרש התוצאות בין 2 הבדיקות
של הנוגדנים לאציטל כולין. אם אעשה עוד בדיקה בעוד חודשיים האם זה יכול
שוב לרדת?.הזמנתי בדיקת אנטי מאסק תוך יוזמה עצמית שלי ללא שום הפניה
מהדסה תוך ניצול הדם שיש להם.זה בחינם ויהיה מוכן עוד חודשיים.שדה עדיין
לא משוכנע שיש לי MG .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתוב שבין 0 ל 1 זה תקין? - תגובה
משה פיק13/07/2012לגבי בדיקת הדם, אתה צודק. כל מספר שמתקבל מהבדיקה שהוא מתחת ל 1.0מציין שלא נמצאו נוגדנים. כל מספר שהוא מעל 1.0 מסמן שנמצאו נוגדנים והנבדק נחשב לחולה מיאסטניה ואין שום חשיבות לגודל המספר. אם אין לך נוגדנים (זו תוצאת הבדיקה וההפרש אינו מציין כלום, זה מרווח השינויים בדיוק המכשיר) גם אם תעשה 100 בדיקות, התוצאה לא תשתנה, אלא אם לא ביצעו את הבדיקה במעבדת בי"ח הדסה שהבדיקות שלה אמינות והשתמשו בערכה זולה שעלולה לגרום לאי דיוקים בתוצאה.
לגבי SFEMG, אין חשיבות לתחושת הכוח שלך בזמן הבדיקה. בבדיקה זו אתה פסיבי ואינך צריך להפעיל כוח. הבודק מגיע בעזרת מחט לסיב בודד שהוא חלש. הוא מפעיל אותו בעזרת פולסים חשמליים ובודק את פעולת השריר. אצל אדם בריא השריר יפעל בכול גירוי באותה העוצמה. . . . . אצל חולה מיאסטניה עוצמת השריר תרד מגירוי אחד לשני שזה מאפיין את המחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת SFEMG - תגובה
ערן משה13/07/2012יש האומרים שעדיף לבצע את הבדיקה -SFEMG במקומות שיש בהם חולשה הכי גדולה.
יש הטוענים שזה לא באמת משנה.
החמרת החולשה ברגליים במשך היום דווקא כן מכוונת לכיוון מיאסטניה.
לדעתי פרופ' שדה מבצע את הבדיקה בשרירי העפעף, יכול להיות שאני טועה.
את השאלה הזו אתה יכול להפנות אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)