שלום לכולם -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכולם -
    פרי
    21/02/2008

למשה וכול הפורם שלום אני הייתי שבועים מאושפזת בביח בגלל שלא הרגשתי טוב ואני עדין מרגישה חלשה ולא מצליחה לעשות כלום אני מרגישה שהמיסטניה שלי החמירה יותר גרוע ממה שהיא הייתה מה אני צריכה לעשות כדי לא לאתיאש כי אני מרגישה שכבר אין לי כחות אין לי כוח להמשיך אלאה כמה שאני מנסה זה לא הולך לי, נמאס לי כבר אני רוצה לצאת אני רוצה להנות אני מוגבלת כול הזמן אני עדין צעירה וכול החיים שלי נעצרים בגלל המחלה הנוראית הזאת אני מרגישה שאני לא מסוגלת להמשיך להלחם בזה מה עלי לעשות כדי לתפקד כמו בחורה רגילה שהייתה מתפקדת בעבר והיה לה שמחת חיים אחרת מה עלי לעשות כדי להצליח לטפל בילדים שלי בלי להיות תלויה באנשיים אחרים מה כבר אין לי כחות אולי עלי לוותר על הכול אשמח לקבל תשובות מכול הפורם רפואה שלמה לכולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם -

הוספת תגובה

• לפרי

- אורית
    21/02/2008

היי פרי,
    את אומרת שאת רוצה לצאת ולבלות, לא להיות מוגבלת.אני מציעה שתנסי
    לעשות זאת. תתחילי בלצאת לשתות כוס קפה עם חברה. להשאיר את הילדים
    בבית, עם השגחה כמובן, ופשוט תצאי קצת. זה יעשה לך טוב. אל תתייאשי.
    כולנו באותה קלחת. עוברים את אותו הדבר.
    גם אני צעירה, אמא לשלושה ילדים. עושה את הדברים בכוח, גם כשאין כוח.
    האנרגיה באה עם העשייה. פשוט תאלצי את עצמך.
    תעשי מה שגורם לך לטוב, לאושר. בלי יאוש. עם יאוש לא מגיעים לשום מקום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית -

פרי
    21/02/2008

אורית שלום לך ראיתי מה שרשמת לי שאני צריכה לצאת כהתחלה לצאת לכוס קפה עם חברה אבל איך אפשר לצאת מהבית שהגוף לא מתפקד עם זה רגלים ידיים עפעפים נופלים אני פשוט לא מצליחה לעשות כלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לתפקד -

אמא מוטרדת
    22/02/2008

הי פרי,
    כשאת כותבת שאת לא מצליחה לתפקד בידיים, ברגליים ובעפעפיים, למה את מתכוונת? האם אינך עצמאית בהליכה, נהיגה וכד'? האם את צריכה להיעזר בעזרים כמו כסא גלגלים או הליכון?
    לעיתים קשה לנו מאוד להביא את עצמנו לידי תפקוד, רק מהמחשבה על העייפות שכל פעילות גורמת לנו, אבל מצטרפת למה שאורית כתבה לך- פעילויות חברתיות ופיזיות לא רק גוזלות מאיתנו את כוחותינו, אלא גם נותנות לנו כוחות חדשים להמשך, ובעיקר עניין ושמחה וקצת פסק זמן מההתעסקות עם עצמנו והמחלה.
    עבורי פעילות פיזית, בעיקר בטבע באויר הפתוח (כמו הליכה או רכיבה על אופניים), שקולה ממש לטיפול נפשי, היא מרגיעה ומהנה וממלאת את הגוף בהרגשה יותר טובה מאשר לפני שאני מתחילה אותה. יחד עם זאת, הרבה פעמים קשה לי לצאת ולהתחיל, אז אימצתי לעצמי שני פתרונות: אני עושה את זה מייד על הבוקר, אחרי שהילדים יוצאים לביה"ס, או שאני יוצאת להליכה עם חברה קבועה (לשתינו יש בעיות בריאות וצורך בכך, ויש לנו הסכם הדדי למשוך אחת את השנייה להליכות משותפות). מומלץ ביותר!
    מקווה שתרגישי טוב ומהר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיסטי שלום -

פרי
    22/02/2008

קשה לי ללכת אין לי שיוי משקל בגוף אני לא יכולה לעשות הכול בכחות עצמי אני נעזרת בבעלי בהמון דברים יש ימיים שאני כן מצליחה לתפקד אבל לא כמו שהייתי רוצה ויש ימיים שאני בכלל לא מצליחה לקום מהמיטה יש לי חולשה עם זה ידים שאני לא מצליחה להרים אותם וזה רגלים שלעלות מדרגה אני לא מצליחה אני נשארת בבית רוב הזמן בגלל שאני נופלת דיי הרבה ועם אני צריכה לצאת אז זה רק מונית שפישל וליוי של מישהו איתי אני אף פעם לא יוצאת לבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרי

- אורית
    22/02/2008

אם אינך יכולה לצאת מהבית, הרעיון הוא אולי שתזמיני אותך אלייך
    להעלאת המורל. עם העלאת המורל, אולי גם תצליחי לצאת מהבית.
    שווה ניסיון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרי

- אורית
    22/02/2008

קודם טעיתי, כתבתי: תזמיני אותך אלייך. הכוונה ברור שתזמיני את החברה אלייך...
    שהיא תגיע אלייך עם כוס הקפה... אני בטוחה שהיא תשמח לעשות זאת..
    ואם לא - תגידי לי יום, שעה ומקום ואני אגיע עם הכוס קפה בשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית, מפרי -

פרי
    22/02/2008

אני שמח מאוד שתיצרי אייתי קשר ואני ישמח גם להזמין אותך אלי הבייתה לכוס קפה אז תרשמי את הטל שלי 0525122655 את יכולה להתקשר בכול שעה רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרי

- אורית
    22/02/2008

רשמתיי את מספר הטלפון שלך, אצור איתך בשמחה קשר ביום ראשון.
    בינתיים, שבת שלום ולא לשכוח - מחשבה חיובית, אנרגיה וכוח. הרבה כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרי -

שירלי
    24/02/2008

לפרי שלום,
    אני לא יודעת איפה את גרה, אבל אם את גרה ליד הים - זה מקום מצויין לבלות בו ברגיעה. אני משתדלת לצאת להליכה עם חברה בטיילת בים בחיפה לפחות פעם בשבוע, ולפעמים גם צועדת לבד או עם בעלי. כשאין לי כח, או כשאני לא מרגישה טוב, אני נוסעת לים ופשוט יושבת על ספסל מול הגלים , נושמת אויר טוב, נרגעת ונחה שם, בטבע. כמו שכתבו אורית ומיסטי- הטבע מרגיע ואף יכול לרפא ולהקל.
    אם הים אינו בקרבתך, כל מקום בחוץ - אפילו גינה שכונתית, יכול לתת קצת שלווה ורוגע - וגם הרגשה טובה.
    להתראות,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירלי -

פרי
    24/02/2008

שירלי המון תודה אני לא חושבת שבמצבי אני יכולה לצאת מהביית המון בריאות פרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית -

יעל פ
    25/02/2008

הבן שלי מדריך בחדר כושר דורש ממני לבוא להתאמן
    לפי מה שנאמר לי פעילות גופנית תורמת להחלשות השרירים ולא משפרת אצל חולי מיאסטניה
    מנסיוני בעבר אכן זה המצב. ככל שאני מתאמנת יותר אני נחלשת ומתעייפת
    האם למישהו יש נסיון שונה ואלו תרגילים מומלצים לחולי מיאסטניה
    לציין שאני מטופלת בIVIG אחת לחודש. טיפול ששיפר מעט את מצבי אבל לא הביא לנס המיוחל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה -

שירלי
    26/02/2008

אני גיליתי ששחייה הכי טובה עבורי - לא מתעייפים כ"כ, המים מקלים על מאמץ הגוף, ויש חלוקה שווה של מאמץ לשרירים באותו הזמן. גם הליכה (לא מהירה מדי) במישור מתאימה לי.
    לעומת זאת - מכשירי חדר כושר, שיעורי פילאטיס, יוגה ומתיחות - לא ולא.. השרירים נתפסים וכל הגוף כואב.
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון -

שירלי
    26/02/2008

מאמץ הגוף כמובן. זה מה שקורה כשכותבים בשעת לילה מאוחרת במקום לישון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשירלי -

יעל פ
    26/02/2008

אנסה לפי המלצותייך
    רוב תודות
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי טוב, לנסות ולגלות -

אמא מוטרדת
    26/02/2008

הי יעל,
    למרות כל האזהרות מנסיוני האישי דוקא גיליתי שהתקופות בהן אני מרגישה הכי לא טוב הן אלו בהן הזנחתי מעט את הפעילות הפיזית. בזמנים שאני מתמידה בפעילות לפחות כל יומיים אני במיטבי, בעיקר עם הנשימה!
    אני מאוד נהנית מפעילות פיזית מגוונת- צעידה, שחייה, רכיבה על אופניים, פילאטיס, עבודה על שרירי ידיים, בטן, ירכיים- הכל הולך, בחורף קצת יותר בחדר הכושר, אך אני תמיד מעדיפה בחוץ, כדי להרוויח גם את הטבע באותה הזדמנות. בדרך כלל אני נשמעת להמלצות ופועלת במתינות, כשקרה שקצת הגזמתי שילמתי על כך ביוקר!
    הכי טוב זה להתנסות בעדינות ולראות מה עובד בשבילך.
    שיהיה בהצלחה ובהנאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית, תודה למיסטי -

יעל פ
    27/02/2008

אני שמחה בשבילך שאת במצב שיכולה לבצע את כל מה שאת מספרת
    כמובן שההמלצה שלך הכי נכונה ואכן החלטתי לנסות
    הבעיה היא שהמלצת הרופאים היא לא לבצע פעילות רפטטיבית כי בזמן שמפעילים שריר בצורה כזאת הוא מתעייף. לכן שאלתי מה עדיף
    התחלתי אתמול בהליכה איטית בזמן קצר ומעט פעילות במכשירים במשקל הכי קל. מה שהיה מאוד קשה... הרגליים רעדו והירידה במדרגות היתה קשה
    הבן שלי (מדריך כושר) מתעקש שזה חשוב למפרקים והבת (רופאה) אוסרת כל פעילות
    מקווה שלא נגיע למשבר משפחתי...
    נחיה ונראה
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית -

אמא מוטרדת
    27/02/2008

יעל, האם לא היית זמן רב בפעילות פיזית כלשהי? אולי זה מקור הקושי, הרי הכושר שלנו נבנה מאוד באיטיות, אך בורח בצ'יק-צ'ק לצערנו.
    האם את מאובחנת טרייה? באילו שרירים את מרגישה את המחלה? אצלי השרירים שנפגעו הם השרירים הבולבריים בעיקר, אלה שבאזור הצואר ואחראים לדיבור, בליעה, נשימה, לעיסה. שרירי הידיים מעט, ואמנם אני מרגישה שאיני מצליחה "לבנות שריר" גם אם אני מתמידה ומתאמנת. אין סיבה, לטעמי, שנפסיק להפעיל את כל השרירים "לאות הזדהות"...

מאחלת לך רק טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית לחולי מיאסטניה -

משה פיק
    27/02/2008

ליעל ולכולם,
    יעל, אין צורך שתגיעו למשבר משפחתי היות ובנושא פעילות גופנית ומיאסטניה גרביסאין כל הגדרה והמלצה.
    אין המלצה לפעילות גופנית כדי לשפר את מצב המחלה,
    אין המלצה להמנע מפעילות גופנית כדי לא להרע את המצב.
    ההתיחסות לפעילות גופנית היא - תעשה מתי שאתה יכול וכמה שאתה יכול.
    כל חולה בכל זמן נתון צריך להכיר את מצבו הגופני ולעשות פעילות גופנית, אם הוא יכול וכמה שיכול.
    רק החולה יודע איפה הגבול והייכן להפסיק. אם הוא יעבור גבול זה מצבו יחמיר, והתוצאה- עייפות.

זו כמובן המלצה טובה לכל אדם בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו