CT (יוד) או MRI -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CT (יוד) או MRI -
    משה פיק
    22/02/2008

אני חוזר לנושא שכבר עלה בעבר ומבקש את עזרתכם בנושא.
    בדיון הקודם הועלתה השאלה מה לעשות כאשר מתבקשים לבצע צילום CT ונדרשים לקבל מנת יוד הדרושה לביצוע תקין של התהליך והיוד נמצא ברשימת החומרים שעלולים להחמיר מיאסטניה.
    בבירור שערכתי בנושא קיבלתי אינפורמציה מחולה בארה"ב שכיום משתמשים ב "יוד שאינו מיינן" לאומת "יוד מיינן" שהשתמשו בעבר ..... ומה שעלול לגרום להחמרת המחלה הם היונים שביוד.
    בדקתי את נושא היוד .... והכן קיים "יוד מיינן" ו "יוד שאינו מיינן".
    פניתי לשני פרופסורים בהדסה עם השאלות הרלונטיות בנושא ושאלתי: האם האינפורמציה היא נכונה, ואם כן, איך חולה שנשלח לבצע CT חייב לנהוג, האם הוא צריך לבקש במכון הבדיקה שיתנו לו "יוד לא מיינו" או שהרופא המפנה צריך לציין זאת בהפניה, או שבכלל הוציאו את ה "יוד המיינן" והיום כולם משתמשים רק ב "יוד לא מיינן" ובאה גאולה לחולי המיאסטניה ?
    בקיצור ולעניין....הם אינם מתמצאים בהבדלים בין שני סוגי היוד ואחד מהם (פרופ. אברמסקי) מניח שמומחה רנטגנולוג יוכל להשיב לי על כך.

כאן אני צריך את עזרתכם.
    כל מי יש לו קשר או הולך לבצע CT . נא לשאול את הרנטגנולוג בשטח על הנושא הנ"ל ואולי כאשר נאסוף מספיק אינפורמציה נוכל לדעת סוף סוף מה לעשות וממה להזהר.

לגבי CT או MRI תשובתו הייתה ש MRI עדיף אבל מאחר וגם CT עשוי להדגים יפה את התימוס, יתכן שהשיקול של קופות החולים הינו של עלות ושל זמינות.

ד.א. הוא מחזיק מאוד מתרופת הסלספט ומחזק את ידיי להמשיך במאבק לקבלת התרופה במחירי סבסוד כשאר התרופות האחרות הניתנות לחולי מיאסטניה. הוא מצידו מוכן לתת מרשמים לתרופה (בהתאם למצב החולה, כמובן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CT (יוד) או MRI -

הוספת תגובה

• CT או MRI -

רונה
    22/02/2008

משה שלום,

מאחר וכבקורת למחלת הסרטן אני נדרשת לבצע בדיקות CT.

בפעם האחרונה, הודעתי לפני הבדיקה במכון (מכון מאר-בי"ח בני ציון בחיפה)
    (הפניה נעשתה ישירות לרופאה שמבצעת את הבדיקה )
    שאני חולת מיאסטניה, והבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד.

לאחר ברור עם מנהל המחלקה הנוירולוגית - ד"ר בועז וולר,
    נאמר לי במפורש - בדיקות CT - ללא חומר ניגוד
    עדיף PET CT או בדיקות MRI .

יותר זמין מ- MRI - התור לא ארוך וקופות החולים מעדיפות לממן
    PET CT מאשר MRI.

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PET, האם מתאים לחולי מיאסטניה ? -

משה פיק
    23/02/2008

שלום רונה ולכולם,
    לאמר את האמת, עד שלא הועלתה שאלת היוד בשימוש בהדמיית CT לא הכרתי את הדמיית ה PET.
    התחלתי להתעניין בנושא ולבדוק אם הכן ה PET פותר את בעית היוד ואם כן, מדוע הרופאים לא מפנים חולים ל PET במקום ל CT ?
    מה למדתי ?
    ה PET היא אמנם הדמיה שאינה דורשת שימוש ביוד אולם מזריקים לגוף מולקולות של חומרים כגון גלוקוז או חמצן שבהן החליפו את אחד האטומים באיזוטופ רדיואקאטיבי שפולט פוזיטרונים שלאחר פליטתם הם מתנגשים באלקטרונים....... והזוג מתאיין.
    ז"א שגם כאן ישנה בעיה של יונים בדומה ליונים שנמצאים ביוד המיינן בשימוש ה CT.

איני יודע אם אני מבין את כל האינפורמציה הזו נכון או לא (בדומה לנוירולוגים המומחים ששאלתי לדעתם) והנושא דורש בדיקה יותר יסודית.

בסיום האינפורמציה שקראתי (ויקיפדיה) ישנו סעיף המדבר על חסרונות ה PET והוא מציין:
    "מכשיר ההדמיה יקר מאוד ולפיכך זמינותו נמוכה, ולא מומלץ לעבור בדיקה בו בתדירות גבוהה, גם בשל נזק בריאותי מסוים שהוא עלול לגרום".

כדי שנדע כולנו מה הנזק שעלול להגרם בבדיקות אלה ומה עדיף על מה, אני מבקש שוב מכול החולים שמבצעים או יבצעו בעתיד הדמיה של CT או PET או MRI לשאול את השאלות שהועלו בפורום ושלוח אלי את האינפורמציה כדי שננסה למצא את הפתרון הכי פחות מזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סריקת PET לחולי מיאסטניה (רונה) -

משה פיק
    28/02/2008

שלום לרונה, שלום לכולם,

בעקבות תשובתי הקודמת שלא היתה לי אינפורמציה על סריקת PET כאשר הצעתי לעבור סריקת MRI במקום CT שהוא אינו יעיל תמיד ללא קבלת היוד שעלול לגרום לחולי מיאסטניה החמרה במצבם פניתי ללמוד את הנושא בקריאת חומר ובשיחות עם חולים מהעולם.

מה למדתי :

CT או MRI שהם מכשירים שונים בעיקרון שהם עובדים נותנים תשובה לנוירולוגים לגבי מצבה של בלוטת התימוס.
    PET אינו מראה את מצבו של התימוס, אלא במקרה של טימומה (גידול).

PET הוא מכשיר הדמיה שנבנה במיוחד לגילוי תאים סרטניים. הוא לא יראה לנו את התימוס אלא רק את הגידולים במקרה של טימומה. ולכן הוא אינו מתאים תמיד לחולי מיאסטניה.

רונה, לך הציעו לעבור סריקת PET במקום MRI היות ואת נדרשת לעבור (אמנם כחולת מיאסטניה) ביקורת למחלת הסרטן, ובמקרה שלך זה הגיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההבהרה, עכשיו מבינה יותר -

רונה
    28/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו