מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למשה -גל27/02/2008
שלום משה,
אני מקווה שאולי תוכל לעזור לי עם המידע הרב שיש לך, בני בן ה-16 אמור לקבל זריקות שמכילות חומר בשם: xolair ובעברית נקרא "אזולר" ההתויה שלו היא לחולי אסתמה קשה, שתלויים בפרדניזון ולא יכולים לרדת ממנו, זה הסיפור אצלו, השאלה היא האם מישהו יודע איך יכול להשפיע חומר זה על מיסטאניה? התרופה ידועה בארה"ב, אך בארץ אין איתה ניסיון, אני מפחדת לתת לזה צ'אנס ללא מידע, למרות שאנחנו מוכרחים לנסות להיפרד מהפרדניזון כי הוא עושה כידוע בעיות אחרות, שכבר קיימות אצלו.
אשמח לכל מידע שאפשר להשיג.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Xolair לחולי מיאסטניה ? -
משה פיק27/02/2008שלום גל,
אני מיד שולח שאלה לחולים בארה"ב אם מישהו נתקל בתרופה ומה השפעתה על המיאסטניה.
בכל מקרה, אם בארץ אין איתה נסיון, איזה רופא (נוירולוג) מוכן להשגיח עליו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
גל28/02/2008למשה
א) תודה על הרצון לבדוק לגבי התרופה בחו"ל
ב) כרגע כל הרעיון בחיתוליו, ומי שחשבו על זה הם הרופאים מריאות, כמובן ישותפו נוירולוגים, אבל בינתיים החלטתי להתייעץ אתכם, באם לא תהיה תשובה החלטית אני מניחה שלא אסכים ל"נסיון" בטיפול זה.
האפשרות הניסיונית השנייה היא לתת אמינוגלובולינים, שאין לי מושג האם יעזרו לריאות או יורידו את הפרדניזון, אבל לפחות אנחנו יודעים שזה לא מזיק למיאסטניה ואף יכול להואיל, אשמח לקבל הסבר לגבי אמינוגלובולינים.
תודה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו אימונוגלובולינים (IVIG) ? -
משה פיק29/02/2008שלום גל,
אימונוגלובולינים (IVIG) הוא מוצר דם שנאסף למאגר גדול מתורמים בריאים וניתן לחולים במטרה לשפר את המערכת החיסונית בגופם. הטיפול טוב ביחוד לחולים עם מערכת חיסון מדוכאת עקב שימוש בתרופות. IVIG בא במקום נוגדנים חסרים לאותם חולים שלוקים בחוסר נוגדנים הנחוצים להלחם בזיהומים וכמו כן הוא נמצא בשימוש טיפולי למגוון מחלות אוטואימוניות. למרות שהוא נלקח מתורמים רבים, הוא נחשב למוצר בטוח לחלוטין בהתייחס לחשיפה לזיהומים או נגיפים, מאחר והוא עובר מיון קפדני של התורמים וסינון ממחלות איידס ודלקת הכבד C ו- D.
IVIG מוכנס בעירוי לוריד בזרימה איטית שנמשך מספר שעות (5 - 6).
הכמות לכל טיפול הוא בהתאם למשקל הגוף (0,4Gr ל- 1Kg משקל גוף).
בטיפול למיאסטניה מקבלים בטיפול הראשון (Boost) חמישה טיפולים יומיים (רצופים או בהפסקות של יום), ולאחר מכן ניתן לחזור על טיפול בודד כל מספר שבועות.
השיפור מורגש בממוצע של 3-10 ימים לאחר גמר הטיפול.
תופעות הלוואי האפשריות הן:
כאבי ראש, צמרמורת, כאבים בחזה, כאבי שרירים, תגובה אלרגית, ריאקציה בעור ודלקת כרום המוח לא זיהומית שחולפת לאחר 24-48 שעות.
בדרך כלל רוב תופעות הלוואי (למעט התגובה האלרגית) נגרמים עקב עירוי בקצב מהיר מדי וכאשר מורידים את הקצב התופעות נעלמות.
החומר הסטנדרטי בשימוש בארץ הוא של חב. אומריגם.
קיימים חומרים יחודיים למחלות יחודיות ואותם מקבלים פעם אחת בלבד.
גל, אני מקווה שהסבר זה מכסה את העיקר.
אם יש לך שאלות נוספות, אל תהססי לשאול.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVIG ופרדניזון -
גל09/03/2008שלום לכולם, עקב תלות בפירדוסטיגמין כתוצאה ממחלת ריאות ולא מהמיאסטניה עצמה בני אמור להתחיל בקרוב טיפול ב IVIG ובמקביל ינסו להפחית את הפרדניזון בתקווה להורידו לחלוטין, האם מישהו קיבל אמינוגלובולינים למטרה כזו? הבנתי שיש צורך לקבל עירוי זה בצורה הכי איטית שאפשר? לא עדיף לעשות את הטיפול הראשון תחת אשפוז כדי שתהיה השגחה מלאה? אשמח לתגובות.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVIG, הטיפול -
משה פיק09/03/2008שלום גל,
1. את שואלת אם מישהו קיבל IVIG כדי לרדת מפרדניזון, לדעתי, כל מה שיאפשר לרדת מפרדניזון הוא מבורך. אני לא חושב שמישהו צריך להשאר עם פרדניזון אם תרופה/טיפול כל שהוא אחר יכול לעשות את העבודה (להפחית למינימום את הסימפטומים). כך שאם הוא ירגיש טוב עם האימונגלובולינים ויוכל לצאת מהקורטיזון זה יהיה נהדר.
2. את כותבת " הבנתי שיש צורך לקבל עירוי זה בצורה הכי איטית שאפשר" , זו לא ההגדרה הנכונה. ישנם כללים לטיפול והם: מתחילים במהירות עירוי נמוכה של 15 טיפות לדקה (1 - 0.75 מ"ל) ועוקבים אם אין בעיות, לאחר 15 דקות עולים ל 25 טיפות לדקה (1.5 - 1.2 מ"ל) ולאחר עוד 15 דקות ניתן לעלות ל 45 טיפות לדקה (2.5 מ"ל).
במשך זמן זה האחות המטפלת בודקת לחץ דם ומתענינת אם המטופל חש בטוב.
מהירות העירוי המקסימלית הממומלצת היא 54 טיפות לדקה (3 מ"ל).
טיפול כזה נמשך בד"כ 6 -5 שעות.
תמיד רצוי מהירות יותר נמוכה על מהירות גבוהה בכדי למנוע תופעות לוואי
3. בטיפול IVIG מסודרים ישנו רופא שמבצע בדיקות לפני העירוי , אחות שמשגיחה על התהליך ובדיקה של רופא שמשחרר את המטופל בסיומה. אם כל התהליך עבר ללא בעיות איני רואה סיבה לאישפוז והמטופל יכול לחזור הביתה למנוחה.
באם הרופא שחותם על סיום הטיפול יחשוד שקיימת איזושהי סיבה לאישפוז הוא כנראה לא ישחרר אותו והוא יאושפז בכל מקרה
גל, במקרה של בנך שסובל מאסטמה לא קלה הייתי שם לב במיוחד באם לא תהיה החמרה, וממתין זמן מה לפני הנסיעה חזרה הבייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
גל09/03/2008תודה משה תמיד טוב לקבל ממך תשובות כאלה מקיפות, בעניין האסטמה אני לא כל כך דואגת כי הטיפול ייעשה תחת השגחה של רופאי ריאות והאלרגולוגית הצמודה שלו (שהרי הטיפול לא בה מכיוון המיאסטניה אלא הריאות), אגב האם דלקת כרום המוח כתופעת לוואי נעלמת מעצמה ? ושוב תודה על הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי בטיפולי IVIG, בהרחבה -
משה פיק09/03/2008שלום לגל ולכל המטופלים ב IVIG
אנו כל הזמן מזכירים תופעות לוואי אפשריות בטיפולי IVIG ולכן אני רוצה לתת אותם כאן בהרחבה.
התופעות שעלולות להופיע :
כאבי ראש
צמרמורת
כאבים בחזה
כאבי שרירים
מכאובים
תגובה אלרגית
ריאקציה בעור
דלקת כרום המוח / לא מזוהמת
כאבי ראש, צמרמורת, כאבי שרירים או כאבים בחזה עלולים להופיע תוך שעה מקבלת העירוי. במקרה כזה יש להפסיק את הטיפול למשך 30 דקות ולחדשו בהזלפה יותר איטית.
חלק מתופעות הלוואי עלולות להופיע עד 24 שעות לאחר גמר הטיפול.
במקרה של דלקת כרום המוח, היא חולפת לאחר 48 - 24 שעות.
תופעות עוריות עלולות להופיע 5 - 2 ימים לאחר מתן העירוי ולהמשך כ- 30 יום.
פגיעה כלייתית עלולה להופיע, אולם בד"כ היא הפיכה.
היות והאימונוגלובולינים הוא חלבון מאוד מרוכז, הוא עלול לעיתים לגרום להפרעה בזרימת הדם וקרישת דם.
עד 24 שעות לאחר גמר הטיפול עלולים להופיע תסמינים כגון: עייפות, חום ו/או בחילות.
חולים במחלת לב חייבים לקבל את הטיפול בהזרקה איטית מאוד.
חשוב !!!
אני מזכיר שוב לכולם שזה אינו חומר רפואי ומטרת האינפורמציה היא להשכלה בלבד. כל שימוש באינפורמציה הנ"ל לגבי טיפולים חייב אישור רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי -
עמו11/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVIG -
ירמי יצחקי08/05/2009שלום לך משה פיק
אשמח לדבר איתך ולהבין מניין הידע בנושא IVIG
אני מטופל מזה שלוש שנים ותופעות הלוואי הן ענין מלחיץ ביותר
שבת שלום
ירמי יצחקי (ד"ר)
052-8389433* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"אזולר" (xolair) לאסטמה -
משה פיק01/03/2008שלום גל,
לפי התגובות שקיבלתי מחולי מיאסטניה בעולם, אתם אני בקשר לא נמצא כל חולה שמשתמש בתרופה xolair , זה לא אומר שאין חולי מיאסטניה עם בעיות אסתמה, פשוט התרופה הספציפית הזו היא תרופה מאוד חזקה ומיועדת לחולי אסתמה קשים ואותם שאני בקשר לוקחים תרופות (משאפים) יותר קלות.
מצד שני בשיחה עם רופאה מביה"ח קפלן שמעתי ממנה שהיא מכירה את התרופה אזולר והיא טוענת שזו אינה תרופה חדשה ומוכרת.
אם בכ"ז תחזרי יום אחד לאופציה זו תמשיך לשוחח.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)