האם חומרי הטשטוש עלולים להיות בעייתיים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חומרי הטשטוש עלולים להיות בעייתיים?
    משה פיק
    05/10/2012

שלום,
    אם אדם שסובל מ MG צריך לעבור קולונוסקופיה, האם חומרי הטשטוש עלולים להיות בעייתיים במצבו?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ערן משה
    05/10/2012

כן ולא. כמו שאנחנו חוזרים ואומרים יש תרופות המחמירות מיאסטניה לחולה אחדהולאחר לא, אבל תרופות מטשטשות בבדיקות הן בד"כ ממשפחת הואליום כמו דורמיקום או דיפריוואן שיש להם אפקט על הרפיית שרירים וגם אפקט על גרימת נשימה רדודה כן גם תרופות ממשפחת הנרקוטיקה כמו פנטניל ומורפיום או פטידין. לכן יש לבצע את הבדיקה בבית חולים ולדרוש מהגסטרואנטרולוג שתהיה נוכחות של רופא מרדים בבדיקה. שמא תהיה בעיה נשימתיתכשלשהי ומרדים יוכל להגיב במיידית. אם הבדיקה נעשית בגלל גיל, תורשה במשפחה או דם סמוי בצואה אולי כדאי קודם לעבור קולונוסקופיה וירטואלית כך שאם לא מגלים משהו מיוחד, בתקווה שלא יגלו כמובן, אז החולה לא קיבל תרופות היכולות לגרום לו לסכנת חיים לחינם.
    רוב הגסטרואנטרולוגים לא מכירים את המחלה ואת התרופות העלולות להחמיר מיאסטניה לכן החולים צריכים לדאוג לעצמם ולשמור על עצמם, לא העיקר לבצע בדיקה אלא לעשות חושבים טוב טוב עד כמה היא נחוצה בידיעת הסכנה שבה.
    את יכולה לכתוב למשה פיק מייל ולבקש את רשימת התרופות הנ"ל כמו כן להתיעץ אתו בנושא לא מזמן הוא היה באותה דילמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מתלבט מה עדיף

משה פיק
    05/10/2012

השאלה והתשובה באו לי בזמן,

אני לומד את הנושא מכול צדדיו וקשה לי להחליט אם לבצע את הבדיקה הרגילה עם חומרי הטשטוש או לבצע בדיקה וירטואלית (קיבלתי אישור מהקופה לבצע אותה) ללא שימוש בחומרי הרדמה.

הבעיה היא שאת הוירטואלית מבצעים בעזרת סריקת CT ואני לא בטוח שאני מעוניין בקרינה החזקה שהמכונה מייצרת.

האמת שאין סיבה מיוחדת שבגללה אני חייב לבצע את הבדיקה מלבד זה שרופא המשפחה הוא זה ש"לוחץ" עלי ולדעתי זה מגיע מהנהלת הקופה שמעוניינת בטיפול מונע ואם אני אסרב, כנראה שזה יהיה נגדי במידה ויתגלה משהו בשנים הבאות שאז הקופה יכולה לסרב לטפל בי בתנאים מסויימים בטענה שסירבתי להבדק. דעתי הפרטית בהחלט.

אני כנראה אבצע בדיקה. . . . . באיזו שיטה ? עדיין לא ברור לי. שוחחתי עם רופא המשפחה שמצידו לא משנה באיזה תהליך יתבצע . . . העיקר שאבצע. אני מחכה לשוחח עם הגסטרואנרולוגית שהפנתה אותי לוירטואלית לשמוע את דעתה ולהבין כמה % של נבדקים בתהליך הרגיל נמצאים ללא צורך בטיפול לאומת % הנבדקים שעוברים טיפול תוך כדי בדיקה.

אשמח לקבל תגובות חולים מנוסים בתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו