צריכה קצת עידוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה קצת עידוד
    רחלי
    16/10/2012

שלום לכולם!
    אני בת 28+ ללא כל בעיות רפואיות ..יש לי שני ילדים .. הלידה האחרונה נערכה לפני שבעה חודשים בניתוח קיסרי. שבוע לאחר הלידה אושפזתי למשך שבוע בגלל זיהוםפ שלא הידוע מה מקורו. קיבלתי המון אנטיביוטיות לווריד. מאותו שבוע החלו להופיע אצלי חולשות. בהתחלה רק ביידים (פעולות פשוטות כגון : לבישת חולצה, איסוף השיער, הרמת התינוקת..)כמובן, שייחסתי את זה לזיהום ואח"כ לדיאטה קשה שעשיתי..
    בהמשך החולשות הופיעו ברגליים -קשה לי לעלות ולרדת מדרגות , ללכת...
    בפנים- החיוך שלי לא כמו פעם(אני אפילו לא יודעת להסביר את התחושות שלי..) ולעיתים קשה לי ללעוס אוכל..
    ואתמול תוך כדי נסיעה לעבודה - העיינים פשוט נעצמו לי ולא הצלחתי לפתוח אותם..עצרתי בצד והחלו לזלוג לי מלא מלא דמעות..
    היום עשיתי את בדיקת הדם לגילוי הנוגדים.. ולפני שבוע emg שעדיין אין לו פיענוח.
    ביום שני יש לי תור לנוירולוג.
    אני באמת מפחדת ואני בחוסר וודאות ..מצד אחד אני רוצה שימצאו מה יש לי כי באמת קשה לי לעשות פעולות פשוטות ..מצד שאני אני מפחדת!!! (לאחותי היה לוקמיה -ומאז אני ממש פחדנית..)
    אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בפחדים שלי.. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה קצת עידוד

הוספת תגובה

• צריכה קצת עידוד - תגובה

ערן משה
    16/10/2012

ראשית רחלי טבעי שפוחדים מהלא נודע ולפעמים גם מהנודע.
    כמו כל מחלה אוטואימונית מיאסטניה יכולה לפרוץ בעקבות סטרס נפשי או פיזיולוגי כדוגמת לידה, הריון, הרדמה שבה נכללים גם תרופות נוגדות כאב, גם סוגי אנטיביוטיקה מסוימים עלולים לגרום להתפרצות המחלה.
    התסמינים שאת מתארת אומנם מתאימים למיאסטניה לשם כך כמו שאמרת את צריכה להיות מאובחנת ולקבל טיפול.
    מי הנוירולוג המטפל שלך? האם בדיקת ה- אי. אמ. ג'י. היתה בדיקה רגילה או בדיקת סיב בודד הנעשית רק במרכזים רפואיים גדולים?
    זה שבדיקת הנוגדנים תצא שלילית עדיין לא מבטיח שאין לך מיאסטניה.
    בנתיים אם את יכולה לבקש מחברות, משפחה קצת עזרה לתפקוד הביתי, או לשלם למישהו והרבה מנוחה לא להביא את הגוף למצב שהוא קורס, לעשות דברים בכמויות קטנות עם הפסקות מנוחה באמצע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד נוסף - תגובה

משה פיק
    16/10/2012

שלום רחלי,
    אני מסכים עם כול מה שערן אמר לך . . . . ואוסיף,

כול הסימפטומים שאת מציגה מתאימים לסימפטומים של מיאסטניה וכנראה שזה מה שיש לך, כמובן שלפני שמחליטים על טיפול יש לקבל אבחנה, אולם לפי תיאור הטיפול הרפואי שקיבלת יש לי הרושם שהנוירולוג שלך אינו מספיק מנוסה בטיפול בחולים היות ועם כול הסימנים שאת מתארת, רופא מנוסה היה כבר בשלב זה נותן לך לקחת תרופה בשם מסטינון כדי לראות את השפעתו על הסימפטומים ואם היית מגיבה טוב לתרופה הייתה לך כבר הגושפנקה שאת בכוון הנכון.

תשובת בדיקת הדם ששלחת, אם היא חיובית יכולה בהחלט לקבוע אבחנה למיאסטניה ואפשרות להתחיל טיפול רציני, אולם . . . . תשובה יכולה להגיע גם אחרי חודש ובמצבך לא חייבים לחכות לתשובה כדי לאבחן מיאסטניה. ישנן בדיקות שמיד אפשר לקבוע אבחנה כגון בדיקת טנסילון או SFEMG (בדיקת סיב בודד כפי שערן כתב) שנוירולוג מנוסה יכול בסיום הבדיקה לתת לך תשובה ולא לחכות שמישהו אחר יחליט.

אם את מעוניינת בחומר הסבר על המחלה ועל הסימפטומים שאת חווה ובנוסף אוכל להציע לך נוירולוג מומחה למיאסטניה , את יכולה לשלוח לי דוא"ל (כתובתי בראש הפורום) ואחזיר לך בדוא"ל חוזר חומר להדפסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן ומשה שלום לכם!!

רחלי
    17/10/2012

קודם כל תודה על העידוד!!
    עדין לא הייתי אצל נוירולוג יש לי תור אליו ב- 22.10 ד"ר רשף.
    ה-EMG שעשיתי הסתבר שבדק מוליכות עיצבית ולא את השרירים.
    אין לי כ"כ עזרה חוץ מבעלי שעובד כמעט כל אחה"צ. אני מאוד מתוסכלת כי אני רגילה הליות בתנועה מתמדת.. לנקות\ לכבס\ לבשל.. וקשה לי!!!
    אני רוצה לעשות ספורט?(בשביל להוריד במשקל) ואין לי כוח!!
    אוף!
    סליחה על הקיטורים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן ומשה שלום לכם!! - תגובה

ערן משה
    17/10/2012

כרגע ההמלצה לא לעשןת ספורט וניקיונות את יכולה לחלק את הבית לימי השבוע. כביסה אפשר להיעזר בבעלך. בישולים ניתן לעשות לא דברים מסובכים, בזמן שהמרק אט צלי או כל תבשיל אחר מתבשל תנוחי. כדאי להימנכ משניצלים וכד'.
    אין ברירה צריך הרבה סבלנות וסובלנות במחלה הזו, צריך ללמוד לחיות בקצב חיים אחר.
    לא מכיר את ד"ר רשף מאיפה הוא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו