מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימור של מסת השריר -יעל פ05/03/2008
בטיפול היום במרכז לטרשת נפוצה אמרה לי אחת החולות שהכי חשוב לשמור על מסת השריר
בטרשת נפוצה ממליצים על כל פעילות אפשרית וגם פיזיוטרפיה
לא כך במיאסטניה. לפי דברי האורטופד שהתיעצתי איתו לגבי פזיוטראפיה, פעילות גופנית מנצלת את החלבון בשריר ולחולים יש בעיה עם המנגנון שמחזיר לשריר את החלבון המנוצל
האם מישהו יודע או שמע על המלצות ספציפיות למיאסטניה לגבי שימור מסת השריר
לדבריו ולדברי הנוירולוגית (חלקביץ... אני לא מחזיקה ממנה) פעילות גופנית אסורה ומחמירה את חולשת השרירים
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית -
ערן משה06/03/2008יעל שלום,
לצערי עברתי אצל מס' רב של נוירולוגים וכולם אומרים שאסור להפסיק את הפעילות הגופנית, יש לעשות עד גבול היכולת הסבירה שלך כחולה. אני למשל כשהרגשתי טוב יותר עשיתי פילאטיס שיקומי וזה היה מעולה, אחרי כן עברתי לפילאטיס פאסיבי לשריר הנשימה, ובין לבין היא הייתה עושה לי פעילות משמרת לשריר הרגליים והידייים. חייבים לעשות פעילות, אך תחת השגחה וע"י מישהו שמבין מהי המחלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית - תודה לערן
יעל פ07/03/2008שלום ערן ורוב תודות
האם אתה מטופל במסגרת קופת חולים או במכון פרטי?
אני פניתי למכון פיזיוטרפיה ברחובות וגם שם טענו שפעילות גופנית לא מומלצת
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית -
ערן משה08/03/2008שלום יעל
אני מטופל במכון פרטי ורק פילאטיס שיקומי. באזור ת"א יש מישהי ברמת גן שהיא גם חולת מיאסטניה, לדעתי היא עושה פילאטיס שיקומי, אם תרצי אשיג לך את הטלפון. המטפל חייב להכיר את המחלה ולטפל לפי כך, לא לעשות סתם פילאטיס מכשירים או קרקע, אם את לא מוכנה לכך מבחינה גופנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלת הפילטיס (ערן) -
משה פיק09/03/2008שלום ערן,
אני מבין שאתה מבצע את הפילטיס אצל חולת המיאסטניה בר"ג.
בטיפול הבא תבקש ממנה להכנס לפורום כדי לענות על מספר שאלות לגבי פעילות גופנית שהחברים שואלים מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילאטיס -
ערן משה09/03/2008לא, אני עושה באיזור נתניה בכפר מונאש- להגיע לר"ג פעמיים בשבוע ולחזור אחרי פילאטיס זה הרבה יותר מידי בשבילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)