"טחורים" ומיאסטניה ? -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "טחורים" ומיאסטניה ? -
    משה פיק
    08/03/2008

שלום לכולם,
    רבים מכם מרימים כרגע גבה ושואלים..... מדוע אנו צריכים בפורום של מיאסטניה לשוחח על מחלה שבדרך כלל אינה עולה בשיחות בין אנשים, אלא רק בין הקרובים ביותר ?.... תמשיכו לקרא ותבינו !

טחורים (Hemorrhoids) היא מחלה בעלת צורות שונות ואני לא מתכוון להכנס לפרטים.
    זו מחלה נפוצה מאוד במדינות מתועשות כאשר אצל רוב האנשים היא מתחילה להתפתח בשנות העשרים לחייהם, אך הסימפטומים אינם מובהקים עד העשור הרביעי לחייהם.
    על פי הערכות שונות כמחצית מהאנשים מעל גיל 50 סובלים ממחלת טחורים סימפטומטית ז"א שכ-שליש מכלל אוכלסיית העולם סובלת במידה מסוימת מהמחלה.
    המחלה נפוצה אצל נשים יותר מאשר אצל גברים. אפיון זה נובע (לפי השערות) בשל הריון ולידה.

עד כאן על המחלה עצמה, ובכן...... איך זה מתקשר עם מיאסטניה ?

השבוע הייתי בביקור אצל פרוקטולוג (פרופ.) ליעוץ על תופעה שולית של המחלה שלשמחתי אינה דורשת טיפול כלשהו אלא עזרת שימוש במישחה........
    להפתעתי אומר לי הפרופסור המלומד : "הבעיה השולית שלך במחלה קשורה לכך שאתה חולה מיאסטניה" כאשר בקשתי הסבר וקיבלתי אותו ...... חשבתי שניה ואמרתי לעצמי.... הכל נראה הגיוני, אז מדוע לא חשבתי על כך בעצמי ויותר הפליא אותי, מדוע לא שמעתי על כך עד היום ?

הסבר: חולשת השרירים בהם נפגעים חולי מיאסטניה הם השרירים הרצוניים ואנו מתעסקים כאן עם חלק גוף שבו אנו מפעילים שרירים רצוניים, כך שמדוע לא תהיה גם שם בעיה של חולשת שרירים ?

מייד שלחתי שאלה זו לחולי מיאסטניה בעולם והכן קיבלתי מספר תשובות (לא רבות עלי לציין) שהכן הוא צודק, אולם במקביל הגיעו תשובות ששללו את התאוריה , כך שכרגע איני מוכן להסתכן ולאמר ברגע זה שהכן קיים קשר בין טחורים למיאסטניה, אולם לדעתי הסבירות קיימת.

אולי ניתן יהיה להוסיף דף נוסף ל "ספר שעדיין לא נכתב על המיאסטניה"

כדאי לדעתי להפנות את השאלה הזו לרופאים בזמן הביקור ולשמוע את דעתם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "טחורים" ומיאסטניה ? -

הוספת תגובה

• חולשת שרירים להוצאת פסולת -

יעל פ
    08/03/2008

אני שמתי לב לכך מזמן
    ישנה שליטה פחותה על השרירים שאמורים לעשות את העבודה בהוצאת הפסולת והן בהחזקת השתן. כלומר יותר קשה להתאפק ב"פיפי "וקשה להוציא מה שהילדים קוראים "קקי"
    זהו...המילה הגסה נאמרה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשת שרירם רצוניים -

ערן משה
    09/03/2008

נכון, יעל צודקת, שוב אנחנו מדברים על מחלה הפוגעת בתפקוד השרירים הרצוניים וחלק מהם הם הסוגרים שלנו (למזלנו בניגוד לציפורים או עכברים למשל) ולכן יש קושי להתאפק "להחזיק" את הטלת הצרכים שלנו, ועל מנת למנוע "תקלות" אין צורך להתאפק ואם אפשר לתרגל את שריר האגן בשעות המנוחה ע"מ לחזקם, זה לא יגרום להחלשתם כי הפעולה היא מינימלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילאטיס -

ערן משה
    09/03/2008

דרך אגב בפילאטיס לומדים לנשום בצורה מסוימת ולהפעיל את כל השרירם דרך מרכז הבטן והאגן וזה מצוין לשליטה בסוגרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו