מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "טחורים" ומיאסטניה ? -משה פיק08/03/2008
שלום לכולם,
רבים מכם מרימים כרגע גבה ושואלים..... מדוע אנו צריכים בפורום של מיאסטניה לשוחח על מחלה שבדרך כלל אינה עולה בשיחות בין אנשים, אלא רק בין הקרובים ביותר ?.... תמשיכו לקרא ותבינו !
טחורים (Hemorrhoids) היא מחלה בעלת צורות שונות ואני לא מתכוון להכנס לפרטים.
זו מחלה נפוצה מאוד במדינות מתועשות כאשר אצל רוב האנשים היא מתחילה להתפתח בשנות העשרים לחייהם, אך הסימפטומים אינם מובהקים עד העשור הרביעי לחייהם.
על פי הערכות שונות כמחצית מהאנשים מעל גיל 50 סובלים ממחלת טחורים סימפטומטית ז"א שכ-שליש מכלל אוכלסיית העולם סובלת במידה מסוימת מהמחלה.
המחלה נפוצה אצל נשים יותר מאשר אצל גברים. אפיון זה נובע (לפי השערות) בשל הריון ולידה.
עד כאן על המחלה עצמה, ובכן...... איך זה מתקשר עם מיאסטניה ?
השבוע הייתי בביקור אצל פרוקטולוג (פרופ.) ליעוץ על תופעה שולית של המחלה שלשמחתי אינה דורשת טיפול כלשהו אלא עזרת שימוש במישחה........
להפתעתי אומר לי הפרופסור המלומד : "הבעיה השולית שלך במחלה קשורה לכך שאתה חולה מיאסטניה" כאשר בקשתי הסבר וקיבלתי אותו ...... חשבתי שניה ואמרתי לעצמי.... הכל נראה הגיוני, אז מדוע לא חשבתי על כך בעצמי ויותר הפליא אותי, מדוע לא שמעתי על כך עד היום ?
הסבר: חולשת השרירים בהם נפגעים חולי מיאסטניה הם השרירים הרצוניים ואנו מתעסקים כאן עם חלק גוף שבו אנו מפעילים שרירים רצוניים, כך שמדוע לא תהיה גם שם בעיה של חולשת שרירים ?
מייד שלחתי שאלה זו לחולי מיאסטניה בעולם והכן קיבלתי מספר תשובות (לא רבות עלי לציין) שהכן הוא צודק, אולם במקביל הגיעו תשובות ששללו את התאוריה , כך שכרגע איני מוכן להסתכן ולאמר ברגע זה שהכן קיים קשר בין טחורים למיאסטניה, אולם לדעתי הסבירות קיימת.
אולי ניתן יהיה להוסיף דף נוסף ל "ספר שעדיין לא נכתב על המיאסטניה"
כדאי לדעתי להפנות את השאלה הזו לרופאים בזמן הביקור ולשמוע את דעתם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת שרירים להוצאת פסולת -
יעל פ08/03/2008אני שמתי לב לכך מזמן
ישנה שליטה פחותה על השרירים שאמורים לעשות את העבודה בהוצאת הפסולת והן בהחזקת השתן. כלומר יותר קשה להתאפק ב"פיפי "וקשה להוציא מה שהילדים קוראים "קקי"
זהו...המילה הגסה נאמרה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשת שרירם רצוניים -
ערן משה09/03/2008נכון, יעל צודקת, שוב אנחנו מדברים על מחלה הפוגעת בתפקוד השרירים הרצוניים וחלק מהם הם הסוגרים שלנו (למזלנו בניגוד לציפורים או עכברים למשל) ולכן יש קושי להתאפק "להחזיק" את הטלת הצרכים שלנו, ועל מנת למנוע "תקלות" אין צורך להתאפק ואם אפשר לתרגל את שריר האגן בשעות המנוחה ע"מ לחזקם, זה לא יגרום להחלשתם כי הפעולה היא מינימלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילאטיס -
ערן משה09/03/2008דרך אגב בפילאטיס לומדים לנשום בצורה מסוימת ולהפעיל את כל השרירם דרך מרכז הבטן והאגן וזה מצוין לשליטה בסוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)