מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של IVIG -יעל ש.09/03/2008
אני אחרי 3 ימי טיפול IVIG הייתי אמורה לעשות את היום הרביעי והאחרון בסדרת הטיפולים, אך תופעות הלוואי היו קשות מאוד, כאבי גב, כאבי ראש, צמרמורות, בחילות.
הנוירולוג והאחות לא המליצו לקבל את העירוי הרביעי ושלחו אותי הביתה עם אדוויל ועוד משכבי כאבים לכאבי ראש, אני אמורה לחזור ביום שני לעירוי האחרון,
האם תמיד אלו תופעות הלוואי? מדוע בעצם ה-IG גורם לכאבי ראש כה חזקים?
רק מתופעות הלוואי עושה רושם שהחומר בעירוי IVIG הינו חומר בעל השפעה משמעותית ושוב אני שואלת האם אין מצב שיש גם השפעה שלילית? איך יכול להיות שמסט של טיפול IVIG לשני תופעות הלוואי נחלשות? האם הגוף מתרגל לחומר? האם אנחנו רוצים שהגוף יתרגל לחומר הזה?
ת ו ד ה ורק בריאות! מה כבר ביקשנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVIG -
תהלה09/03/2008יעל שלום -
גם אני מקבלת טיפולי IVIG. אין לי תשובות לשאלות שלך אבל יש לי תובנות לגבי מה שעוזר לי.
קודם כל, לפני הטיפול (שימי לב שאני לוקחת לפני ולא כשכאב הראש מתחיל) אני לוקחת שני אקמול. דבר שני, אני מתחילה מאוד מאוד לאט (אני מתחילה מ10 טיפות לדקה ומעלה ב5 טיפות כל רבע שעה). אני גיליתי שהמהירות המקסימלית בשבילי היא 30 טיפות לדקה (שבדרך כלל המהירות המקסימלית היא 60 טיפות) אחרת מתחיל לי כאב ראש, סחרחורות, חולשה חזקה ודפיקות לב. בסופו של דבר יוצא שאני מקבלת 30 גרם בערך ב7 שעות.
עוד שוני בין הטיפולים שלנו הוא שאני מקבלת את הIVIG פעמיים בחודש ולא כמה ימים ברצף (ייתכן שגם זה משפיע על תופעות הלוואי הקשות כי הגוף לא מספיק להתאושש).
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת תופעות לוואי -
משה פיק09/03/2008שלום יעל,
אני שוב חוזר על מה שכבר עניתי לגבי טיפול IVIG והשתדלות למניעת תופעות לוואי (כל חולה שונה בתגובותיו).
אם אדם רגיש ואלרגי לחומר, יש לנסות להחליף את החומר בחומר של חברה אחרת (הם שונים במקצת אחד מהשני). אם אין בעיה של אלרגיה יש לשמור על נוהל תקין של מהירות העירוי וזה נעשה בעזרת מכשיר שמותקן על ה"עמוד" שעליו תולים את הבקבוקים, צינור הנוזל עובר דרכו ונותן איניקציה על מהירות (מספר טיפות לדקה) זרימת הנוזל. רצוי לא לבצע טיפול ללא המתקן ולסמוך על האחות ש "יודעת להבחין אם המהירות סבירה"
מתחילים במהירות עירוי נמוכה של 15 טיפות לדקה (1 - 0.75 מ"ל) ועוקבים אם אין בעיות,
לאחר 15 דקות עולים ל 25 טיפות לדקה (1.5 - 1.2 מ"ל), אם הכל נראה תקין,
לאחר עוד 15 דקות ניתן לעלות ל 45 טיפות לדקה (2.5 מ"ל).
במשך זמן זה האחות המטפלת בודקת לחץ דם ומתענינת אם המטופל חש בטוב.
מהירות העירוי המקסימלית הממומלצת היא 54 טיפות לדקה (3 מ"ל).
טיפול כזה נמשך בד"כ 6 -5 שעות.
רצוי לשתות הרבה וניתן גם לאכול תוך כדי הטיפול, ישנם שלוקחים מראש לפני הטיפול כדור נגד כאבי ראש.
תמיד עדיף מהירות נמוכה על מהירות גבוהה בכדי למנוע תופעות לוואי. עדיף להוסיף שעה לטיפול מאשר לקבל כאבי ראש וסחרחורות או אפילו דלקת כרום המוח (לא וירלי). בל תופעות הלוואי נעלמות תוך מספר שעות במנוחה.
יעל, אך תחפשי תשובות לשאלות שאין עליהן תשובות ידועות ומוסמכות. אין כיום מספיק ידע על התהליך שמתבצע בגוף כאשר מכניסים את האימונוגלובולינים ואיך הוא מבצע את מה שהוא עושה. ישנם חולים שנהנים מהטיפול במשך שנים רבות וברגע מסוים הוא מפסיק להשפיע וישנם חולים שכבר מההתחלה הוא אינו משפיע והם עוברים לטיפול אחר.
כולנו שונים בסימפטומים ובמה שעוזר לנו וגם כך המחלה מטבעה אינה יציבה ומשתנה ללא שלטתיינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה עדיין רלוונטי -
ורד ל.13/03/2008IVIG מקבלים - טיפול של 5 ימים מרוכזים, ואח"כ פעם בחודש. אני ממש בהתחלה, התחלתי לפתח חום וכאבי ראש מזעזעים - יצוין, כי אני עוד אחרי הטיפולים הלכתי לעבודה וזו היתה טפשות מוחלטת, צריך ללכת הביתה ולנוח. בקיצור הטיפול הופסק. אחרי שהנוירולוגית שלי והרופא במחלקה התייעצו ביניהם, אני מקבלת יום לפני הטיפול וביום הטיפול פרדינזון (20-40 מ"ג) ואקמול. ומאז טפו טפו טפו. בלי תופעות לוואי. אני לא לוקחת פרדינזון חוץ מהפעם בחודש הזו.
ומאחר ובעקבות הטיפולים, נעלמו כל התופעות של המיאסטניה, מי שקופת החולים מאשרת לו - זה שווה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)