אי שוויון בסימפטומים -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי שוויון בסימפטומים -
    משה פיק
    13/03/2008

שלום לתהילה ולכולם.
    להזכירכם מה שסיפרה תהילה לא מזמן באחד מהדיונים על תופעות הלוואי של טיפולי IVIG "הרגשתי אי שיוויון בין צידי הגוף. מבחינה נוירולגית אני זוכרת בוודאות שהכל היה תקין אך לאחר שהרופא בדק אותי שהפסקתי את הטיפול לא הרגשתי שוב את אי השיוויון בין צידי הגוף" .

מאז אותה הודעה ערכתי סקר נרחב בין חולי מיאסטניה מרחבי העולם שחלקם הגדול עבר בשלב מסוים טיפולי פלסמהפרזיס ולא נמצאו חולים שחוו את התופעה כפי שתארה אותה בבירור תהילה.

הגעתי למסקנה אישית שאינה מבוססת על שום מחקר רפואי (ויש כאלה במיאסטניה יותר מאשר כאלה שמבוססים על מחקר) שהתופעה קשורה (אולי) לנושא שעדיין לא עלה בפורום והוא מצב שקיים במיאסטניה ונקרא "חוסר סמטריות" (Asymmetry).

במחלת מיאסטניה קיים מצב של אסימטריות בסימפטומים משני צידי הגוף. ז"א שכאשר חולה מתלונן על חולשה בגפיים (בידים או ברגליים) זה לא אומר ששתי הרגליים חלשות באותה מיד, או שאם ביד ימין קשה לו/ה להרים כוס מים שגם יד שמאל חלשה באותה מידה. החולשה הכי ברורה שנראית לעין היא החולשה בעינים ו/או בעפעפיים. נפילת עפעפיים לפעמים היא בשתי העיניים אולם לרוב היא בעין אחת בלבד ולפעמים החולשה "עוברת" מעין לעין. אותו הדבר מופיע במצב של ראיה כפולה (DV). לרוב רק עין אחת (שמאל או ימין) נפגעת מבלי שיהיה איזון ושתי העיניים יפגעו שוה בשוה.

כאשר אנו חוזרים לנושא הפתיחה, למצב שבו חולה מרגיש חולשה בצד אחד ואי חולשה בצד הנגדי וההבדל הוא משמעותי ישנה הרגשה של "אי שוויון בסימפטומים".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי שוויון בסימפטומים -

הוספת תגובה

• אי שיוויון בין צידי הגוף -

תהלה
    17/03/2008

משה שלום!
    איני יודעת איך להסביר בדיוק את מה שהרגשתי אך לא היה מדובר בחולשה בעוצמה שונה בין צידי הגוף. כנראה שזו תופעה ייחודית אליי וייתכן שזה גם היה קשור למצב הכללי הירוד בו הייתי גם בגלל "הרעלה" של אימורן.
    בכל מקרה, כרגע זה לא ממש משנה מה היה כי זה היה ועבר. מה שחשוב לזכור מכל זה, שכמעט תמיד יש תופעות לוואי לטיפולים ולתרופות וצריך לשים לב אליהן ולא להתעלם. וכמובן שתמיד ישנה אפשרות לפתח תופעת לוואי ייחודית...
    רפואה שלמה לכולנו!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי -

משה פיק
    17/03/2008

שלום תהילה,
    אני מסכים עם כל מילה שלך, יש לקחת בחשבון שלכל טיפול ולכל תרופה ישנן תופעות לוואי והן לא שוות בין החולים השונים, כך שיש לשים לב באופן אישי ולא להתיחס יותר מדי למה שקורה לאחרים באותו מעמד. מבלי לוותר על לימוד על מה שעלול לקרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו