מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בגמונקסרון12/03/2013
שלום משה
אבי בן 82 חולה מזה 3 שנים במיאסטינה גרביס. כשתחילה היא אובחנה רק בהיבט האוקלורי.. עקב כפל ראיה וצניחת עפעפיים- וטופלה לפי הוראתו של נוירלוג ע"י אימורן 50 מ"ג ליום. לפני 5 כ חודשים חלה הרעה במצבו שכללה קשיי נשימה וחולשת שרירים כוללת שגרמה לאישפוזו ,מאז לפי החלטת הנוירולוגית הוא מקבל 180 מ"ג מיאסטינון + 150 מ"ג אימורן +40 מ"ג פרדניזון ליום. אך לצעירנו, התפתחו אצלו מספר זיהומים ( הרפס בעין+ מוגלה במרפק ועוד) הנוירולוגית טוענת שטיפול בגמונקס יכול להיטיב את מצבו ולמנוע הופעת זיהומים כתחליף לפרדניזון. הדבר דורש בקשה מיוחדת דרך קופ"ח.ומסכת ייסורים לקבל אישור בשל עלותה הרבה ובשל העובדה שהיא לא בהתוויה של חולי מיאסטניה גראביס
האם אין סיכון בגילו של אבי לקחת תרופה זו שכידוע מופקת מפלסמה של תורמים? ויתר על כן? האם לאנשים שמע החיסון שלהם גם ככה מוחלשת ומדוכאת לא מסוכן לתת תרופה שמקורה מפלסמת תורמים? (וירוסים למינהם וכו)?
יצוין כי לאחרונה אובחנה גם בעיית קרישת דם אצל אבי שמטופלת ע"י קודמין 5 מ"ג ליום
קראתי שגמונקס עלולה לגרום לקרישי דם
לתשובתך אודה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמונקס - תגובה
משה פיק12/03/2013שלום רון,
שאלתך היא שאלה מקצועית רפואית שבה אתה מבקש "דעה שניה" על החלטת הנוירולוגית על סוג הטיפול שהיא החליטה עליו ותשובה אינך יכול לקבל בפורום זה שהוא מיועד לתמיכה והסברים לחולי מיאסטניה ובני משפה שאינן עצות רפואית. הסיבה הראשונה היא שלא נהוג בפורום לתת עצות רפואיות והסיבה השניה היא שגם אני וגם ערן איננו רופאים.
מה שאני יכול לאמר לך שטיפול בגמונקס שהוא סוג אחד מיני רבים לטיפול באימוגלובולינים (IVIG) והוא חומר בטוח לחלוטין. מה שעלול לקרות וזה קורה לעיתים הוא שחולה מסויים אלרגי לסוג מסויים של אימונוגלובולינים ואז ניתן לעבור לחומר של חברה אחרת.
אם אתה סומך על הנוירולוגית שמטפלת באביך, ואני מבין שאתה סומך, אחרת היית מחליף רופא, תן לה לבצע את מה שהיא יודעת ואני מאחל לכם שאכן הטיפול יעזור כפי שמתכננת הרופאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
רון12/03/2013שלום משה
תודה על תשובתך המהירה..
אנחנו בהחלט סומכים על הנוירולוגית רק שכשקראתי את דף המידע של תרופת הגומונקס קצת נחרדתי מהסכנות הטמונות בכך( דובר שם על אפשרות להידבק מוירוסים וכו) ונשמע לי לא סביר שאדם שמע החיסון שלו מראש מוחלשת ומדוכאת ע"י אימוראן ופרדניזון יקבל על עצמו אפילו סיכון קלוש לקבל פתוגנים מסוג זה.
מקבל את חוות דעתך וניסיונך אבל עדין חושש..
קורא את המאמר מ Ann neurio בתחום
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
משה פיק13/03/2013שלום רון,
אני אישית איני מכיר את הגומונקס ואני מסיק מתוך סיפורך שאתה מתכוון לפלסמה מ "פול" של תורמים (אימונוגלובולינים) לשימוש בטיפולי IVIG.
אם החומר הזה נמצא בשימוש בשוק התרופות ז"א שיש לו אישור תקינות של רשות המזון והתרופות האמריקאי (FDA) והוא חומר בדוק, ראוי לשימוש ואינו מסוכן.
כפי שכבר ציינתי בפנייך, קיימות חברות שונות בעולם (אחת מהן היא ישראלית בשם "אומריגם" של חברת אומריקס) שמקבלות את החומר מהפול, מעבירות אותו במתקן שמוציא ממנו את כול הנוגדנים של מחלות מסוכנות שעלולים לגרום למטופל להדבק מהם ולאחר שהחומר נבדק ע"י מעבדות ה FDA שנותן להם אישור שהתרופה בטוחה הוא ניתן להשגה בשוק.
לכאורה כל הסוגים השונים שהחברות השונות משווקות בשוק צריכות להיות זהות, אולם למעשה ישנם הבדלים מסויימים בחומרים שהייצרנים מוסיפים לחומר שקיבלו מהפול שעלול להשפיע לרעה על חולים מסויימים ובמקרה כזה מחליפים לחומר של יצרן שונה.
ה FDA עוקב אחר תלונות של משתמשים ולעיתים, כמו במקרה של "אומריגם" לפני מספר שנים שמספר חולים שהשתמשו החומר זה נפטרו, לפי הוראת ה FDA החברה הפסיקה לשווק את המוצר והוא הורד מהמדפים עד שהוכח שוב שהחומר בטוח לשימוש והוא נמצא שוב בשימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)