אימורן - ממה צריך להיזהר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימורן - ממה צריך להיזהר?
    משה פיק
    14/04/2013

אני מאובחנת בחולת מיאסטניה כבר 3-4 שנים seroneg. עד כה הייתי חולה למיאסטניה אוקולרית כשהתופעה שסבלתי ממנה בעיקר היא ראיה כפולה. אחרי שנתיים של התופעה לקחתי פרדניזון כ-5 חודשים. זה עזר לתופעת הראיה הכפולה. בתקופה האחרונה אני סובלת מקושי בדיבור. הדיבור הפך להיות "מאנפף" ולא ברור, אני מתעייפת ולא יכולה להמשיך בשיחה. מצב לא קריטי אבל בכ"ז מטריד.מתחילת המחלה הרגשתי קושי מסויים - קטן בבליעה. זה לא השתנה.
    הנוירולוג שלי רואה כאן החמרה של המחלה (בעיית הדיבור) וחושב שכדאי להתחיל לקחת אימורן באופן קבוע לשם מניעת החמרות בגפיים וכו'.
    מה חשוב לדעת לגבי אימורן? תופעות לוואי, ממה אני צריכה להזהר וכו'.
    ד"א לפני שנתיים קבלתי ממשה פיק את המסמכים במייל. האם יש עדכונים מאז?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימורן - ממה צריך להיזהר?

הוספת תגובה

• אימורן - תגובה

משה פיק
    14/04/2013

שלום מיכל,

לפי הפניה הקודמת חשבתי שאינך נמנת עם חברי "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" לפי הפניה הזו אני מבין שאת הכן חברה.אם תרצי חומר נוסף שחסר לך, שילחי לי בקשה בדוא"ל ואשלח לך חומר רלוונטי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימורן - תגובה

ערן משה
    15/04/2013

הנוירולוג שלך צודק.
    בנוגע לאימוראן אין מידע חדד. מה שהכי חשוב לדעת שאימוראן מתחיל לעבוד כ-6 חודשים לאחר התחלת נטילתו, אז אם המטרה היא מניעת החמרת המיאסטניה כרגע זו לא התרופה המתאי ה. למה לא החלפת פלזמה או אפילו מבטרה?,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה

מיכל
    17/04/2013

פרו' ארגוב מהדסה לא הציע החלפת פלזמה או מבטרה.אני בראש של כמה שפחות נטילת תרופות. אני מתפקדת רגיל כמעט. קשה לי להבין שקושי בדיבור-קושי קל- אומר החמרה במיאסטניה שנחשבה אוקולרית עד כה. אני דוחה את ההחלטה הסופית על נטילת אימורן. אולי אני טועה. אני מעדיפה את הטיפול שהכי פחות מזיק לגוף. אני לא יודעת מה בדיוק מה שהצעת - "החלפת פלזמה או אפילו מבטרה". זה יותר טוב ויותר נסבל מאימורן לאורך שנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה - תגובה

משה פיק
    17/04/2013

שום נוירולוג אינו יודע מה יקרה לחולה שבטיפולו לאורך השנים ובד"כ הוא מתרכז במצב המחלה בהווה ולפיו הוא מחליט על דרך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו