חשד למיאסאניה אוקולרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד למיאסאניה אוקולרית
    נגה
    07/10/2013

שלום, אני בת 29, סובלת כחצי שנה ממעין כפילות ראייה שמתגברת במהלך היום. התחלתי את הברור אצל אופטומטריסט, רופא עיניים ומשם החל ברור נויירולוגי...
    עד כה ביצעתי mri תקין, emg תקין ובדיקת נוגדנים תקינה. בדיקת סיב בודד לא בוצעה.
    התייעצתי עם נויירולוגית נוספת שממליצה לחזור שוב על בדיקת הנוגדנים וכן הוסיפה בדיקת נוגדנים נוספת (musk?) וכן בדיקת CT. כמו כן המליצה להתחיל בנטילת מסטינון 60 מג פעמיים ביום.
    החשד הינו מיאסטניה אוקולרית.
    שמחתי לשתף וכמובן אשמח להערות והמלצות.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד למיאסאניה אוקולרית

הוספת תגובה

• חשד למיאסאניה אוקולרית - תגובה

משה פיק
    09/10/2013

שלו נגה

הסיפור שלך מתאים מבחינת מיאסטניה וההערות שיש לי להוסיף לך הן:

את צריכה להמשיך בבדיקות עד לקבלת אישור אבחנה למחלה.

אם וכאשר תקבלי אבחנה ברורה, את צריכה להתחיל טיפול ומהר כדי שהמחלה לא תחמיר ותעבור מאוקולר ל- כללי. כרגע את טוענת שאת חולת מיאסטניה אוקולרית שזה אומר שאין לך שום סימפטום מלבד בעיניים (ראיה כפולה ו/או נפילת עפעפיים), האם את יודעת להבחין בסימפטומים (אפילו חלשים) נוספים ?

קיימות תרופות שמחמירות מיאסטניה שאת חייבת להתריע עליהן מראש ובנוסף חומרי הרדמה מקומית (טיפולי שיניים . . .) האם יש לך את הנתונים הנ"ל ?

אם את מעוניינת לקבל את כול האינפורמציה הזו, צרי איתי קשר ב Mail ואשלך לך דפי אינפורמציהלשם הדפסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות...

נגה
    09/10/2013

1. חשוב להמשיך בברור, אך בעצם כל הבדיקות רק מחזקות את האבחנה, נכון? כוונתי היא שגם אם יהיו תקינות לא ניתן לשלול מיאסטניה...
    2. באיזה טיפול יש להתחיל? סטרואידים?
    3. בדיקת סיב בודד - ראיתי המלצות לבצע את הבדיקה אצל מומחה מסויים. אני מהקריות, האם יש צורך להגיע למרכז? השוני כה גדול?

ושוב... תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

משה פיק
    09/10/2013

1. אין שום בדיקה שמאשרת שאין מיאסטניה. אפילו אם כול הבדיקות שניתן לבצע מתקבלות שליליות . . . עדיין ניתן לקבל אבחנה למיאסטניה ע"י נוירולוג עם נסיון בטיפול בחולי מיאסטניה ע"ס הבדיקות הקליניות.

הטיפול הראשוני שחולה מיאסטניה מקבל הוא נטילת כדורי מסטינון. אם מקבלים תוך שעה מרגע נטילת הכדור שיפור בסימפטומים . . . . זו מיאסטניה. אם ב"בדיקת קרח" שהחולה יכול לבצע בעצמו בבית על העפעף שנוטה לרדת ולכסות את העין גורם לעפעף לעלות למשך זמן קצר . . . . זו מיאסטניה . . . . . .

ה"מומחה" לבדיקת SFEMG הוא פרופ. שדה שעובד כרגע בבי"ח אסותא ראשל"צ ואם הוא אינו יבצע את הבדיקה בעצמו (עקב חוסר בציוד מתאים) הוא ידאג לבצע בדיקה בפיקוחו אצל מחליפו בבי"ח וולפסון חולון.
    בחירת המקום והמבצע רצויה היות וזו בדיקה שדורשת נסיון רב בכדי שהנבדק לא יחוש כאבים בזמן חיפוש הסיב הבודד שאותו מבקשים לבדוק ואמינות התוצאה.

נגה, כפי שציינתי כבר, כחולת מיאסטניה את חייבת ללמוד על המחלה והחיים איתה בכדי להיות שותפה להחלטות על מצבך והטיפול המתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה - תגובה

ערן משה
    09/10/2013

ברצוני להוסיף: יש הטוענים שטיפול מהיר וחד בסטרואידים הוא הטיפול האולטמטיבי למיאסטניה אוקולרית., בתנאי שזה יהיה מהיר עם הורדה מייד עם השיפור בתסמינים.
    מי הציע סטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים

נגה
    10/10/2013

לא הוצע לי טיפול בסטרואידים,
    אשאל את הרופא בביקור הבא.
    האם יש חשיבות למועד התחלת הטיפול? אני כחצי שנה עם התסמינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נגה
    10/10/2013

אתאם בהקדם תור לבדיקת סיב בודד ואנסה לקחת מסטינון, נראה איך ישפיע...
    לא שמתי לב לחולשה כלשהי, פרט לתקופות בהן אני חשה עייפות קיצונית, אך הדבר אינו יומיומי.
    לאחר שקראתי מעט הבנתי מדוע אני חייבת משקפי שמש במהלך היום, היו פעמים שנמנעתי מנהגיה משום שמשקפי השמש לא היו איתי, עכשיו אני כבר מבינה מה הגורם... אף רופא לא שאל אותי לגבי זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

משה פיק
    11/10/2013

נגה,
    אם את מצפה שהרופאים ישאלו אותך שאלות או שיסבירו לך דרכי התנהלות עם המחלה מצפה לך אכזבה קשה.

במיאסטניה את זו שצריכה ללמוד על המחלה ודרכי הטיפול בה בחיי היום יום ואז לשאול את השאלות ואת רוב התשובות תקבלי מהחולים עצמם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה אוקולרית

2neders
    11/10/2013

לנגה שלום
    היות ואת מהקריות וגם אני מהקריות עם M G אייעץ לך כך:
    בדיקת סיב בודד תנסי ברמב"ם
    ניאורולוג טוב למיסטניה יש בשד' הנשיא בשם צבי באום
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא פשוט כשאין תשובה חד משמעית...

נגה
    11/10/2013

הייתי אצל באום, הוא אמר שהכל תקין והחזיר אותי לרופאת העיניים.
    מישהו כתב שהבדיקה ברמב"ם מאוד כאבה, בכל מקרה דרך קופ"ח אני יכולה לבצעה רק בבני ציון או כרמל. אנסה להגיע לפרופ' שדה באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT ובעקבותיו המלצה לניתוח...

נגה
    19/10/2013

ביצעתי בדיקת CT שבה נצפתה הגדלה של בלוטת הטימוס (18*15 מ"מ) וכן מספר קשריות בריאות (בגודל 4-5.5 מ"מ).
    הלכתי לייעוץ אצל פרופ' בלה גרוס, אשר אמרה כי אכן מדובר במיאסטניה אוקולרית והמליצה על הוצאת הטימוס.
    בעוד כעשרה ימים אפגוש את הכירורג - פרופ' בסט מרמב"ם.
    אני מאמינה כי אני מועמדת לניתוח עם פתיחת בית חזה...
    אפשר לקבל מידע על הניתוח? במידה והכל עובר בשלום, כמה זמן אישפוז? החלמה?

משה, אשמח אם תוסיף אותי לקבוצה.

שבת שלום,
    נגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT ובעקבותיו המלצה לניתוח... - תגובה

משה פיק
    19/10/2013

נגה,
    אשמח לצרף אותך לקבוצה ולשלוח לך אינפורמציה כללית על מיאסטניה והחיים לצידה + חומר אינפורמטיבי על סוגי הניתוחים הניתנים לביצוע להוצאת בלוטת התימוס (טימקטומי) . לשם כך אני צריך את כתובת הדוא"ל שלך. את יכולה לשלוח אלי דוא"ל ולספר לי בקצרה על עצמך והשתשלות המחלה עד היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT ובעקבותיו המלצה לניתוח... - תגובה

ערן משה
    19/10/2013

נגה, את יכולה לסמוך ידייך על פרופסור בסט, יש לו במחלקה מנתח נוסף מעולה דר רן קרמר.
    הניתוח נעשה בדכ בפתיחה צדדית, כלומר במידה ואת שוכבת על הצד אז בין הצלעות האמצעיות. בהרדמה מלאה, לפעמים עושים גם סוג של הרדמה אפידורלית גבוהה בנוסף נגד כאבים לאחר הניתוח. יש כאבים לאחר הניתוח והדבר החשוב הוא שיעול ותרגילי נשימה למרות הכאבים, לכן צריך משהו נגד כאבים ועשרים דקות אחריו תרגולים, לא לוותר לעצמך עם כל הקושי והכאבים,
    שיהיה הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT והחלטה על ניתוח

2neders
    19/10/2013

צר לי שהינך מועמדת כנראה לניתוח אבל אם "נפלת" לידיים של פרופ' בסט אז נפלת טוב
    הוא ניתח אותי להוצאת טימוס ואחד האנשים הכי "אנושיים" שהכרתי בימי חיי מנתח בחסד
    ואישיות יוצאת מגדר הרגיל אני ממשיך אצלו במעקב שנים ומתפלא כל פעם מחדש מהאיש הזה כשתיפגשי איתו הוא יסביר לך את כל מה שעליך לדעת יענה על כל שאלה גם המחלקה שלו בבית החולים נראית כמו בית חולים פרטי ולא כמו מפעל בשר בשאר ביה"ח רמב"ם
    הניתוח לא יותר מדי מסובך ותוך שלושה ארבעה ימים את בבית עם כדורים נגד כאבים
    מאחל לך הרבה הצלחה והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT והמלצה על ניתוח

2neders
    19/10/2013

החלטה = המלצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו