אולי תוכלו לעזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי תוכלו לעזור
    טל
    12/01/2014

שלום רב,
    שמי טל ואני בת 39 בריאה בדרך כלל.
    בשנתיים האחרונות מסתובבת עם סימפטומים מאוד לא פשוטים שלאט לאט פגעו לי בתפקוד. ההתחלה של זה היתה עם כאב צוואר מאוד חזק שמקרין ללסתות, ללשון, לגרון ותחושת חנק במיוחד בלילה היום כבר גם במשך היום. בהמשך נוספו סימפטומים של תחושת רעד בצוואר, הרגשה של חולשה בצוואר, תחושת חנק בלילה, קפיצות של העיניים, חולשה ביד ימין ורגל ימין שבאה והולכת. ונימולים במקומות שונים. כל הסימפטומים מתגברים לקראת קבלת מחזור ויש הקלה של איזה עשרה ימים בחודש ואז שוב פעם. הכאב הצווארי הקשה התרחש כבר ארבע פעמים או יותר והוא מרגיש כמו ספאזם. בזמן הכאב הלכתי למיון והיה לי ליקוציטים גבוהים בדם. כל הדבר הזה שאני סובלת ממנו מרגיש כמו מחלה אוטואימונית. יש לציין שלפני עשר שנים עברתי בדיקה של c.t חזה והיה ממצא בבולטת התימוס שבדיעבד חשבו שזה שרידים של בלוטת התימוס. בשנה האחרונה עברתי בדיקות אצל רופאת המשפחה וגם הועלה חשד שיש לי טרשת נפוצה שנכון לעכשיו נשללה. הבדיקות הנוירולוגיות שלי סה״כ תקינות למעט החולשה ביד וברגל, אישון בצד שמאל גדול יותר מימין, אניזקוריה, רפלקס בבניסקי אדיש בימין, רפלקסים ערים בימין, מגע ירוד בכף הרגל בימין, קושי קל בטנדם, היפרסטאזיה לתחושת מגע בימין, וממצא בבדיקת oct , הידקקות המקולה בימין ושמאל. השאלה שלי האם מיאסטניה גרביס היא תמיד חמורה מאוד, זאת אומרת תמיד תהיה חולשת שרירים חמורה? כי החולשה שלי ביד וברגל לא חמורה. עיקר הסימפטומים שלי הם סביב הצוואר, כאבים חזקים מאוד שבאים והולכים, תחושת כיווץ, ספאזם בצוואר, בגרון, אפילו באיזור החיך והלשון, הרעד הזה בצוואר, לאחרונה תחושה קלה שקשה לבלוע... האם יתכן שזה יכול להיות מיאסטניה גרביס לפי הניסיון שלכם. והאם יש לכם המלצה מה לעשות? למי לפנות? אודה מאוד מאוד לעזרה.... אני כבר הרבה זמן בסבל הזה ולצערי לא התמזל מזלי לפגוש רופא שמצליח לאבחן בראיה מרחבית את המצב שלי ולהגיע לאבחנה. בברכה, ותודה מראש, טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולי תוכלו לעזור

הוספת תגובה

• אולי תוכלו לעזור - תגובה

ערן משה
    12/01/2014

מה זאת אומרת טרשת נפוצה נשללה לעת עתה- נעשה אמ.אר.אייר ראש ועמוד שדרה בכדי לשלול גם את מחלת דוויק שמאד דומה? האם נלקח נוזל עמוד שדרה? ראי במיאסטניה כמו שמתואר בספרות יש חולשת שרירים אחד הביטויים הנל הוא חולשה של שרירי צוורא תחושה שלא ניתן להחזיק את הראש ואז לעיתים יש כאבי צוואר ושכמות בשל כך אין ספאזם. התמונה שאת מציגה היא מאד דיפוזית עם הספאזם רופא טוב לא ישלול מיאסטניה וגם לא טרשת ללא בדיקות נוספות. מדוע לא לבצע סי. טי חזה חוזר? אם יש ממצא בתימוס ומבצעים גם בדיקת נוגדנים לאצטיל כולין ול- mask ניתן לאבחן מיאסטניה.
    הצעתי היא נוירולוג טוב ובעל ידע רחב לדעתי פרופסור אברמסקי עונה מירושלים הוא הכתובת שלך. ניתן לקבוע תור בשרפ הדסה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי טרשת

טל
    12/01/2014

תודה רבה על תשובתך המהירה
    לגבי טרשת, נעשה mri מוח לפני כשנה וחצי, נצפו מס מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן, לפני כחצי שנה נעשו mri מוח, צווארי וגבי. לא נצפו מוקדים בחומר הלבן, בצוואר היו בלטי דיסק קלים שלא מסבירים לפי אורטופד את התופעות שלי. לא נעשה בדיקת נוזל מעמוד השידרה. אם הבנתי נכון אתה אומר שספאזם, התחושה הזו שיש לי בצוואר, בגרון, לפעמים בלסתות, חנק בלילה... לא נראה לך מתאים למיאסטניה? אין לי בעיה להחזיק את הראש, החולשה היא לא כזו גדולה. יש לי את הרעד הזה, רעד קל אבל תחושה נוראית וכל כמה חודשים את עניין הצוואר התפוס ממש וכל הזמן את הסימפטומים האחרים של הרעד, החנק, תחושת כיווץ באיזור הצוואר, הלסתות. האמת שלא חשבתי שהממצא לפני שנים קשור ורק עכשיו חשבתי על זה. גם אז סבלתי מכל מיני סימפטומים... בתקופה של ההריונות שלי שזה חמש שנים לא היה לי שום סימפטום. רק בשנה וחצי האחרונות זה החל וממשיך להידרדר. הייתי רוצה להגיע באמת לרופא שמסוגל לאבחן אותי אבל לא כזה שמתמקד בתופעה אחת כי כך אני נשארת ללא מענה. אני בשירותי בריאות כללית, אוכל להגיע לרופא שהמלצת דרך הקופה, או באופן פרטי ומה התמחותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי תוכלו לעזור - תגובה

משה פיק
    13/01/2014

שלום טל,
    היות ואת "מסתובבת" זמן ארוך עם סימפטומים שונים שאינם מתקשרים יחד לכוון אחד שמציינים סימפטומים למחלה מסוימת, עלול להיות שיש לך יותר ממחלה אחת (במחלות אוטואימוניות זה מצב שכיח) ואם אינך מטופלת כלל (היות ולא אובחנת בהן), סביר להניח שבמשך הזמן המצב הולך ומחמיר (ההחמרה בסימפטומים גוברת ונוספים סימפטומים נוספים).

אישית, אני מציע שתראי נוירולוג בכיר (אולי אפילו שניים) דחוף, שיאבחן אותך ותתחילי לקבל טיפולים .

חולשת השרירים ברגליים ובידיים (ביחוד בתקופת המחזור) + בעיות הבליעה והכאבים בצוואר שיכולים לנבוע עקב חולשת שרירים לייצב את הראש הם סימפטומים שיכולים להיווצר עקב מיאסטניה.

אישון בצד שמאל גדול יותר מימין יכול להצביע על מחלה בשם "תסמין הורנר".

טל, אם תשלחי לי מייל עם יותר פרטים על עצמך . . . . יכול להיות שאוכל להמליץ לך על נוירולוג טוב שעובד עם קופת חולים שאת חברה בו וקרוב למקום מגורייך. אם הנוירולוג יחשוב על מיאסטניה (אפילו כחלק ממחלות נוספות) וישלח בדיקת דם לנוגדנים אובל לשלוח לך במייל חומר אינפורמטיבי רב על מיאסטניה.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ומייל

טל
    15/01/2014

תודה רבה רבה.
    אכן מסתובבת כבר יותר משנה וחצי ואכן המצב מחמיר
    אשמח לתת לך עוד פרטים אשלח אליך מייל עם כל מה שאני הצלחתי
    להבין ולבדוק. ומאוד אשמח לשמוע המלצה מה ואיך לעשות. מאוד קשה לי
    לתפקד ולהמשיך בחיי השגרתיים כך

תודה,
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו