מחקר בתל-השומר ? -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחקר בתל-השומר ? -
    משה פיק
    02/04/2008

שלום לכולם,
    יש לי שאלה לכולם, ובעיקר למטופלים בתל-השומר (מחלקת טיפול בטרשת נפוצה).
    קיבלתי אינפורמציה מחולה שמטופל במחלקת טרשת בתה"ש בזו הלשון :

במרכז לטרשת בתה"ש שם מטופלים גם חולי מיאסטניה, אצל ד"ר חילקביץ העלתה בפני הצעה :
    היא הפנתה אותי לבדיקה קוגניטיבית ממוחשבת. - הבנתי ממנה שזה סוג של בדיקת זיכרון אולם לא ברור לי מה הקשר למיאסטניה... היא אמרה שזה משהו חדש אצלם שהם בודקים אצל חולי מיאסטניה.
    שאלתי,
    האם ישנם חולים נוספים שקיבלו הפניה זהה והאם מישהו עבר את הבדיקה הנ"ל ?

לי אישית אין כל מושג מהי "בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת" ואם זו בדיקת מבחן אינטליגנציה שבודקת את רמת ההתפתחות השכלית ...... מה הקשר שלה למיאסטניה גרביס ?
    האם הרופאים מנסים להצדיק מצב שבו חולים נשלחים לפסיכולוג עם הגדרה "זה הכל בראש אצלך" ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחקר בתל-השומר ? -

הוספת תגובה

• מחקר -

ערן משה
    03/04/2008

לא נראות לי הספקולציות האלו. מה גילו של החולה? נראה לי שפשוט עושים מחקר של השפעה של מחלות אוטואימוניות על הקוגניציה = זיכרון+ ארגון חשיבה וריכוז ולא לחפש תירוץ לשלוח אנשים לפסיכולוג. אם המידע שלך הגיע מחולה מעל גיל 50 ייתכן כי ד"ר חילקביץ מנסה להכניסו לאחד מיני מחקרים על קוגניציה שעושים היום בתחום אלצהיימר, חוץ מזה שפרופ' אחירון שהיא מנהלת היחידה מתעסקת עם הפלסטיות של המוח והקוגניציה, ייתכן שזה מחקר שלה והרופאים ביחידה התבקשו לשלוח חולים.
    נראה תמים לחלוטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר זכרון -

משה פיק
    03/04/2008

שלום ערן,
    החולה הוא בשנות העשרים שלו .
    אם זה אכן מחקר, האם אין חוק שחייבים להחתים חולה על הסכמה לטיפול מחקרי ?

אין לי שום דבר נגד מחקר. כל מחקר יכול לעזור בעתיד לטיפול יותר טוב ויותר מובן ....... אולם אני מצפה מרופאים שיהיו יותר משתפי פעולה ויסבירו לחולים כאשר הם שולחים אותם לטיפולים מסוג זה מה מטרתם וישאלו אם מוכנים להשתתף במחקר.

אני חושב שמגיע לחולים לדעת לאיזה כוון נושבת הרוח כאשר אנו שפני הנסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר -

ערן משה
    03/04/2008

משה, אני לא חושב שזה טיפולי. מבחן קוגנטיבי הוא מבחן ששואלים בו שאלות ולפי תשובות הנבדק מדרגים את רמת הזיכרון ,הריכוז וסדר המחשבה שלו, בד"כ נעשה אצל קשישים עם הפרעות בזיכרון ונקרא MMSE כשדירוג המקסימום הוא 30 לבעלי השכלה. יש בזה שאלות כמו כתובת, גיל וכו' לזכור מס' פריטים שנאמרו ע"י הרופא באותו סדר ולאחר מס' שאלות בודקים שוב איך זיכרון אותם פריטים וכו'. לדעתי מבחן חשיבה קוגניטיבית ממוחשב הוא פשוט מבחן דומה במחשב וקשישים שבד"כ אינם מיומנים במחשב יתקשו לבצעו, כמו כן ייתכן שבודקים את מהירות יכולתך לענות על תשובה. כמו במבחנים פסיכוטכניים.
    אני מכיר מעט את ד"ר חילקביץ' ואני מתקשה להאמין שהיא לא הסבירה לחולה את מהות המבחן וסיבתו ואם כך הדבר מדוע הוא לא שאל.
    מסכים איתך שצריך להסביר כל דבר שנאמר לחולה ולו מטרת שאלות פשוטות כגון אלו, אבל לא חושב שמדובר כאן בטיפול ולכן לא צריך להחתים את החולה על הסכמה, מה שכן אם מבצעים זאת נכון סטטיסטית צריך לכתוב את כל פרטי החולה ועל כך הוא צריך להסכים ויש לתת לכך הסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה קוגניטיבית -

יעל פ
    03/04/2008

משה שלום
    גם אני עברתי בדיקה קוגניטיבית בתה"ש במחלקה לטרשת
    הבנתי שזה חלק מהפרוטוקול שלהם
    הבדיקה נערכת מול מחשב. אתה נדרש לענות על שאלות מין מבחן פסיכומטרי
    בביקור הבא אברר מה מטרת הבדיקה והאם נעשה מעקב במשך הזמן לראות אם יש ירידה חריגה
    אתמול הייתי בעירוי ושאלתי אם יש מישהו מחולי המיאסטניה שלהם. הייתי לבד
    בררתי גם בפיזיוטרפיה אם ישנה תכנית מיוחדת לחולי מיאסטניה ונעניתי בשלילה
    נאמר לי שישנם מספר חולי מיאסטניה שמשתמשים בשירותי הפיזיותרפיה מעניין אם זה נכון. כדאי לברר דרך הפורום
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת -

משה פיק
    06/04/2008

חולה צעיר נוסף הופנה לבדיקה קוגניטיבית ממוחשבת :

"משה שלום.
    מה שלומך?
    גם אותי הפנו לאותה בדיקה. שאלתי מדוע – ענו לי אותה תשובה...
    הבדיקה שלי צפויה ל- 14/4. אני אדווח אם אלמד משהו חדש "

אני עדיין מחכה לשמוע את תגובת המחלקה בתל-השומר על מהות הבדיקה ומה הקשר שלה למחלת מיאסטניה גרביס.
    אני מפנה בקשה לחולים שמטופלים במחלקה זו לברר את מהות הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו