מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה... פסיכוסומטי??אני05/04/2014
בס"ד
שלום. בטעות נתקלתי בפורום הזה ולאחר עיון החלטתי שאנסה לשלוח לכאן את השאלה שלי, אבקש את סליחתכם על האורך...
לאחר ניתוח עם 2 הרדמות התעוררתי עם חולשה קשה בצד ימין וחולשה קלה בצד שמאל (גפיים) MRI ו CT מח תקינים וגם CT עמוד שידרה תקין, לאחר יומיים התחילה לי חולשה קשה בשרירי צוואר ממש לא הצלחתי להחזיק את הראש הוא כל הזמן נפל לי, הנוירולוגים אמרו שזה פסיכוסומטי. העניין הוא שמשהו פסיכוסומטי אמור לחלוף מקסימום תוך חודש אותי זה מלווה כבר 7 חודשים החולשה בשרירי הצוואר חלפה כעבור חודש וקצת, עכשיו אני בטיפולי פיזיו ושיפור שבא והולך רגרסיה והתקדמות מתסכל מאוד!!! אחרי מאמץ פשוט אפילו הליכה או למזוג מיםמבקבוק אני מרגישה את החולשה ביתר שאת. אני מאמינה שעשו לי את הבדיקות הנדרשות בבית החולים ואני כבר בדרך להתחיל טיפןל פסיכיאטרי. אבל אמרתי אני אנסה גם פה...(יש לציין שרופאת המשפחה מתנגדת לרעיון שזה פסיכי...)
שכחתי גם לציין שהיתה לי דלקת פרקים וחשד ללופוס(נוגדנים שלSSA ו SSB) שבאים והולכים כעיקרון אני בודקת אותם רק לפני הריונות בשביל המעקב הקרדיולוגי של העוברים.
מה דעתכם האם התמונה שציירתי מבחינ קלינית מתאימה? או שקשורה למשהו אחר? אולי באמת פסיכיאטרי? איך אפשר לשלולל או לוודא מיאסטניה גרביס?
אודה לכם על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה...
אני05/04/2014שכחתי לציין שהתחילו לי קפיצות בעפעף (בלי צנחה שנשארת) רופא אורטופד שבאי אליו בקשר למשהו אחר שאל אותי אם עשיתי EMG וציין שכדאי לי לעשות. מה זה EMG.? וממה נראה לכם הקפיצות בעפעף יכול להיות שזה רגשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הניג'וס
אני05/04/2014לפעמים אני גם מריירת (קצת דוחה) אבל זה בלי שליטה ממש יוצא לי רוק שקוף ונוזל כמו מים... רציתי לציין שהניתוח היה בהדסה ולמיטב ידיעתי הרטפאים שם טובים מאוד, לקחו לי בדיקות דם רקשאין לי מושג איזה. אתם יודעים איך אפשר לברר את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הניג'וס - תגובה
ערן משה06/04/2014ראשית בדיקות דם מצוינות בפירוט במכתב השחרור אם לא נא לגשת למחלקה ולבקש מחובתם לתת לך אותן.
שנית, קפיצות בעניים יכולות להיות מה שנקרא טיקים אכן זו תגובה רפלקסית בדכ בלתי רצונית המגיעה עם מצבים רגשיים כלשהם אבל לפני הבעיות הרגשיות צריך לבדוק זאתemg זוהי בדיקה של מוליכות השריר דוקרים את השריר ומזרימם לו זרם חשמלי קטן ביותר ורואים את התגובה שלו.
ריור יתר צריך להיבדק עי אף אוזן גרון או רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה... פסיכוסומטי?? - תגובה
ערן משה01/06/2014יכול להיות שזו מיאסטניה ולו בגלל שזה אחרי ניתוח.
אם הרופאה איננה חושבת שזה פסיכוסומטי שלא תיתן טיפול פסיכיאטרי כי זה יכול להחמיר את התסמינים ותשלח אותך לבדיקות דם של נוגדנים לאצטיל כולין ונוגדני Musk.
דא פסיכוסומטי יכול להמשך כל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)