מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות זיכרון -ערן משה16/04/2008
לצערי בדקתי בכמה מקומות ומי שרוצה יכול דרך גוגל לבדוק אצטיל כולין וזיכרון, מסתבר כי אצטיל כולין מעורר שרירי שלד, מעכב את פעילות שריר הלב ומעורר זיכרון ולמידה.
אי לכך באם יש חסר באצטיל כולין או עיכוב בספיגתו וכד' תהיה ירידה בעוררות שרירי שלד- דבר אותו אנו מכירים מקרוב לצערינו, תיתכן פעילות לבבית מעט מוגברת- דופק מהיר וכמובן ירידה בזיכרון ולמידה, זה לא שכחה או אלצהיימר, אלא ירידה ביכולת למידה מיידית והעברת הזיכרון למחסנים.
ברור שבכל התפקודים הנ"ל משתתפים עוד חומרים רבים כך ששום דבר לא החלטי לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן משה שלום -
פרי16/04/2008ערן,
ראיתי שרשמת פה על תפקוד של הלב פעילות לבבית מאט מוגברת יש לי המון פעמים שאני מרגישה שהלב שלי פועם יותר מדי מהר וזה מאוד מפחיד אותי ומתוך לחץ נהיה לי קוצר נשימה מאוד חמור העם תוכל לפרט מה זה אומר בדיוק פעילות לבבית מאט מוגברת ודופק מהיר וכמובן ירידה בזיכרון ולמידה לגבי הזיכרון אני לא כל כך מודאגת אבל לגבי פעילות מוגברת ודופק מהיר אני קצת מודאגת כי לפעמים אני לא יכולה לשלוט בזה ומתוך לחץ אני פשוט לא מרגישה טוב.
אשמח לתגובה מצידך
תודה רבה ורפואה שלמה ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות לבבית -
ערן משה16/04/2008פרי שלום
מכיוון שאצטיל כולין מעכב פעילות לבבית, כלומר מאט דופק, עקב חסר או אי פירוק שלו תיתכן פעילות לבבית מוגברת ,כלומר דופק מהיר, כמו שאת מרגישה מה שנקרא בשפה המקצועית פלפיטציות- תחושה של דפיקות לב, אין שליטה על כך אבל לא צריך להיכנס ללחץ,
1. צריך לטפל בכך ולשם כך יש לבקש הפניה לקרדיולוג שייתכן ויבקש לבצע הולטר- רישום של פעילות הלב למשך 24 שעות (מחוברות אלייך אלקטרודות ומכשיר קטן כמו רדיו ל- 24 שעות) ולפיו ייקבע איזה סוג של הפרעות קצב יש לך- אותן דפיקות לב ואז יותאם לך טיפול תרופתי- שימי לב יש לוודא כי לא תקבלי חוסממי ביתא זה אסור במיאסטניה (נורמיטן, נורמלול, דרלין).
2. אין מה להיכנס ללחץ צריך לדעת שזה קיים, אם זה לא נמשך זמן רב ולא גורם לתופעות כמו סחרחורת והתעלפות, אין מה לדאוג זה יחלוף לבד.
מסטינון מטבעו מאיט קצב לב, כמו שהוא מעורר פעילות השריר ולכן הוא לפעמים מטפל גם בכך, כך שלא תגיע למהירות דופק של 140- 160 עם מסטינון, אז אל דאגה מדופק של 100- 120 אף אחד לא מת אלא אם יש הפרעות קצב וזה לא מה שקורה בעקבות חסר באצטיל כולין.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן משה שלום -
פרי17/04/2008כן עזרת מאוד אבל הדופק מהיר הזה קשורה למיאסטנה העם לרופאים ידוע הבעיה הזאות ?
אשמח לתגובה מצידך והמון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרי -
ערן משה19/04/2008לא היתי סומך על הנוירולוגים בנקודה זו, למרות שנראה כי ד"ר הלמן הוא רופא לעניין, אני הייתי מספר לרופא המשפחה ושהוא יפנה אותך לקרדיולוג, תוך כדי מיידע גם את הנוירולוג.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -
פרי19/04/2008המון תודה על התגובה ערן מושה מאחלת לך ולכול הפורם רק בריאות וחג שמח וכשר פרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר אצטילכולין במיאסטניה (ערן) -
משה פיק17/04/2008שלום ערן,
מספר פעמים אתה מזכיר חסר אצטילכולין אצל חולי מיאסטניה.
לחולי מיאסטניה אוטואימונית אין חסר אצטילכולין לאומת כל אדם בריא.
לחולי מיאסטניה אוטואימונית יש חסר בקולטני האצטילכולין עקב הנוגדנים שהורסים/חוסמים אותם.
חסר אצטילכולין קיים ב LEMS (למברט איתון מיאסטניק סינדרום) שהוא מאוד נדיר.
חסר אצטילכולין קיים במספר תת מחלות של CMS "מיאסטניה מלידה" שהיא מחלה גנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)