מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה חלופית? -שרית23/04/2008
משה שלום,
אימי אובחנה כחולת מיאסטניה לפני כחודש ומיזה שבועיים נוטלת מיאסטינון 3 פעמים ביום.
בימים הראשונים היא דיווחה על הרגשה כללית משופרת אך בימים האחרונים נראה כי הכדור איבד מהשפעתו (האומנם?).
אני פונה אליך מכיוון שהיום פורסם כי התרופה פרוביג'יל provigil הרשומה מזה מספר שנים לטיפול במחלה הגורמת לישנוניות יתר - נרקולפסיה, והיא משמשת גם להפגת העייפות הנובעת ממחלות אונקולוגיות ומחלות נוירולוגיות כמו טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון, ואחרות.
שאלתי היא האם אפשרי שהפרוביג'יל יעזור לחולי מיאסטניה?
האם ניתן לפנות לנוירולוג המטפל בשאלה זו?
אשמח לקבל את דעתך בנושא.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית -
ערן משה23/04/2008שלום שרית
אני נטלתי בזמנו פרביג'יל וזה לא עזר כלל. ייתכן שאימך צריכה לעלות מינון המסטינון, תתיעצי עם הנוירולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפורמציה (שרית) -
משה פיק23/04/2008שלום שרית,
לצערי את לא בכוון הנכון היות ואת אינך מכירה כנראה מהי מיאסטניה.
מיאסטניה אינה גורמת לעייפות ו/או ישנוניות. מיאסטניה גורמת לחולשת שרירים והטיפול צריך להתרכז בבעיה זו, ואם הטיפול אינו טוב מספיק החולה מרגיש עייפות.
אם את מעוניינת לדעת על מיאסטניה וכל מה שקשור ישירות למצבה של אמך צרי איתי קשר בדוא"ל אישי או טלפונית.
אל תתני לאמך לקחת תרופות אלא דרך נוירולוג בלבד וכדאי שתהיה בידך רשימת התרופות האסורות למיאסטניה ואוכל לספק לך באמצעות הדוא"להפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -
שרית23/04/2008ערן ומשה ,
תודה על תגובתכם.
משה, שלחתי לך מייל ואשמח אם תקרא אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ב Mail (שרית) -
משה פיק23/04/2008שלום שרית,
קיבלתי את המייל שלך אולם איני מסוגל להחזיר לך תשובה , משהו בהגדרות תכנת הדוא"ל אצלך לא מאפשר לך לקבל את הדוא"ל שמגיע ממני.
צרי איתי בבקשה קשר טלפוני.
משה פיק
09-7727060* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור קבלת דוא"ל (שרית) -
משה פיק24/04/2008שלום שרית,
האם קיבלת את הדוא"ל שלי עם הנספחים ?
צרי איתי קשר טלפוני, אנו צריכים להבהיר דברים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית -
יעל פ26/04/2008גם אני התחלתי טיפול במסטינון ובימים הראשונים הרגשתי שקמתי לתחיה אבל אחרי שבוע הכדור איבד מקסמו. חשוב לקחת את הכדור בשעות קבועות ובהפרשים שווים.
היום אני לוקחת 5 ליום של 60 מג' כל 4 שעות. ועירוי כל חודש והרגשתי השתפרה מאוד
חשוב להתייעץ עם הנוירולוג ולא לוותר עד שימצא הטיפול והמינון הנכון!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה -
תהלה28/04/2008יעל שלום!
בחודשים האחרונים אני נמצאת במשבר מיאסטני ומחפשת רעיונות חדשים לטיפול בכדי שאצליח לחזור למצב מאוזן שאפשר לתפקד. ראיתי שכתבת שאת מקבלת עירוי פעם בחודש ורציתי לשאול עירוי של מה? אם תוכלי אשמח שתפרטי על הטיפול שאת מקבלת.
תודה רבה!
תהלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתהילה -
יעל פ28/04/2008אני הייתי במשבר ממושך כי הרופאה ש"טיפלה" בי סרבה להאמין לתלונותי
אחרי שנה וחצי של יאוש ובטלה מוחלטת בגלל חולשה התאשפזתי במח' נוירולוגית בתה"ש
הגעתי לטיפול אצל פרופ' צ'פמן שהוא ה"פיה הטובה שלי"
אני מקבלת עירויים של אימונוגלובולינים מה שנקרא IVIG פעם בחודש וזה בגלל שלא התיאשתי ודרשתי לקבל טיפול. נוסף לזה העלו לי את כמות המסטינון ל 5 ליום
הסבר יותר מדעי תקבלי ממשה פיק שהוא ידען גדול בנושא ועוזר לכולנו בהתנדבות בזמנו הפרטי וברצון טוב
אל תוותרי. יש טיפול מתאים לכל אחד. אם צריך תחליפי רופא
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל -
תהלה30/04/2008תודה על המידע והתמיכה. גם אני מקבלת פעמיים בחודש אימונוגלובולינים. לפני כשבועיים קיבלתי את העירוי שלושה ימים ברצף וזה מאוד עזר. אתמול הייתי אצל הרופא והוא מאוד מרוצה מהתוצאות ואמר שלדעתו עכשיו אני צריכה לחכות בסבלנות כי לוקח זמן לתאי קולטני האצטיל כולין להתחדש (מהידע שלו הוא חושב שזה יכול לקחת לתאים כשלושה חודשים להתחדש).
לזכותו יאמר שהוא הקשיב לדעתי ולהרגשתי ונתן לי את הטיפול (של ivig לשלושה ימים) למרות שלדעתו הייתי צריכה לעלות בקורטיזון. בנוסף, כשהעליתי בפניו את הקושי הגדול שלי להשיג אותו כשהייתי צריכה הוא נתן לי את מספר הפלאפון שלו כדי שיהיה לי את המספר לשעות חירום.
בברכת רפואה שלמה ומהירה לכולנו-
תהלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מקבלת טיפול (תחזוקתי?) -
מאסקית30/04/2008אחת לשלושה - ארבעה שבועות אני עוברת טיפול פלסמפרזיס.
מאד עוזר.
אחרי כמה שנים של תשישות קשה חזרתי בזמן האחרון לתפקוד,
אני מאד מאושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)