מיאסטניה לזהבה מהגליל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה לזהבה מהגליל
    2neders
    10/02/2015

תבצעי מבחן עצמי עם קרח או טיפות עיניים נגד יובש
    ברגע שאני מזליפ טיפה או שניים לעין אני מרגיש ראיה תקינה לכמה דקות
    וכמובן שהאפאפ מתרומם מעט לזמן קצר נ.ב אני "זכיתי" להיות חולה מוכר
    לאחר 5 שנים של מחלה( מאחר ולא היו לי נוגדנים )לפני 6 שנים .אני מטופל בחיפה , "מאוחדת" ,ד"ר צבי באום .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה לזהבה מהגליל

הוספת תגובה

• שאלות

זהבה
    11/02/2015

תודה.
    האם מיאסטניה היא מחלה התקפית עם הטבות לאחר ההתקפים בדומה לטרשת נפוצה ? האם יכולה להיות סטטיות הרבה שנים ? או היעלמות המחלה ?
    מה לגבי טיפולים אלטרנתיביים ?
    וכיצד המחלה משפיעה על תוחלת החיים ?
    האם מוכרת התופעה של חוסר שיווי משקל בהליכה ותחושת כובד בראש ולחץ בעיניםם ללא צניחת עפעף אלא רק לחץ בעיין אחת עד כדי שחצי נסגרת כמו קריצה ?
    ת ו ד ה
    ולא הבנתי את מבחן הקרח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן הקרח

2neders
    11/02/2015

כשהעין נסגרת כמו קריצה הניחי עליה קובית קרח (עטופה )ואז היא נפתחת קמעה לזמן קצר אצל חולי MG .
    בשאר השאלות התשובה היא כן לאחר התקף כן יש הפוגות קצרות/ארוכות אבל כלום לא קבוע אין תהליך מוכר וצריך לקבל את הכל מתי שמגיע וכמובן מעקב ניאורולוג מכיר מיאסטניה שיודע לזהות ולהגיב באמצעים דרושים בהצלחה ובריאות .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

זהבה
    11/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

משה פיק
    16/02/2015

שלום זהבה,
    אין לי מספיק ניסיון עם טרשת נפוצה אך יש לי ניסיון רב עם מיאסטניה, לכן איני מנסה להשוות בין שתי המחלות מלבד זאת שטרשת היא מחלה שמחמירה עם הזמן ומסתיימת במוות ומיאסטניה לא .

במיאסטניה אין אפשרות לקבוע בכללית איך היא מתנהגת היות והיא שונה בין חולה לחולה. כאשר חולה מגיע (בעזרת נוירולוג מומחה למיאסטניה) למצב של איזון, המצב יכול להישאר באותו מצב במשך שנים ותלוי במודעות של החולה והתנהגותו בחיי היום יום המצב יכול להשתנות לטובה או להרעה (אפילו להפוגה).

טיפולים אלטרנטיביים אינם משפיעים על מצב המחלה.

מיאסטניה היא מחלה שהחולים בה חייבים להכיר אותה כמה שיותר ולדעת איך להתנהל אתה . זה לוקח זמן היות והאינפורמציה היא רבה ואין מספיק ידע ורופאים מנוסים והנטל נופל בחלקו הגדול על החולים עצמם.

זהבה, אם את חושבת שאת חולת מיאסטניה ואין לך אבחנה למחלה, צרי איתי קשר בדוא"ל ואשלח לך חומר אינפורמטיבי על המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו