מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיאסטניה לזהבה מהגליל2neders10/02/2015
תבצעי מבחן עצמי עם קרח או טיפות עיניים נגד יובש
ברגע שאני מזליפ טיפה או שניים לעין אני מרגיש ראיה תקינה לכמה דקות
וכמובן שהאפאפ מתרומם מעט לזמן קצר נ.ב אני "זכיתי" להיות חולה מוכר
לאחר 5 שנים של מחלה( מאחר ולא היו לי נוגדנים )לפני 6 שנים .אני מטופל בחיפה , "מאוחדת" ,ד"ר צבי באום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
זהבה11/02/2015תודה.
האם מיאסטניה היא מחלה התקפית עם הטבות לאחר ההתקפים בדומה לטרשת נפוצה ? האם יכולה להיות סטטיות הרבה שנים ? או היעלמות המחלה ?
מה לגבי טיפולים אלטרנתיביים ?
וכיצד המחלה משפיעה על תוחלת החיים ?
האם מוכרת התופעה של חוסר שיווי משקל בהליכה ותחושת כובד בראש ולחץ בעיניםם ללא צניחת עפעף אלא רק לחץ בעיין אחת עד כדי שחצי נסגרת כמו קריצה ?
ת ו ד ה
ולא הבנתי את מבחן הקרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן הקרח
2neders11/02/2015כשהעין נסגרת כמו קריצה הניחי עליה קובית קרח (עטופה )ואז היא נפתחת קמעה לזמן קצר אצל חולי MG .
בשאר השאלות התשובה היא כן לאחר התקף כן יש הפוגות קצרות/ארוכות אבל כלום לא קבוע אין תהליך מוכר וצריך לקבל את הכל מתי שמגיע וכמובן מעקב ניאורולוג מכיר מיאסטניה שיודע לזהות ולהגיב באמצעים דרושים בהצלחה ובריאות .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זהבה11/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות - תגובה
משה פיק16/02/2015שלום זהבה,
אין לי מספיק ניסיון עם טרשת נפוצה אך יש לי ניסיון רב עם מיאסטניה, לכן איני מנסה להשוות בין שתי המחלות מלבד זאת שטרשת היא מחלה שמחמירה עם הזמן ומסתיימת במוות ומיאסטניה לא .
במיאסטניה אין אפשרות לקבוע בכללית איך היא מתנהגת היות והיא שונה בין חולה לחולה. כאשר חולה מגיע (בעזרת נוירולוג מומחה למיאסטניה) למצב של איזון, המצב יכול להישאר באותו מצב במשך שנים ותלוי במודעות של החולה והתנהגותו בחיי היום יום המצב יכול להשתנות לטובה או להרעה (אפילו להפוגה).
טיפולים אלטרנטיביים אינם משפיעים על מצב המחלה.
מיאסטניה היא מחלה שהחולים בה חייבים להכיר אותה כמה שיותר ולדעת איך להתנהל אתה . זה לוקח זמן היות והאינפורמציה היא רבה ואין מספיק ידע ורופאים מנוסים והנטל נופל בחלקו הגדול על החולים עצמם.
זהבה, אם את חושבת שאת חולת מיאסטניה ואין לך אבחנה למחלה, צרי איתי קשר בדוא"ל ואשלח לך חומר אינפורמטיבי על המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)