בדיקות ואבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות ואבחון
    טל
    12/03/2015

שלום רב, פניתי אליכם לפני כשנה וחצי.
    נשלחתי לבדיקת נוגדנים anti achr antibodies
    בדיקת Emg לסיב בודד והולכות לידיים ולרגליים
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם משנה איפה עושים את הבדיקות כולל בדיקת הדם שאותה אני מאמינה
    יתנו לי לעשות בשירותי בריאות כללית
    2. האם יש מקום שכדאי לי לעשות את בדיקות ה Emg ?
    3. בגלל שאני כבר שלוש שנים מסתובבת עם סימפטומים של רעד בצוואר, חולשה ברגל ימין, ויד ימין, כולל תחושת שריפה ולאחרונה חוסר יכולת לכופף את האצבעות. חנק בעיקר בחילה שהודגם במעבדת שינה. סימפטומים של לחץ בצוואר, בגרון בפנים קפיצות, ואפילו בחיך.
    ידיים שנרדמות בלילה ולפעמים זרם לידיים. הפרעות תחושתית של נימולים. הכל התחיל בכמה אפיזודות של תפיסת צוואר והתקדם אט אט למה שקורה היום. מתגבר לקראת מחזור ובמחזור. הומלץ לי לקחת קלונקס שמפחית את הרעד בצוואר. לוקחת 0.5 ליום בשני חצאים מזה כ4 חודשים. מאז חלה החמרה בחולשה ברגל וכיפוף האצבעות. בבדיקה הנוירולוגית פלס תחושתי בצוואר, וחולשה בשרירי הרגל 4/5 עם מרכיב קל של give away , ללא בבינסקי. נשללה אפשרות של Ms , בנוסף לאחרונה התחלתי סרוקסט כדי לשלול מצב נפשי אבל הסימפטומים ממשיכים.
    הנוירולוג רוצה לשלול מיסטאניה ואו נוירופתיה. מה דעתכם? האם מתאים?

תודה, טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות ואבחון

הוספת תגובה

• בדיקות ואבחון - תגובה

משה פיק
    12/03/2015

שלום טל,

את בדיקת הדם לנוגדנים כנגד קולטני האצטילכולין לא מבצעים במעבדות הדם של הקופות . קיימות מספר מעבדות בבתי-חולים שונים בארץ כאשר ניתן לבצע את פעילות הוצאת הדם בקופה"ח והם ידאגו לשלוח אותו למעבדה המתאימה.

אני ממליץ שהבדיקה תתבצע במעבדת הדם בבי"ח הדסה עין-כרם י-ם (תוצאות מדויקות יותר ופחות טעויות).

לגבי בדיקת SFEMG אני ממליץ על פרופ. שדה (שלוחה של בי"ח אסותא - ראשלצ )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EMG לסיב בודד והולכות יד רגל

טל
    22/03/2015

הי,
    פרופ שדה אינו מבצע את הבדיקה.
    האם אתם יודעים היכן אוכל לבצע בדיקה באופן פרטי/ או ציבורי
    ?
    זמינות התורים באיכלוב היא רק בסמפטמבר. אני רוצה לעשות את הבדיקה בקרוב.
    יש המלצות על מישהו פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו