מיאסטניה\ מיאסטניה גרביס -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה\ מיאסטניה גרביס -
    הדר
    29/04/2008

ההבדלים העיקריים בין שתי המחלות הללו הם ברמת הנוגדנים בדם, ככל שהרמה גדולה יותר
    הסיכויים למיאסטניה מסוג גרביס גבוהים יותר.
    מה זה אומר?
    מיאסטניה מסוג גרביס: לאור כמות הנוגדנים נוצר מצב לפיו הגוף מחסן את עצמו ומפריע לפעילות תקינה של האצטילכולין בצומת השריר מה שגורם להיחלשות השרירים ובמקרים קיצוניים אף יכול להביא לקושי חמור בתפקוד בעיקר בגיל מבוגר כי לגיל יש השפעה על התפקוד.

מיאסטניה לא מסוג גרביס: במקרה שלי, במיאסטניה מסוג זה או שמתגלים מעט נוגנים או באופן גבולי או ככל לא , בדיקות הדם שלי יצאו ללא (חיובי) לכן ברוך השם הבינו שהבעיה נובעת בעיקר מהתימוס שנמצא מורחב. ניתן לאבחן את כמות הנוגדנים על ידי בדיקות דם שהניורולוג מפנה!
    ולא רופא אחר! למזלי האינטיליגנציה מנחה אותי ולא מה שהמליצו לי אנשים חסרי ניסיון.
    אני צורכת 3 מאסטינון 60 גרם ביום וזה מספיק לי. יש שצורכים יותר ושוב זה לפי החמרת המחלה.
    אמנם בהתחלה נתגלו אצלי סיפטומים של חולשה וכובד ברגליים, אבל מתברר שהמחלה טיפה יותר קלה במקרה שלי וזאת לאחר בדיקות ואשפוז והיוועצות ברופאים. כאשר כאן בפורום הציעו לי לוותר על חיי שיגרה יום יומית תקינה והפחידו אותי כאשר אמרו לי שאולי לא אעבוד יותר והלחיצו אותי כהוגן

אני מקווה שעניתי לרוב החולים כאן על השאלות ופנו לניורולוג מובחר שיידע לטפל בכם ואל תקנו חרא מאנשים
    כל טוב.........

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כן חולת מיאסטניה ? -

משה פיק
    29/04/2008

שלום הדר,
    אם את אכן חולת מיאסטניה (אני מקווה שבדיקת הדם לנוגדנים הייתה חיובית) וזו גישתך למחלה , אני מציע לך שוב !
    צרי איתי קשר אסביר לך את המחלה ואשלח לך חומר שיוכיח לך שאין שתי מחלות שונות שהאחת מיאסטניה והשניה מיאסטניה גרביס. לכמות הנוגדנים אין כל אינדיקציה על חומרת המחלה. חולה מיאסטניה יכול להיות עם רמת נוגדנים גבוהה ומצבו יהיה סביר וחולה אחר יכול להיות עם רמת נוגדנים נמוכה ומצבו יהיה קשה.
    אם הנוירולוגית שאת מטופלת אצלה לא יודעת זאת, אני חושש לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו