מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעידות + ראייה כפולהעידן03/07/2015
שלום,
אני בן 22.
בגיל 14 התחילו רעידות קלות בידיים שלא מאוד הפריעו מעבר למעט מבוכה חברתית.
בגיל 17 התחילה להופיע מעין עייפות בעין ימין אחרי קריאה קצרה.
בגיל 18 התחילה להופיע ראייה כפולה של אותיות אחרי קריאה.
בגיל 19 התגייסתי. אחרי תקופה של כמה חודשי פעילות גופנית התחלתי להרגיש ששרירי הגוף מאוד חלשים - מעין תחושת אי נחיצות. הרעידות התפשטו לכל הגוף והופיעו בעוצמה חזקה.
לפני כשנה הראייה הכפולה הגבירה תדירות, הלכה והתחזקה בקריאת ערב/ כאשר אני חש עייף.
רקע כללי: בעל פזילה של 20 מעלות מילדות(המעלות השתנו במהלך השנים אבל לא בשנים האחרונות), בעל סקוליוזיס, לא פעיל גופנית מילדות - כל אפיזודה של ניסיון להיכנס לכושר גרמה לי תחושת החמרה.
כשמופיעה ראייה כפולה, גם אם עוצם את עין שמאל היא ממשיכה, אם עוצם את ימין מפסיקה לרוב. עברתי בירור עיני ועושה רושם שהראייה כפולה המונוקולרית איננה בעיה עינית.
לאימי היו בעיות בבלוטת התריס, נפטרה לפני כ10 שנים מסרטן מוח.
דברים שמחמירים את הרעד - פעילות גופנית, התרגשות. כל פעולה קטנה גורמת להופעת הרעד- הישענות על משהו, מעבר מישיבה לעמידה, וכו'. הורדת קפאין יזומה שעשיתי לא עזרה.
עברתי לא מעט בדיקות-
TSH - תקין.
נוגדני אצטילכולין - 0.1 תקין.
EMG-SF בפולסים חשמליים באיזור העין - פורש כתקין.
MRI מוח - תקין, למעט סטייה מדיאלית של עין שמאל שמדגימה את הפזילה.
EMG+NCT תקין.
CPK לפני שנה וחצי תקין.
הדבר היחיד שחרג ממש מעט היה B12 (לא ברור למה) אבל עלה אחרי טיפול, והמצב הכללי לא השתפר. כמו כן בבדיקת נוירולוגית נמצאה wing scapula, אולם יתכן שנובע מהסקוליוזיס.
אני קצת אובד עצות. מהבדיקות נראה שהכל תקין אבל זה משפיע לי מאוד על אורח החיים. הופניתי לאחרונה לischemic test, אולם אמרו לי מראש שהסיכויים שימצאו שם משהו אפסיים.
האם לדעתכם יש סיכוי שמדובר במיאסטניה למרות כל הבדיקות? האם יש בדיקות נוספות שלדעתכם עליי לבצע?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות + ראייה כפולה - תגובה
משה פיק05/07/2015שלום עידן,
מצטער, איני חושב שהתופעות שלך מצביעות על מיאסטניה ולדעתי אתה חייב לעבור מספר נוירולוגים .
הנוירולוגים שאני יכול להציע :
פרופ. עודד אברמסקי בי"ח הדסה עין-כרם
פרופ. מנחם שדה סניף אסותא בראשון-לציון
ד"ר מרק הלמן בי"ח בלינסון פ"ת
ד"ר אנדרש מטה בי"ח קפלן רחובות
קח בחשבון שאם יש לך מחלה אוטואימונית - סביר להניח שהיו לך מחלות אוטואימוניות נוספות ואשר יש מספר מחלות . . . . הרופא הלא מנוסה מתבלבל.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפנייתי
עידן05/07/2015ראשית תודה רבה על תגובתך.
ציינת שלדעתך זה לא מיאסטניה אך יתכן שזה מחלה אוטואימונית אחרת.
מכיר שמות? אני מתעניין מאוד בחומרים בנושא, ומנסה ללמוד אותו לעומק על מנת לנסות למצוא איזשהו אור בקצה המנהרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפנייתי - תגובה
משה פיק06/07/2015יש למעלה ממאה מחלות אוטאימוניות . . . . . . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעידות + ראייה כפולה - תגובה
ערן משה06/07/2015לדעתי אתה צריך ללעת לחוות דעת נוספת זה שהבדיקות תקינות עדיין לא שולל מיאסטניה שדא במקרה שלך יכולה להיות מולדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)