ניתוח הטימומה האם שווה לעבור את הניתוח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח הטימומה האם שווה לעבור את הניתוח?
    סנדי סוסן
    07/05/2016

היי אני חולת מיאסטניה גראביס כבר מעל שלוש שנים, המחלה פרצה בעין הימנית בבוקר בהיר אחד ונעלמה מעצמה אחרי שבועים עד שהיינו בטוחים אני וכל הרופאים שזה כנראה הייתה טעות , אבל עכשיו לאחר שילדתי את בני הבכור לפני חצי דנה בניתוח קיסרי זה התפרץ ותקף את הלוע הדיבור ובליעה וכמובן מסכן את הדרכי נשימה. אני נמצאת בקנדה ויש לי ניתוח ביולי להסרת הטימומה. השאלה שלי היא האם זה יכול להיעלם שוב ושווה לי לחכות או שעדיף לעשות את הניתוח? יש פה מישהו שחווה את הניתוח ויכול לספר או להכין אותי למה לצפות? מה שמפחיד אותי זה שיכול מאד להיות להניתוח לא יביא תוצאות בכלל , השאלה היא האם שווה לעבור את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח הטימומה האם שווה לעבור את הניתוח? - תגובה

משה פיק
    07/05/2016

שלום סינדי,
    שאלתך "האם שווה לעבור את הניתוח" כאשר התייחסותך היא אך ורק לגבי ההשפעה על חומרת המיאסטניה היא שאלה שאין לה תשובה מוחצת. כאשר תשאלי אותה הרבה חולים והרבה נוירולוגים . . . תקבלי תשובות שונות ומנוגדות.
    אבל. . . . השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא : " האם אני חייבת לעבור את הניתוח" ? ולשאלה זו יש תשובות יותר מדויקות.
    הכל תלוי בסיבה שהרופא נותן לך למה לדעתו יש צורך לבצע את הניתוח.
    אם מגלים בסריקת CT שלבלוטה יש גידולים (בתוך הבלוטה או מחוצה לה) – חייבים לנתח.
    אם הבלוטה "מוגדלת" אולם אינה גורמת ללחץ על צינור הנשימה (בעיות נשימה) – לא חייבים לנתח.
    אם הנוירולוג "מסביר" שהוצאתה תגרום למחלה ל"היעלם" או להחליש סימפטומים – אין מחויבות לנתח.
    אם מתעוררת בעיה בבלוטת התימוס . . . . המיאסטניה אינה הגורם. הבעיה מופיעה גם אצל אנשים שאינם חולי מיאסטניה.

סינדי, אם את מעוניינת באינפורמציה יותר מפורטת על סוגי הניתוחים שניתן לבצע, שלחי לי דוא"ל ואשלח לך חומר מפורט.
    אם את מעוניינת להצטרף לפורום התמיכה בפייסבוק שם תוכלי לשוחח עם חולים היכנסי לדף הבית שלי Moshe Pick ובקשי ממני חברות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו