מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח הטימומה האם שווה לעבור את הניתוח?סנדי סוסן07/05/2016
היי אני חולת מיאסטניה גראביס כבר מעל שלוש שנים, המחלה פרצה בעין הימנית בבוקר בהיר אחד ונעלמה מעצמה אחרי שבועים עד שהיינו בטוחים אני וכל הרופאים שזה כנראה הייתה טעות , אבל עכשיו לאחר שילדתי את בני הבכור לפני חצי דנה בניתוח קיסרי זה התפרץ ותקף את הלוע הדיבור ובליעה וכמובן מסכן את הדרכי נשימה. אני נמצאת בקנדה ויש לי ניתוח ביולי להסרת הטימומה. השאלה שלי היא האם זה יכול להיעלם שוב ושווה לי לחכות או שעדיף לעשות את הניתוח? יש פה מישהו שחווה את הניתוח ויכול לספר או להכין אותי למה לצפות? מה שמפחיד אותי זה שיכול מאד להיות להניתוח לא יביא תוצאות בכלל , השאלה היא האם שווה לעבור את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הטימומה האם שווה לעבור את הניתוח? - תגובה
משה פיק07/05/2016שלום סינדי,
שאלתך "האם שווה לעבור את הניתוח" כאשר התייחסותך היא אך ורק לגבי ההשפעה על חומרת המיאסטניה היא שאלה שאין לה תשובה מוחצת. כאשר תשאלי אותה הרבה חולים והרבה נוירולוגים . . . תקבלי תשובות שונות ומנוגדות.
אבל. . . . השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא : " האם אני חייבת לעבור את הניתוח" ? ולשאלה זו יש תשובות יותר מדויקות.
הכל תלוי בסיבה שהרופא נותן לך למה לדעתו יש צורך לבצע את הניתוח.
אם מגלים בסריקת CT שלבלוטה יש גידולים (בתוך הבלוטה או מחוצה לה) – חייבים לנתח.
אם הבלוטה "מוגדלת" אולם אינה גורמת ללחץ על צינור הנשימה (בעיות נשימה) – לא חייבים לנתח.
אם הנוירולוג "מסביר" שהוצאתה תגרום למחלה ל"היעלם" או להחליש סימפטומים – אין מחויבות לנתח.
אם מתעוררת בעיה בבלוטת התימוס . . . . המיאסטניה אינה הגורם. הבעיה מופיעה גם אצל אנשים שאינם חולי מיאסטניה.
סינדי, אם את מעוניינת באינפורמציה יותר מפורטת על סוגי הניתוחים שניתן לבצע, שלחי לי דוא"ל ואשלח לך חומר מפורט.
אם את מעוניינת להצטרף לפורום התמיכה בפייסבוק שם תוכלי לשוחח עם חולים היכנסי לדף הבית שלי Moshe Pick ובקשי ממני חברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)