אולי זו דרך לטפל במאיסטניה גרביס נסיון אישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי זו דרך לטפל במאיסטניה גרביס נסיון אישי
    עובדיה ניר
    07/09/2016

חליתי במאיסטניה לפני שנתיים בערך כיום אני בן 63 עד אז היתי בכושר ריצה רצתי עד חצי מרתון

לאחר שחלתי החלטתי שאני לא מותר על הריצה ושאני יעשה מאמצים להמשיך לרוץ
    ןלהצשיך באוח חיים רגיל כולל עבודה .
    טופלתי בפרדינזון 20 מג ואז אחרי שלשה חודשים שבתי לאימוני ריצה ואז רצתי חצי מרתון בתל אביב התוצאה היתה לא טובה יחסית לתוצאה לפני המחלה אבל הרגשתי טוב לאט לאט הורדתי את המינון ועכשיו אני לוקח 5 מג כל יום .
    השנה כבר רצתי מרתון מלא ב4 שעות ועשרים דקות וגם בחצי מרתון עשתי שיא אישי בפחות משעתיים אני לא מרגיש את התסמינים של המחלה ביום יום מתפקד כרגיל עובד סביב השעון רץ 40 קילומטר בשבוע בערך
    אני חושב שההתמדה באורח חיים רגיל ובספורט עזרה לי להתמודד עם המחלה זה לא מדעי אבל זה מה שקרא לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אולי זו דרך לטפל במאיסטניה גרביס נסיון אישי - תגובה

משה פיק
    08/09/2016

שלום ניר,

פעילות גופנית לחולי מיאסטניה גרביס
    פעילות גופנית לא מחמירה את התהליך שגורם לחולשת השרירים במיאסטניה גרביס. כך שהיא אינה מחמירה את המחלה עצמה.
    מאמץ של השרירים יכול לגרום לחולשת שרירים גם לאחר הפסקתו. תופעה כזאת קיימת גם בשרירים בריאים.
    אם המחלה במצב קשה (קשיי נשימה, בליעה וכו'), החמרה נוספת עלולה להביא למצבים מסוכנים, לכן, במקרים אלה רצוי להימנע מפעילות מאומצת, ולטפל קודם במחלה.
    אם המחלה קלה יחסית, אז את הפעילות יש לבנות בהדרגה, כך שלא תופיע חולשה ניכרת לאחר הפעילות.
    סיכום:
    אין איסור על חולי מיאסטניה לבצע פעילות גופנית כל שהיא ומי שהכן מבצע פעילות חייב להכיר את גופו ולבצע פעילות שאינה חורגת מיכולתו בכל זמן נתון ובחומרת המחלה.
    חשוב!
    שום פעילות גופנית מכל סוג שהוא אינה תחליף לתרופות/טיפולים כאשר המחלה נמצאת במצב שהרופא ממליץ על טיפול.

ניר, אני מעוניין שכלל החולים ישמעו את סיפורך והיות והם עברו מאתר זה ונמצאים בפורום תמיכה בפייסבוק. אם אינך רואה את הכניסה לפורום שהוא פורום סגור/סודי . . . . .שלח לי בקשת חברות בפייסבוק לדף הבית שלי Moshe Pick ואפתח לך את הכניסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו