מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה של מיאסטניה בגלל הפרדניזוןיוליה30/10/2016
שלום רב.
אני בת 33.לפני כחצי שנה הובחנתי במיאסטניה גרביס,התחלתי לקחת מסטינון 60 מ"ג,בהתחלה 3 פעמים ביום בעוד חודש 4 פעמים ובעוד חודש נוסף 5 פעמים ביום שמתי לב שקליניקה החמירה בקיץ.לפני כי 3 חודשים היה לי כריז עם קוצר נשימה ,חיברו אותי לחמצן ותוך חצי שעה הייתי כבר בסדר אבל התאשפזתי.אחרי כריז החליטו לתת לי טיפול בפרדניזון ופה החיים שלי השתנו.בהתחלה נתנו לי 10 מ"ג של פרדניזון ואז עליתי ל20 מ"ג בעוד 4 ימים התאשפזתי שוב כי החולשה החמירה ברמות שאיאפשר לתאר בקושי יכולתי לקום מהמיטה בנוסף כל מאמץ קטן גרם לי לקשיי נשימה.בעקבות כך הורידו לי פרדניזון ל15 אחרכך ל10 ובסוף 5 מ"ג שאיתו אני עד היום יחד עם מסטינון 60 90 60 90 60.הבעיה שאני לא חשה שום שיפור,לפני כשבועיים התחלתי לחזור לאותו מצב שהייתי בו עם 20 מ"ג פרדניזון.אני יודעת שאחד התופעות לוואי של פרדניזון זה חולשת בשרירים.ניסיתי להסביר זאת לנוירולוגים אבל הטענה שבממוצה פרדניזון עוזר.אני סובלת חולשה בכל הגוף וכל התסמינים של מיאסטניה ואני כבר חושבת להפסיק על דעת עצמי את הטיפול בפרדניזון,אבל מצד שני אני חוששת שיהיה עוד יותר גרוע ומצד שני בהשוואה למצב לפני פרדניזון חוץ מהכריז היתי הרבה יותר בסדר ,חולשה לא היתה עד כדי כך קשה ולא סבלתי מקשיי נשימה.בבדיקה של תפקוד ראות לאחר הכריז הכל תקין,אין לי פוטולוגיות אחרות חוץ מנוגדנים גם מיאסטניה שלי בדרגה קלה.אני אשמח לתשובה ויעוץ.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בנהול המחלה
משה פיק13/11/2016שילחי לי דוא"ל ונמשיך משם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)