חולשה בשרירים בכתפיים ובכפות הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה בשרירים בכתפיים ובכפות הידיים
    אריק
    12/01/2018

שלום, אני בן 23 ברקע יש לי דלקת מפרקים אוטואימונית.

כבר במשך שנתיים בערך יש לי חולשה בשרירים:
    בכתפיים למשל כשאני מסתרק או מושיט את הידיים קדימה לקחת משהו שרחוק ממני אז אני מרגיש חולשה בכתפיים, חולשה בכפות ידיים כשאני חותך ירקות לסלט, לעיתים חולשה בשרירי היריכיים בעת עליה במדרגות.
    חוץ מהחולשה שמתי לב שבימים שהתאמצתי לדוגמה כמו יום שסחבתי שקיות של קניות במשך כמה דקות- אז באותו יום יש לי רעד בידיים שאני בטוח בוודאות שהוא קשור למאמץ של אותו יום.
    דבר נוסף ששמתי לב זה שיש ימים שקשה לי לנשום ואני מרגיש צורך כל הזמן לקחת נשימות עמוקות לעיתים קרובות- גם כן במשך שנתיים בערך.
    עברתי בדיקת EMG רגילה שיצאה תקינה ועכשיו הנוירולוג שלי שלח אותי לבדיקת EMG SF.
    האם לפי התיאור יכול להיות שבכל זאת מדובר במחלה כדוגמת מיאסטניה גרביס?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד למיאסטניה

משה פיק
    12/01/2018

שלום אריק

כל הסימפטומים שציינת מתאימים למיאסטניה. עלייך לפנות לנוירולוג שמבין במחלה ולבצע בדיקת דם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין לשם קבלת אבחנה למחלה.

אם אתה מעוניין בעזרתי שלח לי דוא"ל (הכתובת נמצאת באתר) או צור איתי קשר טלפוני 09-7727060

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, משהו נוסף

אריק
    14/01/2018

איך נקראות בדיקות הדם בלועזית של הנוגדנים למיאסטניה גרביס? שלחו לי לבדיקת ANTI MUSK ABS, יש עוד בדיקות דם של נוגדנים למיאסטניה גרביס?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם למיאסטניה

משה פיק
    15/01/2018

שלום אריק
    בדיקת דם ראשונה ששולחים לבדיקה לאבחנה למיאסטניה היא בדיקת דם ל "נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין AChR).
    תוצאה חיובית מספקת אבחנה למחלה.
    תשובה שלילית אינה קובעת שהנבדק אינו חולה מיאסטניה
    במצב זה שולחים בדיקת דם נוספת . . . והפעם ל- "נוגדנים כנגד החלבון MuSK"
    תוצאה חיובית מספקת אבחנה למחלה.
    תשובה שלילית אינה קובעת שהנבדק אינו חולה מיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו