האם יש אבחון ללא בדיקת מעבדה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש אבחון ללא בדיקת מעבדה?
    מממ
    07/02/2018

שלום רב,
    אנסה לקצר כמה שניתן, אני קצת אבודה.
    לאמא שלי בת 61 יש הרבה מאוד בעיות בריאותיות כבר תקופה ארוכה.
    התחילה עם חולשה ועייפות כרונית כבר שנים.
    מדובר באישה שתמיד ישנה 5 שעות, עבדה 12 שעות בעמידה, וטיפלה בביתה ביתר אנרגיות ושמחת חיים.
    השינוי אצלה הוא דרסטי. מלארגן אירוע בעצמה (מדובר בלהכין באופן אישי קייטרינג, קניות והכל), ל-100 איש, למצב שבוא מתעייפת מלהכין פסטה יבשה.
    ישנה יתר על מידה, כאשר קודם היה לה מספיק לישון כ-5 שעות ביום על מנת לתפקד בלי לתעייף.
    הבקרים קשים לה מאוד מכאבים בכל הגוף.
    לפני מספר שנים עברה כריתת רחב עקב מיומה, לאחר מכן היה לה בקע באזור ומאז לא התאוששה.
    חשבו שזה בעקבות פגיעה עצבית מהניתוח.
    אך שום טיפול לא צלח, לא זריקות ולא טיפול במרפאת כאב, שום כדור נגד כאבים ואפילו לא ליריקה.
    לאחר מכן גילו לה (במקרה) בלוטת הטימוס סרטנית, אך לשמחתנו גילו זאת בשלב מוקדם ולא התפשט, לא היה צורך בטיפול נוסף מעבר לכריתה, רק מעקב.
    מאז, מנסים רופאים שונים לאבחן מיאסטמיה גרביס כיוון שעל התסמינים מתאימים במיוחד למחלה, אך בדיקות המעבדה יוצאות שליליות. אמא שלי כבר אבודת עצות.
    לא יודעת אם בוצעו לה כל הבדיקות למיאטמיה. (אין לי מספיק ידע בתחום על מנת להבין כיצד מאבחנים במדויק)
    האם ישנם מקרים נדירים של מיאסטמיה שלא משתקפים בבדיקות מעבדתיות? או שיש צורך בבדיקות אחרות לא כל כך נפוצות על מנת לאבחן מיאסטמיה מסוג אחר שלא נפוץ כל כך?
    אשמח להכוונה למומחה שמבין בתחום באזור המרכז, או להבין יותר על המחלה כיוון שהרופאים לא מוכנים לקבוע אבחנה כיוון שהמעבדה יוצאת שלילית.
    תודה רבה מראש,
    בברכה,
    מממ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רציתי רק להוסיף

מממ
    07/02/2018

שחלק מהתסמינים שלה הם חולשה פתאומית של שרירים, נפלה כמה פעמים מסיבה זאת.
    תודה על ההקשבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה למיאסטניה

משה פיק
    07/02/2018

1. איני מתעסק עם אנשים אנונימיים (מממ)

2. האינפורמציה שסיפקת לוקה בחסר

3. כן, קיימים חולי מיאסטניה שהבדקות אינם חיוביות

אם את מעוניינת בעזרתי שלחי לי דוא"ל (הכתובת באתר) או צרי קשר טלפוני 09-7727060

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו