שאלה על טנסילון ופרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על טנסילון ופרדניזון
    בת
    29/06/2018

אהלן מחפשת במהירו עצה..אצלי זה כלב . היא כחודש לא הולכת ..רק זוחלת .. לא יכולה לעמוד. לקחנו אותה לוטרינר שוב שלשום.והוא עשה לה זריקת טנסילון לווריד לבדק אם זה יעזור.. לפני כן היתה רגועה ולא כואב לה.. וסחבתי אותי ברצועה להרימה לנייד ולא כאב לה. אחרי הזריקה בלי כל שינוי אחר-גופההתנפח וכל נסיון להזיזרגליה או ידיה להשכיבה היא כואב לה מאד ומגיבה בתוקפנות אליי שאף פעם לא הגיבה..
    אוף..
    אז צריך דטוקס לתרופה המזיקה. מחפשת מידע דחוף נעשתה סובלת מאד.
    ב.התרופה פרדניזון היציעו לי וחששתי לתת לה כי זה מדכא את מערכת החיסון. יש לה בוודאי בעייה בבלוטת התריס .
    אבל פחדתי לתת משהו שמדכא את מערכת החיסון. איך הגבתם לפרדניזון? יש לזה תופעות לוואי שליליות? או פחות תוכל להתמודד עם זיהומים ופציעות ונגיפים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיאסטניה בכלב

משה פיק
    29/06/2018

שלום בת

אני עוזר לחולי מיאסטניה כבר למעלה מ 20 שנה

ידוע לי שכלבים עלולים לחלות במחלה זו באותה צורה בה חולים בני אדם ושמעתי על כך שהם מקבלים תרופות כמו חולי מיאסטניה . . . . . אולם לצערי לא הייתי אף פעם מעורב בטיפול.

מה שאני (לדעתי) יכול לתרום לך מניסיוני עם בני אדם חולי מיאסטניה הוא :

טנסילון היא אינה תרופה לחולי מיאסטניה . . . . הטנסילון משמש לקבל אבחנה למיאסטניה וזאת כאשר הסימפטום של "נפילת עפעפיים" קיים אצל הנבדק ולאחר שמזריקים את החומר שמים לב אם העפעף מתרומם זמן קצר לאחר קבלת הזריקה למשך זמן קצר ושוב נופל. . . . החומר המוזרק הוא חזק מאוד ומסוכן ואם יש תופעות לוואי מזריקים מיד "אטרופיו" בכדי לנטרל את החומר.
    מסקנה : לא לתת לכלב טנסילון כתרופה (גם לא לבני אדם).

אני מציע לבקש כדורים של "מסטינון" שחולי מיאסטניה רבים נהנים מהשימוש בו. הכדור אינו עובד על המחלה אלא על הסימפטומים בלבד וניתן לקחת אותו כל 4-5 שעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו