מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למשה פיק שלום -פרי28/05/2008
משה רציתי להתיאץ איתך אחרי האישפוז הקשה שהיה לי יצאתי הרבה יותר גרוע מימה שהיעיתי בביח הייתי רוצה לדעת עם שמעת על התרופה סלפטית משהו כזה הייתי רוצה לשמוע תגבות מכול הפורם עם זה עזר לפי מה שהרופא סיפר לי שזה מדכא את המערכת החיסונית לפני שבוע ניסו לי את האימרן אבל היו לי תפאות לואי מאוד קשות אז הרופא החליט את התרופה הזאות מקווה לשמוע תגבות חיביות מכולם
המון בריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלספט (פרי) -
משה פיק28/05/2008שלום פרי,
את מתכוונת כנראה לתרופה בשם "סלספט".
סלספט היא תרופה לדיכוי המערכת החיסונית ומיועדת לחולים שעברו השתלת איברים.
ישנם לא מעט חולי מיאסטניה שמשתמשים בה והיא ברוב המקרים עוזרת מאוד להחלשת הסימפטומים. יש לה כמובן תופעות לוואי (אין תרופות ללא תופעות לוואי), אולם פחותות מפרדניזון.
הבעיה של התרופה הזו היא, מחירה היקר (פי 10 מאימורן ופי 100 מפרדניזון) וקופות החולים אינן ששות לתת אותה ולכן הן דוחות בקשות לקבלת התרופה בטענות כגון: "לא בסל הבריאות" או "אינה מאושרת לשימוש במיאסטניה" או "תרופה יחסית חדשה ואין לנו נסיון איתה" וכו'.
אני רוצה לזכיר שגם אימורן "אינה מאושרת לשימוש במיאסטניה" אולם אף פעם לא שמעתי שקופת חולים לא תתן לחולה אימורן בטענה כגון זו.
בקיצור, אם הרופא יתן לך מרשם וקופ"ח תספק לך את התרופה ....... לדעתי כדאי לנסות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה פיק -
פרי28/05/2008משה,
אני רוצה להגיד לך ששתיתי את האימורן כמה ימיים זה עשה לי תפאות לואי מאוד קשות העם הסלספט עושה תפאות לואי מה התפאות שלו עם אפשר לדעת העם זה כמו אסטרידים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי -
משה פיק28/05/2008שלום פרי,
אין תרופה שאין לה תופעות לוואי אפשריות וההתיחסות היא ל "אפשריות".
תופעות הלוואי הכי קשות בתרופות הסטנדרטיות שנוטלים חולי מיאסטניה הן דווקא בתרופה שהיא הכי טובה והכי יעילה במיאסטניה - פרדניזון (קורטיזון). בשימוש במינון גבוה לאורך זמן , החולה עלול לפתח אוסטאופורוזיס (חוסר סידן בעצמות), קטרקט ו/או גלאוקומה (מחלות עינים), מחלות שאינן הפיכות ונשארות גם כאשר החולה מפסיק להשתמש בקורטיזון. בנוסף ניתן לקבל סוכרת שהיא בד"כ נעלמת כאשר מפסיקים לקחת את התרופה. ולכן התרופה הזו מוגדרת כתרופה לטיפול קצר מועד.
שאר התרופות שנוטלים חולי מיאסטניה במטרה להחלשת המערכת החיסונית, תרופות שמיועדות במקור לחולי השתלות (אימורן, סלספט, פרוגרף) הן לא "סטרואידים" ולכן תופעות הלוואי שלהן בד"כ יעלמו כאשר נפסיק להשתמש בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)