מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למשה פיק -פרי10/06/2008
משה שלום
איזה עוד טיפולים יכולים לעזור אחרי שכבר שום דבר לא אלך טוב הייתי עם הפלזמה פרזיז עד אכשיו עם אומרגן אימרן שלא אלך לי טוב אוסטרידים איזה עוד תרפות יש שאתה מאמיין שיכלות לעזור לי אני כבר מיאושת ולא יודעת איך ממשיכים אלאה תעזור לי בבקשה תן לי עצות יום ראשון אני מתשפזת עוד פעם לצורך בירוראיך ממשיכים אייתי אלאה אבל אני כבר לא יודעת מה יכול לעזור לי העם אני יכולה לאתנבן מהמחלה הזאות עד לאן המחלה הזאות יכולה להגיע למה אני צריכה להיות מיום ליום סיעודית בגיל כזה צעיר איך אנשים יוצאים מהמחלה הזאות ומתפגדים כרגיל אני כבר לא יודעת איך ממשיכים במצב הזה אשמח עם תעזור לי
המון בריאות
פרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרי ולכולם -
תהלה10/06/2008פרי יקרה - אל תתייאשי!
אני נמצאת במצב מאוד דומה לשלך ואני משתדלת להמשיך להאמין שיגיע יום בקרוב שאני אחזור לתפקד.
אני חולה כבר שמונה שנים. במשך שש השנים האחרונות הייתי מאוזנת (מבחינה תרופתית) פחות או יותר והצלחתי לתפקד.
לאחרונה, בחודשים האחרונים אני במשבר מיאסטני ועדיין לא הצלחתי לחזור לתפקוד הרגיל שלי עם מיאסטניה.
בנוסף, השבוע היו צריכים להוריד לי את המינון של הציקלוספורין בגלל פגיעה כלייתית והעלו לי את המינון של הפרדניזון. אני מקווה שזה יעזור כי כבר נמאס לי להיות כל כך חלשה.
פרי- עלינו לזכור, למרות הקושי, שהתקופה הזו תעבור ובע"ה יצליחו למצוא לנו את התרופה שהכי מתאימה לנו עכשיו. אני גיליתי שמאוד מאוד חשוב לשמור על גישה חיובית. נסי לשכנע את עצמך שיהיה טוב. גם אם את לא מצליחה להאמין בזה - חזרי על כך שיהיה טוב שוב ושוב ושוב ושוב ושוב עד שתאמיני בזה. אני מאמינה שגישה חיובית עוזרת להתגבר על המשברים וגם אם לא - לפחות הנפש מרגישה טוב.
תחזיקי מעמד...
רפואה שלימה לכולנו-
תהלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתהלה היקרה -
פרי10/06/2008תהלה
אני מאוד מודה לך על הידוד אבל עד לפני כמה חודשים גם אני המנתי שיהיה בסדר והמצב משתפר אבל אני רואה שהוא רק מחמיר מיום ליום אין לי כחות לכלום אני כו חלשה קשה לי לקום קשה לי ללכת לא יכולה להרים יד להרים רגל נחנקת מכול דבר קושי בדיבור למרות הכול עברתי ניתוח של התמיס וגם לא היה שום שיפור למצבי אני עברתי עד אכשיו החלפת פלזמה פרזיז שגם זה לא עזר אני חייבת לצין שיש לי שני ילדים קטנים בבית אני סך הכול בת 27 היה לי יום הולדת במאי אני חייבת לצין שאני בכלל לא מתפקדת בבית אני סיעודיד לכול דבר בעלי עוזר לי בכול דבר עם זה להתלבש להתקלח וכן אלאה אני לא יודעת מתי המצב ישתפר לפחות אני לא רואה שזה יהיה בקרוב אני ביום ראשון מתשפזת בבלניסון ואת האמת אני לא יודעת עם אני רוצה בכלל ללכת להתשפז גם ככה המצב גרוע הם לא יכולים לחדש לי שום דבר כי שום דבר טוב כבר לא יכול לקראות תהלה מתוקה למרות כול המצב אני מאחלת לך המון בריאות והייתי שמחה שתיצרי אייתי קשר בטלפון 0525122655
המון בריאות פרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים נוספים (פרי) -
משה פיק11/06/2008שלום פרי,
אין טעם לחזור שוב על התרופות הנוספות שניתנות לחולי מיאסטניה כאשר התרופות ה"סטנדרטיות" כמו מסטינון, אימורן ופרדניזון אינן מצליחות לאזן אותך ויש כאלה.
מה שלמדתי מנסיון של 10 השנים האחרונות עם הרבה חולי מיאסטניה (גם בארץ וגם מחו"ל) הוא שרוב החולים מתאזנים על התרופות ה "סטנדרטיות" אצל הרופא שהכי נוח להם להגיע אליו.
אולם, אצל אחוז מסוים של חולים הדבר אינו עובד כך והם צריכים לחפש להם את הרופא המתאים להם אישית (גם מקום הטיפול - ביה"ח) וזה מצריך חיפוש. חולים שניצמדים למקום אחד שאינו מצליח לאזן אותם עלולים להשאר במצב זה זמן ממושך.
רופאים שונים בתי-חולים שונים מטפלים בחולי מיאסטניה בשיטות שונות במקצת, זה אינו אומר שמקום מסוים הוא טוב ושני אינו כזה. זה אומר שחולה צריך למצא את הרופא/ביה"ח שמתאים לו ולמצבו. יש לזכור תמיד שחולי מיאסטניה שונים אחד מהשני.
דבר נוסף אני רוצה להזכיר. "חולה במחלה אוטואימונית (מיאסטניה), סביר להניח שתהיה לו עוד מחלה או מחלות אוטואימוניות נוספות" וכאשר לא מחפשים אותם וחושבים שכל הסימפטומים באים רק מהמיאסטניה, ורק בה מטפלים, עלול להיות שבזמן הטיפול מחריפים מחלה אחרת שאינה מאובחנת ושגורמת לחולה להרגיש כפי שהוא מרגיש.
לדוגמא: חולי מיאסטניה שהיו מאושפזים ללא שיפור בתוצאות הטיפול גילו שיש להם גם "לופוס" שלא טופלה והיא שגרמה להרגשתם הרעה. ברגע שקיבלו טיפול למחלת הלופס, מצבם השתפר מאוד.
חומר למחשבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)