מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסטינון וסטטינים -עוזיאל16/06/2008
עפ"י הוראת רופא המשפחה והנוירולוג שלי, הפסקתי לקחת סטטינים (להורדת כולסטרול) מאז שאני לוקח מסטינון (שנה), ובינתיים הLDL שלי טיפס ל229 .האם ידוע למישהו על סתירה בין לקיחת סטטינים למסטינון או בכלל על איסור לקיחת סטטינים לחולי מ"ג ? ואם כן, איזו תרופה מומלצת כתחליף לסטטינים בנסיבות הללו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים -
ערן משה16/06/2008עוזיאל שלום,
אין קשר בין מסטינון לנטילת סטטינים, אך סטטינים גורמים לכאבי או חולשת שרירים זו הסיבה לדעתי שהנוירולוג שלך ביקש להפסיקם, עליך להתייעץ עם אנדוקרינולוג או רופא המשפחה שלך, לא לדעתי יש תרופה אחת שלא עושה חולשת שרירים ומורידמ את ה- LDL , לא זוכר כרגע, תתיעץ עם משה פיק, גם הוא נתקל בבעיה הנ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטטינים לחולי מיאסטניה -
משה פיק17/06/2008שלום עוזיאל,
כבר שוחחנו על כך ואתה שמעת את דעתי. הבעיה שאתה מעלה היא הקשר בין מסטינון וסטטינים (זו הסיבה שאתה אומר שבגללה רופא המשפחה והנוירולוג הורידו אותך מהתרופה) ולכך אין לי תשובה רפואית ברורה היות ואף פעם לא שמעתי על הקשר המנוגד בין סטטינים ומסטינון. הרופאים שלך הם הסמכות הרפואית בנוגע לשימוש או איסור תרופה מסויימת ולכן איני מציע דבר הפוך.
לדעתי, אם הנוירולוג שלך יודע על כך שיש ניגוד בין שתי התרופות ואתה חייב לקחת סטטינים הוא יכול להחליט להוריד אותך ממסטינון ולתת לך תרופות אחרות למיאסטניה במקום להפסיק לך את התרופה להורדת כולסטרול. אבל זו אופציה שהרופא הוא המחליט.
לגבי סטטינים:
ישנן תרופות שונות להורדת כולסטרול....אולם התרופות ממשפחת הסטטינים הן הטובות ביותר. קיימות שתי בעיות עם הסטטינים:
1. בעיית מחיר: ליפוטור היא התרופה הטובה ביותר....אולם היא היקרה ביותר ויש בעיה עם קבלתה בקופות החולים (הנסיון שלי הוא עם קופ"ח מכבי) ולכן אם הרופא רושם "ליפיטור" מקבלים תרופות יותר זולות ממשפחת הסטטינים.
2. אפשרות של פגיעה בשרירים: סטטינים עלולים לפגוע בשרירים. כאשר שריר נפגע הוא משחרר לדם חומר שנקרא CPK או CK , ולכן משתמשי הסטטינים חייבים לבדוק מדי פעם את רמת ה CK בדם . משתמשי סטטינים רואים בד"כ עליה מסוימת ברמה (200-250) לעומת אדם שלא משתמש בתרופה שהיא אינה מסוכנת. כאשר רואים עליה שמגיעה לרמות של (400-500) יש לרדת במינון או להחליף תרופה.
אני התחלתי עם "פרבסטטין" וכאשר רמת ה CK עלתה מעל 400 החלפתי תרופה ל "פרבליפ" שלאחר כשנה הרגשתי כאבים בזרועות ומיד הפסקתי את השימוש ורק אז אישרו לי לקבל "ליפיטור" שבו אני משתמש כיום ועוקב אחרי כאבי שרירים או עליה ברמת הCK ובעזרת התרופה הצלחתי לרדת מתחת ל 100 בתוצאת ה LDL.
מנסיוני ולדעתי (הלא רפואית ולכן אינה המלצה) אין סיבה שחולה מיאסטניה לא ישתמש בסטטינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום! -
תהלה17/06/2008גם אני הבנתי שהבעיה עם הסטטינים היא בגלל שהם עלולים לגרום לחולשת שרירים (ולא בגלל התנגשות עם מסטינון) ולכן לא כל כך רוצים לתת סטטינים לחולי מיאסטניה.
כאשר אין ברירה הרופאים נותנים סטטינים ועוקבים אחר המצב.
בגלל שהגוף שלי מגיב לכל מינון קטן של תרופה הוחלט לתת לי פרבסטטין במינון הכי נמוך שאפשר. ואכן הכולסטרול ירד מייד לערכים הכי נמוכים בנורמה.
איני זוכרת מה בדיוק קרה אך התרחש איזשהו שינוי בהרגשתי הכללית ומאחר וזו הייתה התרופה היחידה שהוסיפו לי באותה תקופה הוחלט לשנות לי את התרופה לסימבסטטין במינון של 10 מ"ג ביומיים (מינון מאוד נמוך) וב"ה זה הוריד לי את הכולסטרול וכעת הכולסטרול נמצא בערכים התקינים.
שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)