חולשה באצבע -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה באצבע -
    יעל ש
    17/06/2008

שלום לכולם

אני חולת מיאסטניה מזה שנה עם סמפטומים של חולשת עפעף, דיבור ובליעה

היום הרגשתי תחושה מוזרה בכף יד שמאל, כאילו אני צריכה להשתמש ביד ימין על מנת להזיז את כל האצבעות של יד שמאל.

מתברר שיש לי קושי ליישר את האצבע השנייה שקרובה לזרת. זאת אומרת שברגע שאני מיישרת את כל אצבעות כף יד ימין אותה אצבע אינה מתיישרת ונשארת מעט כפופה.

האם בוודאות זהו סמפטום של מיאסטניה?

מבחינה פיסית אשמח לקבל הסבר כיצד רק אחת חלשה והשאר תקינות?
    האם רק לאצבע המסויימת הזו יש חוסר באציטילכולין?

אני חייבת להודות שאני מוטרדת מהסימפטום הנוסף מהיום ואשמח לקבל את תשובתכם בהקדם.

תודה מראש

יעל ש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה באצבע -

הוספת תגובה

• אצבע הדק (Triger Finger) -

משה פיק
    17/06/2008

שלום יעל ש.
    לפי התיאור שלך יש לך בעיה נפוצה שנקראת אצבע הדק (Triger Finger) שאינה קשורה כלל למיאסטניה. הבעיה היא בטיפולו של רופא אורטופד.
    מה זה אצבע הדק?
    זה סוג של דלקת גידים בגידים המכופפים של האצבעות. הבעיה נפוצה למדי. הגידים לאצבעות
    הם כמו חבלים קטנים הקשורים לשרירים באמה שבאמצעות התכווצותם, מניעים את האצבעות
    באמצעות הגידים שנאחזים בעצמות האצבע (שני גידים לכל אצבע חוץ מהאגודל לה יש רק גיד
    מכופף ארוך בודד). הגידים מחליקים בתוך תעלה הקשורה לעצמות האצבע במספר מקומות
    הם נעים מספר סנטימטרים בכל כיפוף של האצבעות."סידור" זה גורם לכך .(PULLEYS)
    שהאצבעות דקות אמנם אך בעלות כוח רב.
    מה גורם לאצבע הדק?
    התעבות של הגיד או היצרות של התעלה בהו הגיד עובר. זה יכול להתעורר מתנועות חוזרות
    ונשנות או מאמץ גדול של היד. כאשר הגידים מגורים זה גורם לכאב באצבע ולעיתים לנפיחות
    ונוקשות.
    הנפיחות בגיד גורמת לכך שהוא נתפש בתעלה שלו ומחליק בקושי. זה יכול לגרום
    לקפיצה(הדק) או לעיתים לכך שהאצבע תקועה במנח קבוע. האזור בו זה קורה הוא בכף היד
    בבסיס האצבע לרוב (ליד "קו החיים").

מה ביכולתך לעשות נגד אצבע הדק?
    לנטול תרופה נגד דלקת ללא מרשם כמו ארתופן
    להימנע מפעילות מאומצת לאצבע.

מה הרופא יכול לעשות?
    לתת תרופה נוגדת דלקת חזקה יותר.
    לתת לך סד לאצבע שישמור אותה ישרה משך רוב הזמן למספר שבועות.
    להזריק קורטיזון לאצבע (לרוב לא מומלץ לחזור על זה יותר מפעמיים). זה יכול לתת שיפור ב
    50% מהמקרים אם כי בחלק מהם הבעיה תחזור.
    לשחרר את המקום המוצר באמצעות חיתוך המקום המוצר בעזרת מחט,תחת הרדמה מקומית
    במרפאה. טיפול זה לא מומלץ לאגודל בגלל אפשרות לפגיעה בעצב תחושת שלה. הצלחת טיפול
    . זה היא כ 90%
    לנתח ולשחרר את המקום המוצר באמצעות חתך של 1-2 ס"מ בהרדמה מקומית. הניתוח אורך
    כ 10- דקות. הצלחת הנתוח כמעט 100% בשחרור ההצרות בתעלת הגיד אם כי לחלק מהחולים
    נותרים כאבים באצבע מסיבות אחרות כמו דלקת למשל.

מה קורה אם לא מנתחים?
    האצבע עלולה להישאר מעט מכופפת בפרק המרכזי שלה. בעיקר אם הבעיה ארוכת טווח.
    לעיתים האצבע יכולה לאבד חלק מיכולת הכיפוף שלה. בעיקר אם הבעיה ארוכת טווח.
    הסיבה העיקרית לעשות ניתוח היא כאב ופגיעה באיכות החיים. הבעיה לא מתפשטת לשאר הגוף

יעל, אני מציע לך (אם אין לך כאבים חזקים) להמנע מפעילות מאומצת באצבע ולהמתין זמן מה לפעמים המצב נעלם מעצמו. הסיבה לתופעה לא ידועה , היא יכולה להופיע בכל אצבע, בכל יד ובכל זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע הדק -

ערן משה
    17/06/2008

בהמשך לדבריך משה, לא מומלץ לבצע חתך באמצעות מחט, זה במילים רכות, אסור לעשות זאת
    בשום אופן, זה מקור לזיהומים ואפשרות לפגיעה בעצב העובר ליד הגיד. הזרקות ותרופות אלו טיפולים התחלתיים אך בד"כ רק דוחים את הקץ, אני הייתי הולך ישר על ניתוח, לאחר ייעוץ עם אורטופד מומחה לכף יד כמובן שיאמת את האבחנה.
    בהצלחה.
    נ.ב. הניתוח אורך 10 דקות כול הרדמה מקומית וחבישה, כלומר הניתוח עצמו ביד מיומנת 3 דקות על השעון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע הדק -

יעל ש.
    18/06/2008

תודה כל על המידע.

אם כך זה בטוח לא סימפטום של מיאסתניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע הדק -

ערן משה
    18/06/2008

אצבע הדק נובעת מהפעלה רבה של כפות הידיים או אצל אנשים הסובלים מסוכרת, כמובן שיכול להופיע אצל כל אחד אחד, אבל אלה רוב המקרים. אין שום קשר למיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו