מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לערן (בעית ניידות) -אנונימי30/06/2008
קיבלתי תשובה מוועדת הערער שאכן בני מוגבל בניידות וזקוק לרכב כאמצעי תנועה, ניתן לו 50% דו צדדי בלבד.
א. האם אתה יודע מה המשמעות של האחוזים?
ב. מכאן לאן ממשיכים?
הבנתי שיש צורך להגיש תביעה לביטוח הלאומי ?
אשמח להכוונה נוספת. והאם כדאי לערער על אחוזים אלו או להסתפק במה שיש?
סליחה על כל השאלות אני מרגישה די אבודה בתוך מכלול הוועדות, ערעורים תנאים וכו'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל -
ערן משה30/06/2008גל שלום
50% ניידות אומרים כי את יכולה לקנות רכב שהומלץ ע"י הוועדה ולקבל 50% הנחה על המיסים שלו, אם לדוגמא המכס על רכב מסוים הוא 20000 ש"ח את מקבלת 50% הנחה קרי תשלמי רק 10000 מכס, תלוי איזה רכב הוועדה המליצה במקרה שלי המליצו על רכב סוזוקי מנוע 1600 סמ" ק ואז הגשתי בקשה בביטוח לאומי לוועדת גודל רכב (שם יש לשלם כי זה שייך למשרד לבטיחות בדרכים) ביקשתי רכב גבוה כי הבעיה שלי היא לקום ולצאת מרכב רגיל וקיבלתי אישור לשברולט ויואנט כאשר וועדת הניידות קבעה לי 60% כלומר- הרכב בכללי עלה 118000 ש"ח המכס עליו היה
בסביבות -50000ש"ח אז אני קניתי אותו ב- 80000 כי ההנחה שלי הייתה 38000 והיתרה ביטוח לאומי נותן כהלוואה עומדת (ה- 38000) למשך 40 חודשים. אם את מוכרת אחרי 40 חודשים כל שווי המכירה שלך ואת מגישה בקשה לקניית רכב חדש, אם את מוכרת לפני ה- 40 חודשים את מחזירה את החלק היחסי של ההלוואה העומדת.
את צריכה ללכת עם התשובה למח' ניידות בביטוח לאומי ולשאול מה גודל הרכב המאושר באם זה מתאים קבלי זאת ונקווה שבנך ירגיש טוב ולא תצטרכי להגש ערעור או החמרת מצב, באם הרכב לא נראה לך כמתאים תשאלי על וועדת גודל רכב.
דבר אחרון מרגע זה מגיע לבנך קצבת ניידות שם היא תלויה בגודל הרכב הקצבה המינימלית לדעתי היא 700 ש"ח עד נפח מנוע 1900 ואחרי כן זה עולה זה תלוי גם באחוזי הניידות, יגידו לך הכל בביטוח לאומי במח' ניידות.
אם כך מה שאת צריכה לשאול זה מה גודל הרכב? ומה גודל הקצבה המגיעה לכם? דרך אגב לא ציינת באם ההחלטה היא לצמיתות או זמנית.
תרגישו טוב, אל תטרדי את עצמך ותשאלי כל מה שאת צריכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן -
אנונימי30/06/2008תודה על התשובה המפורטת.
שנית האם יש הבדל בינך לצורך העניין ובין בני שאינו נוהג ואנחנו צריכים לנהוג בעבורו? הכוונה מבחינת משמעות האחוזים.
איפה אמור להיות כתוב אם הקביעה היא לצמיתות או לא (אין ציון של תאריך עד מתי וכו'), אם הוא מקבל קצבת ילד נכה האם יוכל לקבל גם קצבת ניידות או רק אחת מהן?
ושוב תודה...פשוט אין אפשרות לצאת מהם שם בבטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות לגל -
ערן משה30/06/2008אצל מבוגרים יש קשר לרמת הקצבה באם אתה עובד או לא, באם כן הקצבה גבוהה יותר. לא ידוע לי בנוגע לילדים אבל לדעתי הקצבה גבוהה יותר, לא בטוח יש לבדוק זאת. על הדף שקיבלת את החלטת הוועדה מצוין באם זה לצמיתות או זמני, ייתכן שאצל ילדים זה אחרת. אל תנסי למצוא תשובות דרך הטלפון, את צריכה להגיע לביטוח לאומי למח' ניידות ושם לקבל את כל התשובות.
כן, מי שמקבל קצבת נכות יכול לקבל גם קצבת ניידות, אין לכך שום קשר, אלו 2 קצבאות שונות לחלוטין ולכן גם האחוזים והוועדות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן -
גל30/06/2008כבר הייתי בביטוח לאומי אבל אין היום קבלת קהל בעניין זה אלא רק בבוקר, אקח חצי יום חופש ואקפוץ לשם שוב השבוע. למעשה אתה צריך שייהיה לך את הכסף לחלק הארי של הרכב. האם כדאי לנסות ולערער על האחוזים על מנת לנסות להשיג יותר או שזה סיכון והוועדה אף יכולה להפחית את האחוזים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל -
ערן משה01/07/2008ראשית הוועדה יכולה להוריד אחוזים כמו שהיא יכולה להעלות, שנית זאת וועדת ערער אז הערעור עליה הוא בבית דין לעבודה, אם יש לך זמן מיותר, כסף לעורך דין תנסי אבל השינוי יכול להיות ב- 10 אחוז לא יותר, לדעתי, אני בנתיים הייתי משאיר זאת כך, כך גם אני עשיתי וכשהחמיר המצב ביקשתי החמרת מצב וקיבלתי תוספת של 10%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן -
גל01/07/2008הייתי בביטוח לאומי והחוק לגבי מי שאינו נוהג בעצמו לצערי שונה וזה אומר שמי שאינו נוהג זכאי להטבות מ-60% ומעלה, הוא קיבל רק 50%, זאת אומרת שרק כשיוציא רשיון (אמור להוציא בטווח של שנה) "יהנה" מההטבות, כמו כן באם מקבל גימלת ילד נכה (ולא על מיאסטניה....) אינו זכאי לשתי ההטבות יחדיו. מה שמשאיר אותנו כרגע בעצם עם נייר , 50%, ללא כל תועלת. כרגע אני צריכה לחשוב אם בכלל לנסות לעלות את האחוזים למינימום 60%, ומה יותר "כלכלי" מבחינה כספית הגימלה, או לחילופין ההטבה של הרכב. (אגב 50% מקנה רכישה של רכב 1300 סמ"ק. קצת מבוי סתום.
תודה על העצות ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל -
ערן משה02/07/2008גם לי נתנו רכב של 1300 סמק ולכן הגשתי בקשה לוועדת גודל רכב שהיא של המשרד לבטיחות בדרכים, שם משלמים כ- 500 שח על הוועדה. לא נראה לי נכון שאין את 2 הגמלאות כי יש לנו מכרים עם בת נכה ויש להם גם ניידות וגם נכות, ייתכן בגלל האחוזים, אנסה לברר זאת בביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן -
גל02/07/2008במקרה שלנו הוא מקבל גימלה לילד נכה בשיעור המקסימלי 120%, שמגיע בעקרון עד גיל 18 ו-3 חודשים, מה שמביא אותנו להחלטה להמשיך ולקבל גימלה זו ולא את ההטבה של הרכב , גם אם ינהג בעצמו עדיין עדיפה הגימלה (אמור להתחיל לימודי נהיגה בחצי שנה הקרובה), מה שהבנתי שילד שאינו מסוגל להתלבש, להתרחץ וכו' לבד מקבל את שתי ההטבות. אשמח אם תוכל לברר פרטים. במקרה שתרצה לשאול פרטים נוספים זה מס הפלאפון שלי: 050-6794068
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)