מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חודש וחצי אחרי אנגינה --שלגיה06/07/2008
אני מקבלת אימוראן, מאתיים וחמשים מ"ג בכל יום, כבר שנה וחצי.
בחצי השנה האחרונה הרגשתי שיפור גדול במצבי הבריאותי, הייתי מאד מאושרת מהשיפור.
אבל לפני כחודש וחצי חליתי באנגינה (קלה?). קיבלתי שלושה סוגי אנטיביוטיקה עד שלבסוף הושג שיפור, ורק אחרי כעשרה ימי מחלה שבתי לשיגרה.
רק שמאז אני מרגישה רע.
שוב אין לי כוח בידיים, אין כוח ללעוס, אני מותשת.
המאסטינון עוזר רק מעט, אני מרגישה גמורה.
הנוירולוג אמר שככה זה אחרי מחלה זיהומית, לוקח זמן להתאושש,
אבל אני תוהה, כמה זמן אמורה להתארך ההתאוששות, ואם זה כך, אז לשם מה אני הורסת את המערכת החיסונית עם האימוראן?
אשמח לשמוע וללמוד מעט מנסיונם של אחרים שהתנסו בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות לאחר דלקת -
משה פיק07/07/2008שלום מאסקית,
אחד מהדברים העיקריים שגורמים להחמרת מיאסטניה היא דלקת (כל דלקת) ורק לאחר שהדלקת טופלה סופית הגוף מתחיל להתאושש חזרה מבחינת המיאסטניה. בכדי להפחית את חומרת הסימפטומים יש לקחת תרופות. מסטינון היא תרופה שאינה מטפלת בהפחתת הסימפטומים, היא תרופת עזר זמנית למספר שעות. האימורן היא תרופה שמפחיתה את כמות הנוגדנים כך שהיא מטפלת בהפחתה ובהחלשת הסימפטומים, כך שאת חייבת לקחת אותה (או תרופות אחרות לאותה מטרה). כמובן שכאשר את מישתמשת באימורן מערכת החיסון שלך מוחלשת ולכן בכדי להתגבר על הדלקת לוקח יותר זמן מאשר לאדם בריא והשימוש באנטיביוטיקה כשלעצמה שעוזרת לחבל את הדלקת אינה עוזרת במיוחד למיאסטניה, ליהפך היא גורם נוסף שעלול להחריף את המחלה.
כך שאת רואה שטיפול באנטיביוטיקה אצל חולה מיאסטניה עם דלקת ומערכת חיסונית חלשה זה מצב דיי מורכב, לא הכי נעים ויש להתאזר בסבלנות עד שהכל יחזור לקדמותו.
האם הייתה סיבה מוצדקת לקחת שלושה סוגי אנטיביוטיקה עבור אנגינה קלה ??
האם השתמשת ברשימת ה "תרופות האסורות" לשימוש חולי מיאסטניה שאני מפיץ לכל החולים והאם הרופא המטפל ראה את הרשימה והחליט על תרופות שפחות ישפיעו לרעה על המיאסטניה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למשה -
-שלגיה08/07/2008ביקרתי אתמול אצל הנוירולוגית. לדבריה סיכוי טוב שארגיש שיפור בתוך החודש וחצי הקרובים. אני מקווה מאד. בינתיים המליצה על תכיפות רבה יותר בפלסמפרזיס והעלאת מינון האימוראן. אני נוטלת עכשיו 300 מ"ג ליום. המון, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אימורן (מאסקית) -
משה פיק08/07/2008שלום מאסקית,
את צודקת, מינון של 300Mg אימורן הוא אכן מינון גבוה.
המינון שאני מכיר בד"כ שחולים צורכים הוא 200Mg. ...... אולם אנו איננו רופאים, ואם את סומכת על הרופא שלך שהוא יודע מה לשהוא עושה. .... מי אנחנו שנקבע אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)