בשורה לנכים העובדים -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בשורה לנכים העובדים -
    משה פיק
    10/07/2008

שלום לכולם,
    בשורה לאותם נכים שעדיין עובדים או שמתכוננים לחזור למעגל העבודה.

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה אתמול לקריאה שניה ושלישית תיקון חוק שמאפשר לנכים לצאת לעבוד ולקבל במקביל קצבה מהביטוח הלאומי. המטרה לעודד נכים להצטרף למעגל העבודה.

במצב הקיים, נכה שיוצא לעבוד ומשכורתו מגיעה לסכום שבין -.2800 ש"ח ל -.4200 ש"ח מאבד את קצבת הנכות.

לפי ההצעה החדשה: בשלב ראשון יקבלו הנכים שיצאו לעבוד את קצבת הנכות המלאה.
    כשתגיע משכורתם ל -.3700 ש"ח בחודש תוחלף "קצבת הנכות" ב "קצבת עידוד" , סכום הקצבה החדשה יקטן ככל שתגדל המשכורת. אם אחרי 3 שנים תגיע משכורתו ל -.6000 ש"ח , תבוטל הקצבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בשורה לנכים העובדים -

הוספת תגובה

• עבודה במשרה חלקית -

שירלי
    11/07/2008

למשה שלום רב,
    תודה על העדכון. אני מאלו שסבלו מאד עקב החוק הישן, מאחר וחרגתי (בתום לב ובלא יודעין)בשקלים בודדים מהסכום המותר להשתכרות ונאלצתי לההחזיר לביטוח הלאומי אלפי שקלים.
    האם ידוע לך מתי החוק ימומש? לא ראיתי בעיתונים פירסום לגבי החלטת הוועדה.
    שנה עברה מאז אושר החוק בממשלה.... אז היה רעש וצלצולים בכל העיתונים.
    נקווה לחדשות טובות בעניין.
    לילה טוב,
    שירלי מחיפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי החוק ימומש ? -

משה פיק
    11/07/2008

שלום שירלי,
    הכתבה הופיעה אתמול (יום חמישי 10.7.08) בעיתון ידיעות אחרונות.
    את אומרת שהחוק אושר בממשלה לפני שנה, אולם לפי הכתבה הוא עומד לעבור שינוי, ציטוט.........
    "ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה אתמול לקריאה שניה ושלישית תיקון חוק שמאפשר לנכים לצאת לעבוד ולקבל במקביל קיצבה מהביטוח הלאומי"
    " ההצעה אושרה הודות להסכמה בין משרד הרווחה, הביטוח הלאומי, משרד הבריאות, משרד האוצר ואירגוני הנכים".
    את ההצעה החדשה פירטתי בהודעה הראשונה על הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכים עובדים -

ערן משה
    11/07/2008

זה כדי להשתיק את הנכים היושבים מול משרדי ממשלה, השאלה מתי יהיו קריאה שנייה ושלישית וגם באם זה יעבור, מתי יממשו זאת, זה יכול לקחת שנים, אלא אם כן ארגון הנכים יפעיל לחץ וזה יתקדם במהירות, קשה לי להאמין במצבה של ממשלתינו כיום.
    לו יהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת אופטימיות -

משה פיק
    12/07/2008

שלום ערן,
    לאמר את האמת , איני מבין בדיוק מדוע לדעתך זה לא יעבור ?
    אם נכה מקבל קצבת נכות מלאה ואינו יוצא לעבודה בגלל שהוא עלול להפסיד אותה.
    כאשר יצא לעבודה ויקבל משכורת נוספת על הקצבה, האם זה עולה לממשלה יותר כסף ?
    אני חושב שהממשלה רק תרויח מכך, היות וכאשר יצא לעבוד, ישלם מיסים, ומי נהנה מהמיסים אם לא הממשלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה רטורית -

ערן משה
    12/07/2008

כל מה שאתה אומר נכון אך לא כאן, האם לא יחסך כסף בכך שהמשפחות יקבלו את סכום הכסף לתשלום למטפל זר ולא דרך חב' הסיעוד כמטפל, האם מע' עובד מעביד לא תהיה טובה יותר ? תהיה אבל זה לא עובר. מכל מצב יש מפסידים כאן, את השאלות שאתה שואל אני שאלתי מהיום הראשון שאני מקבל קצבת נכות ותשובות אין, כולם אומרים שזה נכון אבל ... כולי תקווה שזה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן -

תהלה
    15/07/2008

אני מסכימה איתך שיש הרבה בעיות עם מערכת הביטוח הלאומי ובכלל עם מערכת הכספים במדינתנו הקטנה. יש לי רק הערה קטנה שלא קשורה למיאסטניה בכלל - לגבי העובדה שהכסף עבור מטפל זר עובר דרך חברת הסיעוד. דווקא מאחורי החלטה זו יש מחשבה. המחשבה היא שבדרך כלל קשישים מקבלים גמלת סיעוד ומכיוון שלא תמיד הם מנהלים לעצמם את הכספים ומכיוון שלעיתים (לא מעטות) יש מעילה בכספי הקשישים - גמלת הסיעוד ניתנת באמצעות סל שעות ולא באמצעות כסף על מנת שכל הזכויות יוכלו להגיע ישירות לקשישים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתהילה-

ערן משה
    15/07/2008

מכיוון שאני במערכת הזו, המחשבה מאחורי גמלת סיעוד היא שמשפחות לא ינצלו את כספי הביטוח הלאומי שלא לצרכי הקשיש, רוב הקשישים, מניסיון אישי , דואגים לכספם ולצרכיהם בעצמם, קשישים הזקוקים לעובד זר, לא בגלל בעיית דמנציה אלא בשל בעיה תפקודית, לא זקוקים לחברת סיעוד שתנהל להם את תנאי העסקת עובד זר במיוחד שגובים על כך כ- 1000 ש"ח ויותר לחודש, המחשבה מאחורי מתן הכסף לקשיש המעסיק את העובד זר היא זו בדיוק ע"מ לחסוך לקשיש ומשפחתו את הסכום הנ"ל וכך גם קשישים שיש בידיהם פחות כסף יוכלו להשתמש בעובד זר אף הם. אצל נכים המקבלים שירותים מיוחדים הנכה מקבל כסף מביטוח לאומי ומחליט איך להשתמש בסכום הנ"ל האם להשתמש בעובד זר או לשם מחייתו ויש הרבה נכים הזקוקים לשירותים מיוחדים שלא יכולים או שמשפחתם אינה מאפשרת להם ניהול כספים חופשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטה מאבק הנכים -

שירלי
    12/07/2008

אני אתקשר מחר למטה עמותת הנכים ואשאל אם הם יודעים משהו. בשבוע שעבר הם ידעו לומר לי שהדיון בועדה עומד להתקיים. אעדכן כאן אם אדע משהו, למרות שאני סקפטית... הכנסת עומדת להתפזר השבוע ולצאת לפגרה, וכשיחזרו - ודאי יתעסקו בבחירות חדשות...
    שבוע נעים,
    שירלי
    למשה - אני מתכננת להגיע לכנס, מקווה שנפגש שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנס (לשירלי) -

משה פיק
    12/07/2008

שלום שירלי,
    אני בטוח אהיה שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטה מאבק הנכים לקבלת הטבות -

יעל פ
    17/07/2008

בעקבות פרסום של בנק דיסקונט על הנחה בעמלות לעובדי מדינה. פניתי בשאלה מדוע לו יתנו הנחה גם לנכים.
    קיבלתי מענה מהיר ואדיב משרות לקוחות, שהפנה אותי לארגון הנכים, על מנת להתארגן וכקבוצה לקבל הטבות נרחבות.
    אם למישהו יש קשר עם מטה המאבק ומוכן לפנות, תבוא ברכה עליו ועל כולנו
    להתראות בכנס
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאה שניה ושלישית -

שירלי
    15/07/2008

דברתי עם ארגון הנכים והם אמרו לי כי הכנסת אמורה להצביע על החוק בקריאה שניה ושלישית כבר בשבוע-שבועיים הקרובים, כלומר בכל זאת עד יציאת הכנסת לפגרה. למרות זאת, יש לקחת בחשבון כי מימוש החוק ייקח כשנה. לי זה לא בדיוק עוזר כרגע, אבל נקווה לטוב ושהחוק יצא לפועל במהרה.
    יום טוב,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו