טפסים שצריך כדי לקבל סלספט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טפסים שצריך כדי לקבל סלספט
    משה פיק
    11/07/2008

שלום לכולם!
    לפני כשבועיים שאלתי אתכם מספר שאלות לגבי סלספט. אז זהו - הוחלט שאני צריכה להתחיל לקחת את התרופה. הבנתי שגם תרופה זו לא נמצאת בסל לחולי מיאסטניה וקשה מאוד לקבל אישור עבורה דרך קופת חולים. רציתי לשאול אם מישהו יודע מה כדאי לבקש מהרופא לכתוב במכתב על מנת שיקלו עליי בתהליך קבלת התרופה. רציתי גם לשאול אם צריך טופס 29ג' למשרד הבריאות על מנת לקבל את התרופה או אם צריך טופס אחר.

תודה על המידע,
    שבת שלום!
    תהלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אישור לקבלת סלספט -

משה פיק
    11/07/2008

שלום תהילה,
    אני זוכר שחולה סיפרה לי לפני מספר חודשים ש ד"ר ארנון קרני (איכילוב) נתן לה מירשם והיא קיבלה סלספט, ד"ר קרני יהיה נוכח במפגש ב 22.7 באיכילוב ואם תצליחי להגיע תוכלי לשאול אותו אישית.

אני יודע שישנם עוד מספר חולים שמשתמשים בסלספט ואני מקווה שהם יענו לך מנסיונם האישי.

לגבי טופס 29ג' אני חושב שאינך צריכה אותו היות והתרופה נמצאת בארץ לשימוש חולים במחלות אחרות והטופס הזה מטרתו לקבל תרופה שאין לה יבואן בארץ שמביא אותה עם רשיון בתהליך קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלספט -

ערן משה
    11/07/2008

כמו לאימונוגלובולינים גם לסלספט צריך טופס 29ג' הניתן לתרופות יקרות שניתנות לחולים שאינם חולים במחלה להם התרופה רשומה, אימורן לא נחשבת תרופה יקרה ולכן לא ממלאים טופס זה, אך אימונוגלובולינים יקר ולכן יש צורך באישור הוועדה- וועדה של ביה"ח הנותן אותו או, משרד הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה נידרש טופס 29ג' -

משה פיק
    11/07/2008

שלום לערן ולכולם,
    בתשובתך לגבי הסלספט שהיא תרופה יקרה אתה מספק הסבר (ציטוט) : "טופס 29ג' ניתן לתרופות יקרות שניתנות לחולים שאינם חולים במחלה להם התרופה רשומה".

לפי מיטב ידיעתי (ואולי אני טועה), טופס 29ג' הוא כלי לקבלת תרופה קיימת בעולם הרפואה, אולם שום יבואן תרופות (עסק מסחרי טהור) בארץ לא ביקש ליבא אותו לישראל עקב אי כדאיות פיננסית (מיעוט דרישה מהחולים) ותרופות מאושרות למתן בארץ אך ורק לפי מתן אישורים ליבא אותם ליבואני התרופות שמגישים בקשות ומקבלים אישורים למעט תרופות שמיוצרות בארץ שהיצרנים מקבלים את האישורים.

לדעתי אין קשר בין טופס 29ג' ומחיר התרופה, זו המצאה של קופות החולים שרוצות למנוע מתן תרופה לחולה שקיבל מירשם לפי ראות עינו ודעתו המקצועית של הרופא המטפל בו. ורק בגלל שהמחיר הגבוה לא מוצא חך בעיני איש מנהלי בקופה לאשר אותה.

נמצא לפניי טופס 29ג' והכותרת שלו אומרת :
    " מרשם רופא לשימוש בתכשיר שאינו רשום במוסד רפואי - לחולה פרטני".
    הטופס מחולק ל 3 חלקים:
    1. פרטים על החולה ועל התרופה המבוקשת.
    2. הצהרת הרופא.
    3.אישור המוסדות הרפואיים.
    בתחילת הצהרת הרופא כתוב: (ציטוט) " אני הח"מ מודע לכך כי: התכשיר חיוני ולא קיים תכשיר חלופי
    מתאים הרשום ומשווק בישראל לאותה מטרה".
    אין בטופס 29ג' שום רמז כספי.

דוגמאות:
    לפני מספר שנים בכדי לקבל מסטינון, כל חולי המיאסטניה היו צריכים להגיש טופס 29ג' רק בגלל שהיבואן התחיל ליבא מסטינון שמיוצר בספרד לאומת המסטינון שמיוצר בשוויץ ואסור היה להפיץ את המסטינון עד לקבלת אישור יבוא לתרופה "החדשה".

מסטינון (180Mg) לשימוש בלילה שליבואן לא משתלם ליבא ולכן לא ביקש אישור ליבאו דרוש טופס 29ג' (תרופה לא יקרה במיוחד). ועם הטופס ניתן לפנות לבתי מרקחת שיביאו אותו ללא אישור יבוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה נידרש טופס 29ג' (המשך) -

משה פיק
    11/07/2008

לערן ולכולם,
    בכדי לחזק את דבריי בנושא הטופס והשימוש הלא מוצדק בו (מחיר התרןפה) עלי לספר מנסיוני האישי.
    אני קיבלתי בזמנו מירשם לפלסמהפרזיס וקיבלתי אותו ללא צורך בטופס 29ג'
    לאחר חצי שנה קיבלתי מירשם לאימונוגלובולינים וגם אותו קיבלתי ללא צורך בטופס 29ג'.

השתמשתי בשני הטיפולים במשך שנה וחצי (עד כניסתי להפוגה).

אולם כאשר יצור המסטינון נמכר לחב. אמריקאית שפתחה מפעל יצור חדש בספרד........ בכל פעם שהייתי צריך מסטינון הייתי צריך לקחת טופס מבית המרקחת של מכבי, להחתים את רופא המשפחה ורק אז סופקה לי התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???? -

תהלה
    11/07/2008

שלום! קודם כל, תודה על תגובתכם המהירה. אני מסכימה עם משה שטופס 29ג' אינו קשור לעלות התרופה אלא לייבוא התרופה. ממה שאני הבנתי, כאשר יש תרופה שאינה בסל להתוויה המבוקשת אז משרד הבריאות דורש למלא את הטופס פעם בחצי שנה. אני עוברת את התהליך הזה כל חצי שנה עבור אימונוגלובולינים וכל חצי שנה עבור ציקלוספורין. מאחר שהרופא שלי (פרופ' קרוסיס) לא נמצא כרגע בארץ, רציתי לשאול אם אחד האנשים שמשתתפים כאן בפורום יודעים אם גם לסלספט צריך להשיג טופס 29ג'? בכל מקרה אני אנסה לברר את העניין גם דרך בית המרקחת וכשתהיה לי תשובה אעדכן אתכם. שתהיה לכולנו שבת של שלום, אור, שמחה, מנוחה והרבה כוחות!!!! שוב תודה, תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלספט לתהילה, משה וכולם -

ערן משה
    11/07/2008

אני הייתי אמור לקבל סלספט והיו צריכים למלא טופס 29ג ונכון זה לתרופה שהתוויתה אינה בסל הבריאות כמו אימונוגלובולינים למיאסטניה וכן ציקלוספורין אך רק מכיוון שהינן תרופות יקרות והעובדה כי אימורן אף לה אין התויה למיאסטניה ואין צורך במילוי טופס זה, דרך אגב מסטינון לטווח ארוך הוא תרופה יקרה, לאחר הנחת קופה זה עדיין עולה לך 350 ש"ח לחודש והנחת הקופה נתנת לאחר מילוי טופס 29ג' ואישור של רופא המחוז המטפל בתרופות. חשבו היטב באם זה היה תלוי בייבוא, לא היו מייבאים אימונוגלובולינים רק לפי בקשה של החולה ואז היו צריכים לחכות לתרופה, תרופות שאין כדאיות לייבא לא מייבאים עד הגיע הצורך לכך והן לא יושבות במחסנים כמו ציקלוספורין ואימונוגלובולינים. הכל כסף רבותי, לא יעזור. דרך אגב כששאלתי את פרופ' אברמסקי באם אפשר לחסוך את הזמן להמתנת אישורי 29ג' לסלפט ולהביאה לבד, אמר לי שאם זה אותו מחיר אז עדיף, אותו דבר גם לרטיקסומאב (מבטרה) שאגב קיימת בשביל חולי לימפומה אבל אנו צריכים טופס 29ג' בגלל עלותה.
    העיקרון שתקבלי את התרופה במהירות האפשרית ותתחילי טיפול והלוואי וזה יצליח ותרגישי הרבה יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל תלוי בכסף -

משה פיק
    12/07/2008

שלום ערן,
    אני מסכים אתך שהכל תלוי בכסף (כל העולם מתנהל סביב כסף) וזו טענתי לרופאים כמעט עשור שנים, אולם אני טוען שאין קשרישיר בין טופס 29ג' שמבקשים למלא.... לכסף, זה פשוט "פטנט" שהמציאו כדי לא לספק תרופות יקרות. אחרת, איך תסביר שקיבלתי טיפולי אימונוגלובולינים וטיפולי פלסמהפרזיס ללא צורך בטופס 29ג' ולאומת זאת נדרשתי כמעט חצי שנה למלא טופס 29ג' ולהחתים את רופא המשפחה בכל פעם שביקשתי לרכוש מסטינון ? האם מסטינון נראת לך תרופה יקרה ? וכל זאת כאשר מחסני יבואן המסטינון היו מלאים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו