מיאסטניה והנקה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה והנקה -
    אור
    20/07/2008

שלום
    האם יש למישהי נסיון עם הנקה במיאסטניה, כאשר למעלה משנה לא נלקחת שום תרופה אך בדיקת הנוגדנים בדם היא פוזיטיבית. יש מעט מאוד התייחסות לענין במחקר והייתי רוצה לשמוע בעיקר על נסיון אישי או מיד שניה.
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה והנקה -

הוספת תגובה

• הנקה ונוגדנים -

משה פיק
    21/07/2008

שלום אור,
    כפי שידוע לי אין מצב שתינוק יחלה במיאסטניה אם האם חולת מיאסטניה. הנוגדנים אמנם עוברים לילוד כאשר הוא מחובר לשליה ולכן קיים מצב שנקרא "מיאסטניה של ילודים", מצב זה יכול להמשך מספר שבועות מרגע הלידה עד שהילוד מפתח את מערכת החיסון העצמית שלו.
    הנקה אינה מעבירה נוגדנים מהאם לתינוק, הנוגדנים נמצאים בפלסמה.
    הייתה תקופה שחשבו שהתינוק יחלה במיאסטניה עקב ההנקה והיו פירסומים שאסור לאם חולת מיאסטניה להניק את תינוקה, אולם תיאוריה זו השתנתה וכיום אימאות חולות מיאסטניה מניקות.

אור, אני מוסיף לרשימת השאלות שאני מעביר לד"ר קרני את שאלתך, שאלות שהתשובות עליהן ינתנו במפגש החברים בביה"ח איכילוב ב 22.7.08 שאת מוזמנת אליה יחד עם כל החולים במחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני האישי -

מיכל
    30/07/2008

בתקופת ההנקה הסימפטומים החמירו. יתכן שזה קשור לעייפות כתוצאה מההנקה בלילות ובכלל מלילות לבנים בגלל תינוק חדש ,ולא לעצם ההנקה.
    אין מניעה להניק. אני התאפקתי לא לקחת מסטינון ,סתם כדי לא להרגיש חולה. אבל נראה לי שאין בעיה להניק עם מסטינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו