מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיאסטניה והנקה -אור20/07/2008
שלום
האם יש למישהי נסיון עם הנקה במיאסטניה, כאשר למעלה משנה לא נלקחת שום תרופה אך בדיקת הנוגדנים בדם היא פוזיטיבית. יש מעט מאוד התייחסות לענין במחקר והייתי רוצה לשמוע בעיקר על נסיון אישי או מיד שניה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ונוגדנים -
משה פיק21/07/2008שלום אור,
כפי שידוע לי אין מצב שתינוק יחלה במיאסטניה אם האם חולת מיאסטניה. הנוגדנים אמנם עוברים לילוד כאשר הוא מחובר לשליה ולכן קיים מצב שנקרא "מיאסטניה של ילודים", מצב זה יכול להמשך מספר שבועות מרגע הלידה עד שהילוד מפתח את מערכת החיסון העצמית שלו.
הנקה אינה מעבירה נוגדנים מהאם לתינוק, הנוגדנים נמצאים בפלסמה.
הייתה תקופה שחשבו שהתינוק יחלה במיאסטניה עקב ההנקה והיו פירסומים שאסור לאם חולת מיאסטניה להניק את תינוקה, אולם תיאוריה זו השתנתה וכיום אימאות חולות מיאסטניה מניקות.
אור, אני מוסיף לרשימת השאלות שאני מעביר לד"ר קרני את שאלתך, שאלות שהתשובות עליהן ינתנו במפגש החברים בביה"ח איכילוב ב 22.7.08 שאת מוזמנת אליה יחד עם כל החולים במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני האישי -
מיכל30/07/2008בתקופת ההנקה הסימפטומים החמירו. יתכן שזה קשור לעייפות כתוצאה מההנקה בלילות ובכלל מלילות לבנים בגלל תינוק חדש ,ולא לעצם ההנקה.
אין מניעה להניק. אני התאפקתי לא לקחת מסטינון ,סתם כדי לא להרגיש חולה. אבל נראה לי שאין בעיה להניק עם מסטינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)