מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלזמה פרזיס במקום פרדניזון? -גל19/08/2008
האם הטיפול בפלזמה פרזיס יכול לעזור ולהוריד מינונים של פרדניזון? כרגע אנחנו כבר חצי שנה בטיפול IVIG למטרה זו (למטרה זו ניתן טיפוך IVIG במינון של אחת לחודש בלבד! לא למינון שיכול להועיל במיאסטניה) יש לציין שבני מקבל פרדניזון למחלת ריאות שאינה קשורה למיאסטניה, כרגע מקבל רק מסטינון למיאסטניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון פרדניזון (גל) -
משה פיק19/08/2008שלום גל,
שאלתך היא שאלה מורכבת ואיני בטוח שהבנתי למה כוונתך..
אני בכ"ז אתייחס למה שאני הבנתי ואני מקווה שהבנתי את שאלתך נכון. אם לא.... תתקני אותי.
אני מבין שמטרתך היא לרדת במינון הפרדניזון של בנך ולכך אתייחס, חבל רק שלא ציינת מה המינון שהוא לוקח היות ויש לכך השפעה על הפיתרון.
ראשית אני רוצה לאמר את דעתי על פרדניזון.
הפרדניזון (סטרואידים) היא התרופה הכי יעילה ומצילת חיים בטיפול במיאסטניה ..... אולם, מצד שני היא בעלת תופעות הלוואי הקשות ביותר, ולכן...... יש להשתמש בה כאשר המחלה נמצאת במצב קשה ורוצים למנוע החמרה שעלולה לסכן את חיי החולה.
כאשר המצב מתייצב יש להתחיל בירידה במינון שלפעמים הוא אינו דורש שימוש בתרופות או טיפולים נוספים כגון מסטינון, אימורן, סלספט, פלסמהפרזיס או אימונוגלובולינים (IVIG) ולפעמים יש צורך להוסיף תרופות/טיפולים נוספים.
במקרה של בנך, את כותבת "כרגע מקבל רק מסטינון למיאסטניה." ..... ומה עם הפרדניזון שהוא מקבל "למחלת ריאות שאינה קשורה למיאסטניה" .... הגוף אינו מבדיל לשם מה בנך משתמש בפרדניזון . תרופה זו שהיא לוקח משפיעה על המיאסטניה כאילו שאין לו מחלת ריאות.
האם הוא מסוגל לרדת מפרדניזון עקב בעית הריאות ? אם לא.... אין טעם להתעסק בנושא של ירידה מפרדניזון.
שאלתך הראשונה היא: "האם הטיפול בפלזמה פרזיס יכול לעזור ולהוריד מינונים של פרדניזון?" ןבכן.... כל טיפול שלוקחים שבעזרתו ניתן להוריד מינון של פרדניזון הוא חיובי, וכאן נכנסת שוב שאלת המינון. ומדוע ? ..... מינון של פרדניזון שהוא (יום כן, יום לא) של פחות מ 10Mg הוא אינו מזיק (הגוף, גם ללא המחלה מייצר אותו בצורה טבעית) , לאומת כל מינון שהוא מעל 20Mg ליום, שעלול לגרום לתופעות לוואי קשות.
לגבי הערתך לגבי טיפול IVIG : "למטרה זו ניתן טיפוך IVIG במינון של אחת לחודש בלבד! לא למינון שיכול להועיל במיאסטניה" - לא הבנתי למה את מתכוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
גל20/08/2008משה שלום:
אז נעשה סדר בדברים: בני מקבל בין 20-60 מ"ג פרדניזון למחלת הריאות, כשירדנו מ-20 היו התלקחויות קשות של דלקות ריאה, לכן עפ"י מחקרים מקבל כרגע IVIG כדי לנסות להוריד למינון מינימלי של פרדניזון.
טיפול זה של IVIG אחת לחודש לא מיועד לעזור למיאסטניה (המינון כמובן נמוך מידי ולזה התכוונתי "לא למיאסטניה"). אנו יודעים ומודעים לתופעות הלוואי הנוראיות של הפרדניזון ויש לו כבר לא מעט לצערי.
חשבתי לעצמי האם יש אפשרות ש-IVIG יחד עם פלזמה פראזיס יוכל אולי להחליף את הפרדניזון (?) והאם בכלל זה מקובל לעשות את שני הטיפולים במקביל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלסמהפרזיס ו- IVIG במקביל -
משה פיק21/08/2008שלום גל,
את שואלת : "האם בכלל זה מקובל לעשות את שני הטיפולים במקביל?"
התשובה היא - לא
הסיבה שאין מבצעים את שני הטיפולים במקביל היא שאין הגיון לבצע פלסמהפרזיס לאחר טיפול IVIG היות ובטיפול IVIG המטופל מקבל עירוי של פלסמה (נוגדנים) שמגיעה מתורמים ואם נבצע לאחר מכן פלסמהפרזיס, הטיפול יוציא את הנוגדנים שהכנסנו בטיפול ה IVIG.
טיפול בכוון הפוך הוא הגיוני (לדעתי) שבו מבצעים טיפול פלסמהפרזיס (הוצאת נוגדנים) ולאחריו ביצוע IVIG שמכניסים למערכת הנקיה (יחסית) נוגדנים חדשים (ללא נוגדני המיאסטניה).
למרות שזה נשמע לי הגיוני איני יודע אם מבחינה רפואית זה הכן כך היות ומערכת החיסון היא מורכבת יותר ממה שאנשים נוטים לחשוב ורק המומחים לדבר יכולים לתת דעתם על כך.
סיבה נוספת שיקשה לקבל טיפול מהסוג הזה היא מחירם הגבוה של הטיפולים המדוברים וכולנו יודעים כמה קשה לקבל את אישור קופות החולים לטיפולים יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלזמה ואימונוגלובולינים -
ערן משה21/08/2008גל שלום
מחד את אומרת כי מחלת המיאסטניה של בנך לא פעילה כעת ומאידך מנסים כל מיני טיפולים, את הסטרואידים הוא מקבל למחלת הריאות שלו. אם האימונוגלובולינים או פלזמה פרזיס עוזרים גם למחלת הריאות יכולים בכך להוריד את מינון הסטרואידים אך אם הם בשביל המיאסטניה אין קשר בנושא, בנך סובל משני מחלות שונות שחלק מהטיפולים בשתיהן דומה, אך בכל זאת שונה וכשיש התלקחות של אחת מהן הטיפול נופל בין הכסאות כי כאן סטרואידים לא ניתן לתת מהר ובמינון גבוה ובשניה זה הטיפול בד"כ מינון גבוה ומייד ומרידים לאט, את צריכה לדאוג שהמטפלים הפולמונולוגים שלו והמטפלים בנוירולוגים שלו ידברו בינהם, ממש ידברו לא דרכך ויקבעון דרכי טיפול אחרת כל אחד עושה מה שהוא מבין, יודע יותר נכון, והחולה נופל בין הכסאות. וזה רק מחזק את כל מה שמשה כתב לך.
בנך זקוק לסינכוניזציה של המטפלים זה הכי חשוב לבריאות שלו כרגע.
אני סובל כרגע מאותה בעיה ולי כאיש מקצוע ומבוגר זה קשה כל שכן לבנך.
הרבה בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)