שמחים לשמוע על אתר שבאמת תומך -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמחים לשמוע על אתר שבאמת תומך -
    נסרין
    26/08/2008

רציתי להגיד לכם שלום , ומקווה שיהיה שלומכם יותר טוב ממני.......

חשבתי לשתף אותכם במה שעברתי לפני 4 שבועות, הלכתי למרפאה תעסוקתית בנתניה, וכונתי היתה לצמצם שעות העבודה, בשיחתי עם הרופאה נעלבתי מאוד אפילו כשהגעתי הביתה לא תדמיינו כמה בכיתי ....כי הרגשתי כמה האחרים רחוקים מאיתנו, לעולם לא ידעו מה עובר עלינו, אבל לקבל את זה מרופא וספיציפי מנוירולוג ...קשה.

(הרופאה השיבה לבקשתי שהבנקים לא פראיירים שישלמו לך עבור שעות שתצמצמי, שאת יכולה לעבוד יותר מ-8 שעות ביום, עבודתך משרדית וזה לא מעייף, את יכולה יותר מ-10שעות אפילו)

לא תדמיינו כמה עשתה לי רע ביום הזה, כשהסברתי את מצבי שאני אחרי לידה מרגישה יותר חלשה, אז היא אומרת בשבל זה את פה, את רוצה לצמצם שעות רק בשביל להיות עם התינוק שלך ...
    היום אני מרגישה יותר חלשה ובמיוחד אחרי שהתחלתי להרגיש את חולשה וקושי בהליכה ובאיזור הברך ...

היא היתה גסה לא התחשבה במצבי, וזלזלה במחלה שאינה מונעת תפקוד, לדעתה שכולם עובדים 8 שעות ולא מפריע להם , אבל היא שכחה שכולם לא חולי מיאסטינה גראביס ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמיכה בנסרין -

משה פיק
    27/08/2008

שלום לנסרין ולכולם,
    אני חושב שאני יכול לדבר לא רק בשמי, אלא בשם כלל חולי המיאסטניה שניתקלו או שיתקלו בעתיד באיזה שהוא שלב באי הבנה של אנשים הסובבים אותנו, ו...כן.....גם רופאים שהם נוירולוגים במה שאנו מרגישים מבפנים גם כאשר חיצונית אנו נראים בריאים לחלוטין.
    חולי מיאסטניה ברוב המקרים נראים חיצונית אנשים בריאים ואם אנו מבצעים דברים שקשה לנו לבצע עקב חולשת השרירים אנשים סביבנו מפרשים זאת כעצלנות, ניצול הזדמנות ואנוכיות.
    בשנים הראשונות של מחלתי חשבתי שרק אנשים ללא רקע רפואי אינם מסוגלים להבין את מה שאני מרגיש מבפנים ולמרות שאני "נראה בריא לחלוטין" אני לפעמים "נכה לכל דבר" אלא שאיני יושב על כסא גלגלים אולם דיי מהר הבנתי שרוב הרופאיםו אפילו אותם שמטפלים בנו ישירות אינם מסוגלים להבין את מה שאנו עוברים וזאת עקב כך שאי אפשר להעביר הרגשה של חולשה פנימית כפי שאפשר להעביר מסר כאשר החולה הוא קטוע רגל או שיש לו בעיות פנימיות בגוף שניתן לבדקם או אפילו לראותם בעזרת ציוד רפואי מתקדם.

נסרין, אנו כולם אתך, מבינים אותך, משתתפים בסבלך ומאחלים לך לא להגיע שוב למצבים כאלה.

אני פיתחתי לעצמי דעה והגעתי להחלטה לא לנסות לחנך רופא שאינו מתיחס אלי לא רק כחולה, אלא גם כאדם, לעזוב אותו לנפשו ולחפש רופא מתאים. הנוירולוג הראשון שפגשתי כאשר התחילו אצלי הסימפטומים קיבל אותי כפציאנט שלו בדיוק מפגש אחד ומיד המשכתי בחיפוש "רופא אמיתי".

נכון שאין לנו אפשרות לבחור רופא כרצונינו כאשר אנו מופנים ע"י מוסד מסוים למקום ספציפי ואז .... אם מולנו מופיע רופא מהסוג שנסרין פגשה.... אנו בבעיה רצינית.

זו בדיוק הסיבה למטלה שלקחתי על עצמי כאשר הקמתי את קבוצת התמיכה לחולי מיאסטניה + הפורום + מפגשי התמיכה.

שיהיה יום טוב לכולם ושנשמע רק סיפורים טובים ויפים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסור להתייאש -

יעל פ
    27/08/2008

גם אלי לא התייחסו ברצינות וכבר נעשיתי אפאטית. ישבתי בבית בוהה בקירות הפסקתי לאכול בגלל קושי בבליעה ורק כשהתחלתי לרדת במשקל בעלי לקח יוזמה הלך אל הרופאה וצעק שאם יקרה לי משהו הוא יאשים אותה
    רק אז אושפזתי בנוירולוגית בתה"ש. משה ליווה אותי לאורך כל הדרך בטלפון ועל כך אני אסירת תודה לו.
    היום אני מטופלת באימונוגלובולינים. הפסקתי מסטינון כי הוא לא משפיע עלי ואני מתפקדת טוב יותר
    יתכן שהמצב לא אופטימלי ותמיד יש מקום לשיפור. אני לומדת את הנושא ומחפשת פתרונות נוספים
    העיקר לא לאבד תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה לשמוע עידודכם...באמת תודה -

נסרין
    27/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסרין -

תהלה
    28/08/2008

זה באמת סיפור מזעזע! איזו חצופה הרופאה הזו.
    אני לגמרי מסכימה עם משה שכשיש אפשרות חייבים למצוא רופא אחר שמוכן להקשיב באמת ולא לחשוב שאנחנו סתם אומרים דברים בכדי לקבל הקלות. מה שאני לא מסכימה עם משה זה שאנחנו לא צריכים לחנך את הרופאים. אני חושבת שכל רופא או אדם שאומר משהו לא לעניין אנחנו צריכים לתקן אותו ולהסביר לו את הטעות שלו גם אם זה אומר להגיד את זה בצורה "עוקצנית" העיקר שיבין את טעותו ולא יחזור על הטעות עם מישהו אחר.

בברכת בריאות לכולנו,

תהלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "לחנך את הרופאים" (תהילה) -

משה פיק
    28/08/2008

שלום תהילה,
    "לחנך רופא" שאינו מבין את מחלתנו ומשחק "אלוהים" כאשר כל קלפי המשחק בידיו .... זה נשמע טוב, זה נשמע צודק וההגיו הישר אומר שאכן צריך לחנכו. אולם אני אדם מעשי וההגיון שלי + הנסיון בחיים מראה שמה שיקרה הוא זה שאנו נתרגש ונתרגז, המחלה תחריף............. והרופא בכלל לא ישים לב שמישהו נמצא לידו ומדבר אליו.

לדעתי, רופא שיותר ויותר חולים יפסיקו לבא אליו היות והוא רופא, אולם אינו "בן-אדם" יבין מהר מאוד שהוא צריך לשנות את הגישה.

חבל לבזבז עצבים על רופאים מהסוג הזה.
    ישנם בשוק מספיק רופאים טובים לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנך את הרופאים -

מיכל-עליסה
    09/09/2008

חולה אחד שעומד מול רופא אחד, לא יכול לעשות כלום, כי זה בערך כמו ילד שמנסה לחנך את ההורים שלו. החולה תמיד נמצא בעמדה נחותה מהרופא, ותלוי בו. והרופא לא חייב להקשיב לחולה, אם הוא לא רוצה.
    הערות עוקצניות בודאי לא יתרמו שום דבר, הם רק יגרמו להיפך בדרך כלל.
    יחד עם זאת, אני בהחלט חושבת שהרבה מאוד רופאים, ולמרבה הצער, לא מעט נוירולוגים ביניהם לא מבינים מספיק את המחלה הזו, ולא משום שהם לא רוצים להבין או לא מעוניינים לעזור לחולים, אלא פשוט כי באמת מאוד קשה להבין.
    מנסיוני, עמותה של חולים, בגישה בונה, יכולה להביא להרבה מאוד שינוי ביחס של רופאים ומוסדות למחלה. ואני תמיד נותנת את הדוגמא של העמותה של מיאלומה, שתוך מספר שנים הביאה לשיפור משמעותי בטיפול בחולים בצורות שונות.
    וזה חלק מהתפקיד שלנו-לשלב ידיים ולמצוא דרכים להסביר מה המחלה שלנו ואיך אפשר לעזור לנו לחיות ולתפקד בצורה האופטימאלית. להלחם ביחד נגד קונספטים מוטעים ודיעות קדומות, וגם ללמוד אחד מהשני, ואז אולי ייטב לכולנו.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• (לעליסה) רעיון מעניין -

נסרין
    09/09/2008

אני מקווה שננסה ,ולא נפסיד אם ננסה ללחוץ ולשנות באופן קבוצתי .....

כי אף אחד לא ידע מה עובר עלינו ....חוץ מאיתנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי המצב הנתון -

משה פיק
    10/09/2008

למיכל, נסרין, יעל...... לכולם,
    אני מסכים עם כל מילה שנאמרה בפרק הזה. אולם זו התאוריה...... מהו המעשי ?
    אני את שלי עשיתי, אני בעניין הזה כבר 10 שנים. 4 שנים מתוכם הייתי חבר וועד העמותה למיאסטניה בה הייתי צריך לבזבז כוחות כנגד כל חברי, חולי המיאסטניה שבוועד עצמו שחסמו ממני כל אפשרות לדבר עם החולים, להפיץ חומר עבור החולים והשמיצו אותי בכל הזדמנות ..... עד שמעשיהם גרמו לכך שהעמותה התפרקה.

אני מצפה שהחולים הצעירים יתעוררו ויחליטו לעשות דבר כדי שהמצב ישתפר, יאחדו כוחות וילחמו לשנות דברים. הרי הם אלה שיחוו את כל מה שהמחלה המתעתעת הזו עלולה להביא עליהם בשנו חייהם ואני עומד על דעתי שכתבתי אותה כבר לפני מספר שנים "הדבר היחיד הברור במחלה הוא ששום דבר לא ברור".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו