מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרדניזון - נטילה כאופציה אחרונהמשה פיק27/08/2008
בסיפורך כתבת שהעדפת בתור אופציה אחרונה לקחת פרניזון. השאלה היא למה?
בביקורי האחרון אצל ד"ר הלמן (שאני מוצאת לנכון לציין שהמלצתך עליו באמת הוכיחה את עצמה מכיוון שמדובר ברופא שהוא גם "אדם") בגלל החמרה בהרגשה העלנו את כמות כדורי המסטינון ל8 כדורים + כדור פרדניזון (למרות שאם סכרת הבנתי שהדבר יותר מסובך החלטנו לנסות). נכון לימים האחרונים ההרגשה נעשתה הרבה יותר כבדה וגם הדברים הפשוטים הפכו פתאום לקשים הרבה יותר בעוד שלפעמים פשוט נופלים בין הכסאות את בדיקת המסק אני יבצע באופן פרטי בהדסה ויחכה בקוצר רוח לתשובות מקווה שמפה תצמח הישועה כי למיטב הבנתי לפי הרופא למרות שהאופטומולוגית קבעה נחרצות עדין חייבים לחכות לאיזו שהיא תשובה מהמעבדה. הבעיה תהיה אם גם בדיקת המסק לא תוכל לחרוץ בבטיחון מה השלב הבא. ויותר מכך עד מתי.?
מקווה להשאר אופיטמית ביחד עם כולם.
יום טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון -
ערן משה27/08/2008מיכל המתיני בסבלנות, לוקח לתרופה זמן עד שהיא מתחילה להשפיע, כך זה במחלה הזו שום תרופה לא משפיעה מיידית, למעט מסטינון שמקל מעט.
לי אין נוגדנים ועדיין ד"ר הלמן בטוח שיש לי מיאסטניה כי כל המהלך מראה על כך, את בידיים טובות לדעתי.
סבלנות סבלנות סבלנות, אין ברירה אין כאן תרופות פלא לצערי והכל עובד לאיטו, בנתיים ההרגשה היא שהכל הולך ומתדרדר, זה נכון אבל צריכים לקוות לשיפור, תזהרי עם רמות הסוכר תהיי עם יד הדוקה יותר על הדופק כי פרדניזון מעלה את הרמות- שימי לב!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון, אופציה אחרונה -
משה פיק27/08/2008שלום מיכל,
את שואלת, מדוע החלטתי שפרדניזון יהיה האופציה האחרונה שלי ?
ובכן:
לכל תרופה יש יתרונות וחסרונות. לא קיימת תרופה שאין לה תופעות לוואי,וכאשר אני שוקל תרופה מתוך מבחר קיים, אני בודק את היתרונות שלה (כמה מהר היא משפיעה, מה מראה נסיונם של אחרים בשימוש בתרופה, כמה צריכים להשקיע בה וכו') ואת החסרונות שלה (תופעות הלוואי האפשריות, האם הפגיעה האפשרית היא הפיכה כאשר מפסיקים להשתמש בה או בלתי הפיכה, וכו') ואני שם על כף המוזניים את היתרונות בצד אחד ואת החסרונות בצד השני ומקבל תמונת מצב.
במקרה של מיאסטניה,........... מלבד המסטינון שהיא תרופה שאינה מטפלת במחלה אלא רק בסימפטומים שלה והיא תרופה מאוד בטוחה וללא כל תופעות לוואי רציניות. כל שאר התרופות הם תרופות להחלשת המערכת החיסונית (למרות שהן עובדות כל אחת בצורה שונה) ולכן ישנה אפשרות לבחור אם לקחת פרדניזון או אימורן או סלספט או פרוגרף או ......
כאן בדקתי את יעילות התרופות לאומת תופעות הלוואי והשיקול של תופעות הלוואי היה פקטור מאוד חשוב שבו הפרדניזון נמצא במקום הראשון מבחינת תופעות לוואי קשות ומחלות שהרוכשים אותם תוך כדי נטילת פרדניזון במינון גבוה לזמן ממושך נשארים אתם גם לאחר שהפסיקו לקחת את התרופה (אוסטאופורוזיס, קטרקט, גלאוקומה וכו') בנוסף למספר רב של תופעות לוואי שנעלמות עם הפסקת השימוש בתרופה.
כדי להיות כנה, השיקול הנ"ל אינו היחידי כאשר נמצאים במצב של בחירת תרופה מתוך מבחר קיים. ישנו שיקול נוסף שיכול לבטל את כל מה שנכתב למעלה והוא: מצב החולה, הסימפטומים וחומרת המחלה.
חולה במצב מסוכן (בעיות בליעה, נשימה וכו') שמצבו הולך ומחמיר אינו יכול לקחת תרופה שתתחיל להשפיע רק לאחר מספר חודשים. במקרה כזה הפרדניזון היא התרופה שפועלת הכי מהר והכי טוב ובמצבים כאלה אין טעם לבדוק מה הן תופעות הלוואי.
הבעיה כאן (לדעתי האישית ) היא שישנם רופאים שהתרופה ה"יחידה" שהם "מכירים" למיאסטניה היא פרדניזון. ולכן הם עם "יד קלה" על מירשמי פרדניזון. במצב זה, החולה מרוצה......... היות והמחלה "נעצרת" , הרופא מרוצה.......... היות והחולה מרוצה ומשבח אותו על מקצועיותו , וכולם חוגגים...............עד שמופיעות תופעות הלוואי וזה מאוחר מדי לעבור לתרופות אחרות היות והמחלות הנרכשות אינן נעלמות עם הפסקת התרופה.
ובכן מה התהליך הנכון (לדעתי, ושותפים לה מומחים גדולים ממני).
מתחילים עם מסטינון. אם לא מספיק.............
עוברים לפרדניזון,.......... כאשר מאוזנים מוסיפים אימורן או סלספט (מה שעוזר)
כאשר התרופה הנוספת מתחילה להשפיע ...............מתחילים ביציאה מהפרדניזון
כמובן שבדרך ניתן להעזר או להתחלף עם טיפולים (פלסמהפרזיס או IVIG)
במקרה שלי : היה לי זמן לחכות שתרופות/טיפולים אחרים יעזרו ולא אזדקק לפרדניזון היות ואני חולה אוקולרי והסימפטומים היחידים שהיו לי הם נפילת עפעפיים וראיה כפולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)